Imre
Imre Nieuws 5 september 2017

‘Apple zet eerste stappen naar iPhonecamera met meer dan 12 megapixels’

Apple wil in de toekomst naar verluidt nog betere camera’s in zijn iPhones zetten. De fabrikant heeft volgens het Taiwanese Digitimes capaciteit ingekocht voor camera’s met een sensor van meer dan 12 megapixels. Het bedrijf Largan Precision in Taiwan is verantwoordelijk voor de productie en opent een nieuwe fabriek in Taichung.

Volgens het hierboven genoemde medium, dat zich baseert op ‘geruchten van de markt’, is Largan het enige bedrijf dat de vraag van Apple aankan. De nieuwe fabriek kan maandelijks 600 miljoen cameramodules produceren.

Largan

Largan weigerde commentaar te geven op de geruchten en benadrukt dat het nooit iets heeft losgelaten over de productiecapaciteit van zijn fabriek in Taichung. Het bedrijf deelt wel andere informatie over de fabriek. Zo zegt Largan-directeur Lin En-Ping dat de kleinschalige productie aan het einde van het derde kwartaal van 2017 begint en zij in het vierde kwartaal grootschaliger wordt.

Largan

Nieuwe smartphonecameramodules krijgen steeds vaker dubbele camera’s en grote lensopeningen. De directeur verzekert dat de nieuwe fabriek ook deze ingewikkeldere modules kan produceren.

Dat is maar goed ook, als we de geruchten mogen geloven wordt de camera van de iPhone 8/X een bijzondere. Ten eerste wordt hij een stuk slimmer. Ook krijgt hij waarschijnlijk 3D sensing, waardoor je je ook met je camera kan identificeren op Apple Pay.

Bron: DigiTimes

Reageer op artikel:
‘Apple zet eerste stappen naar iPhonecamera met meer dan 12 megapixels’
Sluiten