iOS 11 is op 19 september beschikbaar

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Na een zomer vol betaversies, heeft Apple zojuist aangekondigd dat iOS 11 vanaf 19 september voor iedereen beschikbaar is. De volgende iOS-versie brengt talloze kleine verbeteringen naar de iPhone en maakt van de iPad een nog productievere tablet.

5 functies om alvast te checken

Wij hebben de afgelopen tijd veelvuldig over nieuwe functies in iOS 11 geschreven. Hier zijn vijf functies die je niet mag missen.

 1. Nieuw bedieningspaneel: Een van de grooste veranderingen in iOS 11 is het nieuwe bedieningspaneel. Dit vult nu het hele scherm en is volledig aanpasbaar met uitklapbare widgets. → Lees meer over het nieuwe bedieningspaneel.
 2. Multitasken op iPad: De iPad wordt nog productiever met nieuwe mogelijkheden voor multitasking, waaronder zwevende vensters en drag and drop van tekst en afbeeldingen tussen verschillende apps. → Lees meer over Multitasken op de iPad.
 3. Nieuwe Siri-stem: In iOS 11 klinkt Siri een stuk natuurlijker. Apple heeft nieuwe Nederlandse en Vlaamse stemmen die beter articuleren en meer als een echt persoon klinken → Beluister de nieuwe stem van Siri.
 4. Nieuwe formaten voor foto’s en video’s: Je kunt straks meer foto’s en video’s op je iPhone of iPad kwijt. Apple vervangt JPG en h.264 door nieuwe en efficiënte formaten genaamd HEIF en HEIC. → Lees hier hoe de overgang precies werkt.
 5. Betere beveiliging: Misschien niet het meest sexy onderwerp, maar wel belangrijk. iOS 11 beveiligt je foto’s en locatie beter tegen apps die alles van je willen weten. → Lees hoe iOS 11 meer doet om je privacy te beschermen.
iOS 11 iPad en iPhone 16x9
Klik/tap voor groter.

Compatibiliteit

iOS 11 is het eerste besturingssysteem dat volledig 64-bits is. Dat wil zeggen dat een aantal oudere apparaten zoals de iPhone 5 niet meer ondersteund worden. Deze apparaten zijn compatibel:

 • iPhone: 5s, 6 (Plus), 6s (Plus), SE, 7 (Plus)
 • iPad: Mini 2, Mini 3, Mini 4, Air, Air 2, Pro 9,7, 10,5 en 12,9-inch, 5e generatie (2017)
 • iPod: Alleen 6e generatie.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Furbz

  High Siërra is niet over gesproken toch? Of zat ik niet op te letten? ☺️

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik heb nog niet de behoefte om de upgrade naar IOS 11 uitvoeren.
  Zoveel bijzondere dingen zitten er niet in.

 • Profielfoto
  koen

  @Furbz: 25 september: https://www.macrumors.com/2017/09/12/macos-high-sierra-september-25/

  (En, nee, het werd niet vermeld tijdens het event)

 • Profielfoto
  Furbz

  Thanks Koen!

 • Profielfoto
  Patrick S

  Waarom hoor ik geen geluid meer bij inkomende berichten bij een lockedscreen?!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik wacht ook op High Sierra, maar mogelijks houden ze dit ook nog op kant voor een volgende kleine keynote. Het is al wel eens gebeurd dat er in Oktober ook nog een keynote is. En aangezien dit najaar de iMac Pro verkocht wordt, vermoed ik dat ze misschien nog wat kwijt willen hierover:-)

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Ziet er naar uit dat ik een nuke-and-pave van mijn iPhone 6+ ga doen. De public beta die ik er nu op heb draaien is nog steeds bere-traag en heeft allerlei gekkigheden. We gaan het meemaken :-/

 • Profielfoto
  dennissch

  2 dingen waar ik benieuwd naar ben in iOS 11. Die nieuwe video en foto formaten, zijn die leesbaar onder Windows 7 en 10? Ik mag hopen van wel.

  Verder ben ik benieuwd hoe de performance gaat zijn met name op de wat oudere apparaten. In iOS 11 lijkt meer op de schop gegaan dan de afgelopen jaren. Ik heb een iPad Air 2 en een iPhone 6s. Nu zijn ze supersnel, ik hoop dat iOS 11 niet gaat zorgen voor (veel) vertraging.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ik heb nog niet de behoefte om de upgrade naar IOS 11 uitvoeren.
  Zoveel bijzondere dingen zitten er niet in.

  Dat is maar net hoe je het gebruikt en wat van devices je gebruikt.
  Ik vindt het vooral voor een iPad (Pro) een onmisbare update… het voegt erg veel toe. Het gebruik van mijn MBP is flink afgenomen door IOS11 op een iPad Pro.
  Voor de iPhone zitten er zeker bruikbare zaken in, maar je gaat er niet kapot van wanneer je niet upgrade.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  De link naar Nieuwe formaten voor foto’s en video’s: werkt niet.

  Nieuwe formaten voor foto’s en video’s: Je kunt straks meer foto’s en video’s op je iPhone of iPad kwijt. Apple vervangt JPG en h.264 door nieuwe en efficiënte formaten genaamd HEIF en HEIC. → Lees hier hoe de overgang precies werkt.

  Onderstaand wel de goede link:
  https://www.onemorething.nl/2017/07/apple-afscheid-jpg-h264-voordelen/

 • Profielfoto
  Feu

  btw. vanmorgen IOS 11.0 geïnstalleerd.
  Ik deed ook mee aan de beta’s, overigens zonder problemen.

 • Profielfoto
  MacRay

  Ik moet het allemaal nog zien. Ik ga zeker nog even niet upgraden naar ios11 of iPhone X. De gang is er uit. Zeker nu ik ook lees dat face id maar niet stabiel werkt met een zonnebril. Ik ga nu echt wachten…

 • Profielfoto
  Barry076

  Kom maar op met 11 hoor….ik zit er klaar voor:smile: