iPhone 8 draadloos laden? Voorzichtig met bankpassen

12 reacties

Met de iPhone 8 en iPhone X maakt Apple het eindelijk mogelijk om draadloos te laten. De nieuwe toestellen ondersteunen Qi-laders die met inductie werken. Gebruikers van een iPhone-hoesje met opbergvakjes voor bankpassen, dienen voorzichtig te zijn.

Accessoriemaker Belkin waarschuwt dat bankpassen en creditcards de overdracht van energie tussen de iPhone en draadloze lader kunnen beïnvloeden. De passen zelf kunnen ook beschadigd raken.

Passen verwijderen voor het laden

Het advies is dan ook om alle bankpassen voor het laden te verwijderen. Jack Norton, Director of Electrical Engineering bij Belkin legt uit: “De dikheid van de case kan de efficiëntie van de draadloze lader beïnvloeden, maar dat is niet het grootste probleem. De meeste creditcards hebben een chip die groot genoeg is om de energie die overgedragen wordt te blokkeren. De lader zal zichzelf dan beschermen en de toevoer van stroom onderbreken.”

Apple AirPower 16x9
Apple komt volgend jaar met een eigen, multifunctionele oplader genaamd AirPower – Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple Inc.

Ook op discussiesite Reddit klaagt een aantal gebruikers over een defecte creditcard na gebruik van een draadloze oplader. Ze hadden hun pasjes samen met de iPhone in een hoesje zitten. Het is niet duidelijk of dit alleen kaarten met magnetische strip getroffen worden, of ook moderne passen met een chip. Neem voorlopig het zekere voor het onzekere en laat pasjes niet in de buurt van de draadloze lader voor je iPhone 8 of iPhone X komen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Uhm, hoe is dit niet heel erg logisch? Inductie werkt met magnetische velden. Dat je pasje daar niet tegen kan verbaast mij niets. Dit is weer van het niveau “waarschuwing: stop geen dieren in de magnetron om ze te drogen”…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Uhm, hoe is dit niet heel erg logisch? Inductie werkt met magnetische velden. Dat je pasje daar niet tegen kan verbaast mij niets. Dit is weer van het niveau “waarschuwing: stop geen dieren in de magnetron om ze te drogen”…

  Zo voor de hand liggend vind ik dit nou echt niet hoor.. Zeker aangezien ik een dergelijk bericht nog nooit in de android community gehoord hebt, terwijl draadloos laden daar al jaren mogelijk is.

  Daarnaast ben ik wel benieuwd of er nog een verschil is in situaties waarbij de pas tussen de lader en iPhone zit (pas achterzijde iPhone) of wanneer de pas niet tussen de iPhone en lader zit, maar aan de voor/bovenkant iPhone (gesloten bookcase). Lijkt mij dat daar een verschil in zit..

  Gelukkig heb ik nooit een case om mijn iPhone, maar ik zou liever een kabeltje gebruiken dan m’n passen er moeten uithalen om draadloos op te kunnen laden..

 • Profielfoto
  Q-collective

  Zo voor de hand liggend vind ik dit nou echt niet hoor.. Zeker aangezien ik een dergelijk bericht nog nooit in de android community gehoord hebt, terwijl draadloos laden daar al jaren mogelijk is.

  Daar heb je geheid dezelfde problemen. Het zijn namelijk identieke Qi laders. Volgend jaar komt Apple pas met AirPower. Wat wel waarschijnlijk het geval is, is dat het vrij sporadisch voorkomt. Belkin dekt zich gewoon in door te stellen dat het voor kan komen.

  Daarnaast ben ik wel benieuwd of er nog een verschil is in situaties waarbij de pas tussen de lader en iPhone zit (pas achterzijde iPhone) of wanneer de pas niet tussen de iPhone en lader zit, maar aan de voor/bovenkant iPhone (gesloten bookcase). Lijkt mij dat daar een verschil in zit..

  Ligt eraan hoever het magnetisch veld komt. De iPhone zal in dat laatste scenario waarschijnlijk vrolijk verder gaan met laden, maar dof de pas het dan in alle situaties overleeft…

  Gelukkig heb ik nooit een case om mijn iPhone, maar ik zou liever een kabeltje gebruiken dan m’n passen er moeten uithalen om draadloos op te kunnen laden..

  Ach, zo wordt Apple Pay nog eens wat:P

 • Profielfoto
  steveb

  Het wordt dringend tijd dat Apple wallet app afgewerkt wordt.
  Want ook onze insentiteitskaaet bevat een chip net zoals veel klanten kaarten mag deze ook niet meer in de walletcaqe

 • Profielfoto
  wensink

  Cardgate

 • Profielfoto
  Joid

  Die verantwoording ligt niet bij Apple @steveb. En er wordt trouwens nergens gezegd dat je insentiteitskaaet niet in je walletcaqe mag.

 • Profielfoto
  Robert848

  Draadloos opladen: ‘pas’ op!

 • Profielfoto
  Yosemite

  Niks nieuws. Als je even Googled zie je forum posts uit 2014 waarin gebruikers het hier ook over hebben. Punt is altijd wanneer Apple iets doet dan ligt het onder een veel groter vergrootglas.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik dacht dat Mythbusters hier ooit een aflevering aan gewijd hadden en dat ze tot de conclusie kwamen dat er wel een héél sterke magneet nodig is wil een chip van een pasje óf een harde schijf van een computer kapot gaan.

 • Profielfoto
  steveb

  Heeft al iemand de iphone8 draadloos geladen?
  En tegelijk draadloos en lightning laden? Lukt dat? Gaat dat sneller

 • Profielfoto
  Yosemite

  Niet doen! Als je gelijktijdig draadloos en via lightning je iPhone gaat opladen krijg je kortsluiting en ontploft je iPhone ;-)

 • Profielfoto
  Koezel

  Kabeltje met adapter is toch eigenlijk wel makkelijk en handig.