‘Apple zet eerste stappen naar iPhonecamera met meer dan 12 megapixels’

7 reacties

Apple wil in de toekomst naar verluidt nog betere camera’s in zijn iPhones zetten. De fabrikant heeft volgens het Taiwanese Digitimes capaciteit ingekocht voor camera’s met een sensor van meer dan 12 megapixels. Het bedrijf Largan Precision in Taiwan is verantwoordelijk voor de productie en opent een nieuwe fabriek in Taichung.

Volgens het hierboven genoemde medium, dat zich baseert op ‘geruchten van de markt’, is Largan het enige bedrijf dat de vraag van Apple aankan. De nieuwe fabriek kan maandelijks 600 miljoen cameramodules produceren.

Largan

Largan weigerde commentaar te geven op de geruchten en benadrukt dat het nooit iets heeft losgelaten over de productiecapaciteit van zijn fabriek in Taichung. Het bedrijf deelt wel andere informatie over de fabriek. Zo zegt Largan-directeur Lin En-Ping dat de kleinschalige productie aan het einde van het derde kwartaal van 2017 begint en zij in het vierde kwartaal grootschaliger wordt.

Largan

Nieuwe smartphonecameramodules krijgen steeds vaker dubbele camera’s en grote lensopeningen. De directeur verzekert dat de nieuwe fabriek ook deze ingewikkeldere modules kan produceren.

Dat is maar goed ook, als we de geruchten mogen geloven wordt de camera van de iPhone 8/X een bijzondere. Ten eerste wordt hij een stuk slimmer. Ook krijgt hij waarschijnlijk 3D sensing, waardoor je je ook met je camera kan identificeren op Apple Pay.

Bron: DigiTimes

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  sanderman

  ?
  Imre
  Dit zij de specs van iPhone 7 (bron http://www.apple.com)
  Camera 12MP camera 12MP wide-angle and telephoto cameras
  ƒ/1.8 aperture Wide-angle: ƒ/1.8 aperture
  Telephoto: ƒ/2.8 aperture

  Ja, en? Waar zegt Imre dat dat niet zo is dan? het gaat hier om MEER dan 12 megapixels.

 • Profielfoto
  steveb

  Sorry
  Idd een lesfoyt van mij
  Opgeruimd

  Maar als ze pas op volle toeren draaien in het 3de kwartaal dan kan de iPhone x toch niet n september op de markt verschijnen

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Er wordt altijd maar geschreven over betere camera’s en meer pixels maar het meest belangrijke voor een goede foto is een goede lens.

 • Profielfoto
  Niels

  Ik zou liever zijn dat ze de sensor (pixel) grootte vergroten, meer pixels op zo’n kleine sensor gaat nooit niet ten goede komen van de low light foto’s.

  12 megapixel op een groter sensoroppervlak, dat zou pas een verbetering zijn. Bovendien is 12MP ruim voldoende voor grote prints en al helemaal voor social media ed.

 • Profielfoto
  koen

  12 MB is belachelijk veel voor een smartphone.

 • Profielfoto
  Frans

  Meer is inderdaad niet altijd beter, zeker waar het om pixels op een kleine sensor gaat. Zelfs 8MP zou al ruim voldoende zijn voor de toepassingen waarvoor een iPhone gebruikt wordt. Voordelen van minder pixels? Beter dynamisch bereik, betere kwaliteit bij weinig licht (minder ruis), sneller foto’s nemen (minder pixels te verwerken) en minder opslagruimte nodig.

  Een grotere sensor zie ik niet komen. Dat zou namelijk een grotere lens met zich meebrengen en dat zal niet passen in een dunne iPhone zonder een nog verder uitstekende lens.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  12 MB is belachelijk veel voor een smartphone.

  Als ik €1000 betaal voor een iPhone wil ik toch wel meer dan 12MB opslagcapaciteit…

  Grapje, ik weet natuurlijk wel dat je het over MP hebt. Ale, ik hoop het toch:-D

  Verder ben ik het wel eens dat meer MP niet altijd beter is, dat heb ik al vaak genoeg gehoord. Maar we zijn in de laatste week voor de iPhone onthuld wordt en om eerlijk te zijn worden de geruchten er precies uitgeperst alsof het allemaal ook waar is. Laat ons gewoon maar afwachten. Nog 6 dagen:-D