Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 september 2017

iOS 11 kampt met e-mailproblemen Outlook en Exchange

Gebruikers van de Mail-app van iOS 11 hebben problemen met het versturen van e-mailberichten via Outlook.com of Exchange. Ontvangen gaat probleemloos, maar bij het versturen van een e-mail volgt de melding “Het bericht is geweigerd door de server.”

Apple en Microsoft zeggen nauw samen te werken om het probleem in een volgende iOS-update aan te pakken. Gebruikers kunnen helaas zelf niets doen om het probleem op te lossen.

Outlook-app als tijdelijke oplossing

Volgens Microsoft ontstaan de problemen door een bug in de manier waarop iOS 11 HTTP/2-verbindingen naar zijn mailservers afhandelt. Als je absoluut afhankelijk bent van je (zakelijke) e-mail via Outlook, Office 365 of Exchange, kan de Outlook-app voor iOS een tijdelijke oplossing bieden. Je mail loopt dan niet meer via de e-mail-app van iOS, maar via de Outlook-app.

De Outlook-app voor iOS – Klik/tap voor groter.

Systeembeheerders die een eigen Exchange-server beheren, kunnen als snelste oplossing HTTP/2 tijdelijk uitschakelen. Microsoft heeft hiervoor een stappenplan gepubliceerd. Als je in een organisatie werkt die door iOS 11 met mailproblemen kampt, kun je de link als suggestie doorsturen naar de helpdesk of ICT-afdeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 kampt met e-mailproblemen Outlook en Exchange
Sluiten