Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 september 2017

iOS 11 is op 19 september beschikbaar

Na een zomer vol betaversies, heeft Apple zojuist aangekondigd dat iOS 11 vanaf 19 september voor iedereen beschikbaar is. De volgende iOS-versie brengt talloze kleine verbeteringen naar de iPhone en maakt van de iPad een nog productievere tablet.

5 functies om alvast te checken

Wij hebben de afgelopen tijd veelvuldig over nieuwe functies in iOS 11 geschreven. Hier zijn vijf functies die je niet mag missen.

  1. Nieuw bedieningspaneel: Een van de grooste veranderingen in iOS 11 is het nieuwe bedieningspaneel. Dit vult nu het hele scherm en is volledig aanpasbaar met uitklapbare widgets. → Lees meer over het nieuwe bedieningspaneel.
  2. Multitasken op iPad: De iPad wordt nog productiever met nieuwe mogelijkheden voor multitasking, waaronder zwevende vensters en drag and drop van tekst en afbeeldingen tussen verschillende apps. → Lees meer over Multitasken op de iPad.
  3. Nieuwe Siri-stem: In iOS 11 klinkt Siri een stuk natuurlijker. Apple heeft nieuwe Nederlandse en Vlaamse stemmen die beter articuleren en meer als een echt persoon klinken → Beluister de nieuwe stem van Siri.
  4. Nieuwe formaten voor foto’s en video’s: Je kunt straks meer foto’s en video’s op je iPhone of iPad kwijt. Apple vervangt JPG en h.264 door nieuwe en efficiënte formaten genaamd HEIF en HEIC. → Lees hier hoe de overgang precies werkt.
  5. Betere beveiliging: Misschien niet het meest sexy onderwerp, maar wel belangrijk. iOS 11 beveiligt je foto’s en locatie beter tegen apps die alles van je willen weten. → Lees hoe iOS 11 meer doet om je privacy te beschermen.
Klik/tap voor groter.

Compatibiliteit

iOS 11 is het eerste besturingssysteem dat volledig 64-bits is. Dat wil zeggen dat een aantal oudere apparaten zoals de iPhone 5 niet meer ondersteund worden. Deze apparaten zijn compatibel:

  • iPhone: 5s, 6 (Plus), 6s (Plus), SE, 7 (Plus)
  • iPad: Mini 2, Mini 3, Mini 4, Air, Air 2, Pro 9,7, 10,5 en 12,9-inch, 5e generatie (2017)
  • iPod: Alleen 6e generatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 is op 19 september beschikbaar
Sluiten