Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 september 2017

Nieuw in iOS 11: SOS-noodmelding via standby-knop

Met iOS 11 krijgt de iPhone een nieuwe SOS-functie die werkt via de standby-knop. Als deze vijf keer ingedrukt wordt, verschijnt een nieuw scherm dat gebruikt kan worden om direct 112 te bellen, maar ook je medische informatie toont. Handig voor hulpverleners.

Afhankelijk van je instellingen, toont het scherm drie sliders. Een om de iPhone uit te zetten, een om je Medische ID op te vragen en een SOS-slider. Die laatste belt meteen 112 zonder een bevestiging te vragen.

Medische ID en noodcontact

Het Medische ID kan via de Gezondheid-app ingevuld worden. Hier kun je aangeven of je allergieën of bepaalde aandoeningen hebt, maar ook welke medicijnen je gebruikt, wat je bloedgroep is en meer. Het is ook mogelijk om via InstellingenSOS-noodmelding een contact voor noodgevallen in te stellen. Dit contact ontvangt een bericht wanneer de SOS-slider gebruikt wordt. De iPhone zal eerst 112 bellen en daarna het noodcontact een bericht sturen.

Klik/tap voor groter.

Touch ID automatisch uitgeschakeld

Het is niet direct zichtbaar, maar wanneer je de SOS-functie via de standby-knop oproept, wordt Touch ID automatisch uitgeschakeld. Zelfs wanneer je alleen het scherm opent en daarna op annuleren drukt. Daarna kan alleen toegang tot de telefoon verkregen worden door de code opnieuw in te toetsen, een vingerafdruk werkt niet meer.

Meer iOS 11

iOS 11 is later in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: SOS-noodmelding via standby-knop
Sluiten