Imre
Imre Nieuws 2 september 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Siri kan op iPhone 8 via powerknop opgeroepen worden’

De iPhone 8 wordt binnenkort onthuld en we gaan er inmiddels vanuit dat de telefoon een randloos scherm en daarmee geen thuisknop heeft. Dat heeft veel voordelen, maar de thuisknop kun je niet meer kwijt. En dat heeft onder meer gevolgen voor Siri.

Vroeger riep je de virtuele assistent van Apple op door de thuisknop ingedrukt te houden. Aangezien die er niet meer is, verwerkt Apple bij de iPhone 8 Siri waarschijnlijk in de powerknop. Dat meldt Guilherme Rambo.

iPhone 8 Siri

De iOS-ontwikkelaar beroept zich daarbij op een broncode, maar verduidelijkt niet welke. Apple moet naar verluidt een flink aantal aanpassingen maken aan zijn interface om het randloze design mogelijk te maken. Zo zou er een nieuwe ‘softwarebalk’ komen die je naar het midden van het scherm kan vegen om je telefoon te ontgrendelen.

Ook de Touch ID is niet meer zo simpel. Volgens sommige geruchten gaat Apple die functie in zijn geheel vervangen door 3D-gezichtsherkenning, oftewel Face ID. Er zijn echter ook al filmpjes van een vermeende iPhone 8  met Touch ID aan de achterkant gelekt. Weer andere berichten suggereren zelfs dat Apple de vingerafdrukscanner in de powerknop verwerken. Dus wie weet zien we straks wel een iPhone met een aan/uitknop, een knop voor Siri en een vingerafdrukscanner ineen.

Hoe betrouwbaar alle informatie van Rambo is, weten we nog niet zeker. Wel kwam hij eerder al met de onthulling dat de iPhone 8 een slimmere camera krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Siri kan op iPhone 8 via powerknop opgeroepen worden’
Sluiten