‘iPhone en HomePod kunnen koppelen met uniek geluid’

4 reacties

Apple gaat in december zijn nieuwe HomePod-speaker lanceren. Deze multiroom-speaker met Siri is Apples antwoord op Google Home en Amazon Echo. Nu heeft programmeur Guilherme Rambo onthuld hoe je je iPhone en Homepod precies kunt koppelen.

De iOS-ontwikkelaar heeft in de broncode van de HomePod een screenshot gevonden over het koppelen van de twee apparaten. Daaruit blijkt dat dat zowel met geluid van de speaker als met een cijfercode kan.

iPhone en HomePod koppelen met geluid

Naar het lijkt zendt de HomePod een uniek geluid uit. Als je iPhone deze toon vervolgens oppakt, kan het koppelingsproces beginnen. Op het gedeelde screenshot van Rambo is te zien welke melding het systeem geeft als het koppelen niet lukt. “Uw iPhone luistert naar een toon van de HomePod. Zorg dat hij dichtbij is en niet wordt gehinderd”, zo valt te lezen in de afbeelding.

Zoals gezegd kan je de HomePod ook met een viercijferige code koppelen aan je speaker. Waarschijnlijk leest de speaker bij deze methode vier cijfers op, die jij op je iPhone moet intoetsen. Vervolgens koppelen de speaker en de telefoon.

Het hanteren van twee verschillende koppelingssystemen is voor Apple niet nieuw. Ook de Apple Watch werkt met een dergelijke methodiek. Als je je Watch wilt koppelen aan je iPhone, dan kan dat door een klein patroontje op het display van het horloge te scannen. Lukt dat niet, dan kun je de twee apparaten nog altijd met een ‘gewone’ cijfercode koppelen.

Via iCulture

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  DBLCreations

  Is dat dan éénmalig? Of moet die koppeling elke keer opnieuw gebeuren?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk eerder dat dit voor een of andere speciale test uit te voeren.

  Waarom zouden ze op deze manier een HomePod gaan koppelen aan een iPhone terwijl ze zoiets zo’n porno W1-chip hebben gemaakt die koppelen met Bluetooth producten van Apple extreem eenvoudig maakt zonder al dit soort verificatie-gedoe.

  Ik bedoel, zo’n chip zal dan wel zitten in een Beats headsetje maar niet in een 350,- super sexy speaker voor lelijke mensen. Kom nou toch.;-)

 • Profielfoto
  Ziegler

  Draait deze speaker op het instabiele airplay?

 • Profielfoto
  tjerk

  Volgens mij komt er zoiets als AirPlay 2.0 aan.