Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 september 2017

Nieuw in iOS 11: vertrouwen is goed, controle is beter

In iOS 11 neemt Apple diverse maatregelen om je privacy en veiligheid te verhogen. Zo zijn er meer beperkingen voor apps en een nieuwe SOS-functie, maar ook het overzetten van gegevens met een USB-kabel wordt beter beschermd.

Wanneer je een iOS-apparaat op een computer aansluit, wordt sinds iOS 8 al gevraagd of je de computer vertrouwt. iOS 11 bouwt een extra stap in en vereist je toegangscode voor het vertrouwen van een computer.

Belangrijke vanuit juridisch oogpunt

Een iPhone of iPad moest altijd al ontgrendeld worden voordat je een computer kon vertrouwen, maar Touch ID was voldoende. Bij een iOS-apparaat met iOS 11 is altijd je toegangscode vereist. Zelfs als de iPhone al ontgrendeld is.

Deze wijziging is vanuit juridisch oogpunt erg belangrijk. Hoewel een gebruiker in bepaalde gevallen kan worden gedwongen om zijn apparaat met een vingerafdruk te ontgrendelen, is het eisen van een wachtwoord of code in veel landen wettelijk niet toegestaan. Zo wordt het voor overheidsinstanties weer een stukje moeilijker om de hele inhoud van je iPhone via een kabel op te slurpen.

Klik/tap voor groter.

Als een computer eenmaal vertrouwd is, hoeft de code niet meer ingevuld te worden. Je kunt dit te allen tijden ongedaan maken via InstellingenAlgemeenStel opnieuw inHerstel locatie en privacy.

Meer iOS 11

iOS 11 is later in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: vertrouwen is goed, controle is beter
Sluiten