Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2017
Leestijd: 1 minuut

iPhone X heeft grotere accu dan iPhone 8

We komen langzaam maar zeker steeds meer te weten over de iPhone X. Onlangs deed Apple al uitgebreid uit de doeken hoe Face ID werkt en nu weten we dat de radicaal nieuwe iPhone met OLED-scherm een grotere accu dan de iPhone 8 Plus heeft.

De iPhone X heeft een accucapaciteit van 2716mAh, terwijl de iPhone 8 Plus een accu van 2675mAh heeft. Als je de nieuwste iPhone met de allergrootste accu zoekt, is de iPhone X het toestel dat je wil hebben.

Capaciteit wisselt ieder jaar

De accucapaciteit van de iPhone wisselt ieder jaar een beetje. Het hangt onder andere af van hoeveel ruimte Apple in een toestel heeft. De iPhone 6s had bijvoorbeeld een kleinere accu omdat het eerste 3D Touch-scherm extra ruimte innam. De iPhone X laat echter iets opvallends zien: het toestel is fysiek kleiner dan de iPhone 8 Plus, maar heeft wel een grotere accu.


Grotere accu niet altijd merkbaar

Hoewel er soms aardig wat verschil in de accugrootte van iPhones zit, is dit niet altijd merkbaar. Apple maakt zijn chips ieder jaar zuiniger en het OLED-scherm van de iPhone X gebruikt naar verwachting minder stroom omdat geen backlight nodig is. De accuduur van de radicaal nieuwe iPhone kan daarom wel eens een aangename verrassing worden.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen in spacegrijs en zwart. De eerste bestellingen worden 3 november verzonden. Het 64GB-model heeft een prijs van € 1159. Er is ook een variant met 256GB voor € 1329.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone X heeft grotere accu dan iPhone 8
Sluiten