Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 september 2017

KPN interactieve TV-app nu met HD-beeld

Klanten van KPN hoeven niet langer pixels te tellen wanneer ze via de Interactieve TV-app televisie kijken. De provider biedt nu namelijk HD-beeldkwaliteit. Het gaat om een resolutie van 1280×720 pixels, oftewel 720p HD en geen 1080p Full HD.

Alle bestaande zenders die de provider via zijn decoder in Full HD aanbiedt, zijn via de app met hoge beeldkwaliteit te bekijken. Programma’s die gebruikers zelf opnemen, hebben nog een lagere beeldkwaliteit.

HD-beeld alleen via Wi-Fi

De HD-streams zijn alleen via Wi-Fi te bekijken. Wanneer de app via een mobiele dataverbinding gebruikt wordt, schakelt de beeldkwaliteit automatisch terug naar een lagere resolutie en bitrate. Hoewel KPN dit nergens toelicht, is het waarschijnlijk gedaan om de dataverbinding te sparen. Via de instellingen van de app is het mogelijk om permanent terug te schakelen naar lagere videokwaliteit, handig als de HD-streams teveel bufferen.

Interactieve TV-app op een iPad – Klik/tap voor groter.

KPN en Telfort

Klanten van KPN-dochter Telfort kunnen via de Interactieve TV-app van Telfort ook per direct in HD-kwaliteit kijken. De apps van KPN en Telfort staan maximaal drie kijkers binnenshuis en één kijker buitenshuis toe. Er is vooralsnog geen ondersteuning voor AirPlay of Chromecast, maar de provider meldt op zijn forum dat dit in ontwikkeling is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KPN interactieve TV-app nu met HD-beeld
Sluiten