iOS 11 verklapt specs en functies iPhone 8

Door: Raymon Mens - 41 reacties

Vrijdagavond plaatste Apple per abuis een nieuwe iOS 11-beta online. Het gaat om de ‘Golden Master’ die pas na het Apple-event van aanstaande dinsdag uitgebracht moest worden. De beta bevat nieuwe informatie over de iPhone 8 (of: iPhone X).

Het toestel krijgt een nieuwe flitsmodus, genaamd Portrait Lighting. Daarnaast kan de camera in 4K met 60 frames per seconde opnemen¬†en Touch ID lijkt volledig vervangen door Face ID. Maar er is meer…

Camera: Portrait Lighting en 4K met 60 fps

De camera krijgt een nieuwe functie genaamd Portrait Lighting. Dit is een speciale flitsmodus die bij de portretmodus -die je van de iPhone 7 Plus kent- hoort. Er zijn een aantal presets: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono, and Studio Light.

Daarnaast kan het toestel beelden in 4K met 60 fps opnemen. De iPhone 7 kan dat momenteel met 30 fps. De slow-mo-modus wordt ook verbeterd. In 1080p wordt video met maximaal 240 fps opgenomen. De iPhone 7 doet dit momenteel met maximaal 120 fps.

Face ID en Animoji

In taalbestanden in de iOS 11-beta wordt veelvuldig verwezen naar ‘Face ID’. Dit lijkt de offici√ęle benaming voor de gezichtsscanner van de nieuwe iPhone te zijn. Van Touch ID is geen spoor meer te bekennen. Apple heeft ook ‘Animoji’ bedacht, dit zijn emoji die je gezichts¬≠uitdrukking reflecteren. Ze kunnen bijvoorbeeld in iMessage gebruikt worden.

animoji ios 11
Vier Animoji – Klik/tap voor groter.

OLED-scherm met True Tone

Dat de nieuwe iPhone een OLED-scherm krijgt, wisten we al uit eerdere geruchten. Nu wordt duidelijk dat ook True Tone naar de iPhone komt. De iPad Pro heeft deze functie, die de kleurtinten van het scherm op het omgevingslicht aanpast, al langer. Afbeeldingen in de iOS 11-beta wijzen op een resolutie van 1125√ó2436 pixels.

iphone 8 x home bar 001
Klik/tap voor groter.

Vervanging Home-knop

Tot slot is op screenshots een horizontale balk onderaan het scherm te zien. Dit is waarschijnlijk de vervanger van de Home-knop. Door de balk omhoog te vegen, ga je naar het home-scherm. De knop aan de zijkant heet niet langer ‘lock-knop’ maar ‘zij-knop’ en wordt waarschijnlijk¬†een virtuele knop, net als de Home-knop van de iPhone 7.

De iPhone 8 (of: iPhone X) wordt aanstaande dinsdag, 12 september, tijdens een Apple-event onthuld. Waarschijnlijk samen met een 4K Apple TV en nieuwe Apple Watch met 4G-connectie. (Via: 9to5Mac)

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Wat een hoop nieuws en leuk om allemaal al te lezen. Ben benieuwd wat er allemaal van uit komt. Kan bijna niet wachten op dinsdag:nerd:

 • Profielfoto
  ISOREX_

  Klinkt allemaal erg interessant! Maar wat zou precies het nut zijn van een virtuele knop aan de zijkant? Kan me geen voordelen bedenken die een virtuele knop heeft over een normale.

 • Profielfoto
  Didier

  Mis nu al Touch ID..! ?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Kan me niet voorstellen dat apple touch id zo snel al in de ban doet terwijl het zo’n succes en fundament is voor de iPhone en wat het beidt.

 • Profielfoto
  LucasH

  4K 60fps is echt een zeer waardevolle toevoeging, kan niet wachten om dat te gebruiken! Ook benieuwd of de iPhone nog dat ProMotion display van de iPad krijgt

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  @ISOREX: Waterdichtheid kan een reden zijn…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  4K 60fps is echt een zeer waardevolle toevoeging, kan niet wachten om dat te gebruiken! Ook benieuwd of de iPhone nog dat ProMotion display van de iPad krijgt

  Inderdaad! Ik dacht dat ik ook ergens 4K 24fps gehoord had, maar ben niet zeker. Hoe dan ook, ik kijk uit naar 12 September! Nog 2 daagjes:-D

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @ISOREX: Waterdichtheid kan een reden zijn…

  Ja, daar dacht ik ook aan, maar dat is die nu toch ook al? Het zal misschien wel eenvoudiger zijn?

 • Profielfoto
  sletsmurf

  with all due respect, Ik ben jaren een rabiaat fan geweest van Apple maar ik kan Cupertino niet meer volgen, een princiepskwestie.
  Ik hen (toen mijn iPhone 7 plus topmodel per ongeluk geplooid raakte – mijn fout maar MET hoes in de val tegengehouden en behuizing was krom, scherm et all nog in orde :kost iets van een 500‚ā¨…
  komende van een 6 plus, 1000‚ā¨ betalen voor een toestel dat zonder reden buiten apple’s MFI (nu ook wireless charging zal MFI moeten zijn….) melkkoe geen audiojack heeft…. en….
  was de upgrade het waard :Neen. Was de reparatie belachelijk duur Ja….
  Ik heb een Oneplus 3T en Xiaomi mi Mix gekocht en…… zijn echt top toestellen (buiten camera die beter kan maar zal zijn verbeterd worden voor de nieuwe MI Mix…. en de Oneplus 5heeft reeds een betere camera.
  geen IOS maar… ik kan emulating games spelen, veel meer vrijheid….ik ben persoonlijk het ecosysteem van apple stilaan beu.
  You can’t do this, you can only change your apple account every 3 months on your computer…..
  En ja ik hen de 2016 touch bar macbook pro all specs OOK gekocht en OOK spijt van…

  apple:unschacle yourself from this √ľberconservative CFO nickle and dime crap mentality…… you’re sitting on what is it 600 billion $ ….. yet you have not made a Mac pro since 2014,you’re losing the content consumption race……because you focus on
  your cash cows and neglect everything else…
  But word to the wise:the Chinese offer similar
  tech @ less than Half the money, no need for special MFI approved racketeering

  zeg mij eens waarom 1TB ssd Extra bij de macbook pro 1000$ kosten?
  neen, alle respect voor het merk maar ik het exciting feeling bij iets van Apple kopen heeft plaats gemaakt voor :ik ben financieel alweer
  bedot(80‚ā¨ voor een silicone – onderkant enkel-hoes voor de iPad pro…..)

  gezichtsherkenning…… really…..that’s the big news?

  it’s not about the money…. it’s about the
  robbing of our money and having nothing to show for…..

  en dan vergeet ik nog de vele toestellen die TOTAAL onbruikbaar worden na 4 jaar(al. Was het maar een heel beperkte IOS enkel voor IPOD functies(nu ook die geskipt worden uit de catalogus….)

  look at the umidigi specs, the xiaomi specs….
  and the price of these phones…..and they use the same slave labour apple does………

  times they are a changing!

 • Profielfoto
  sanderman

  H√© sletsmurf, ga eens even lekker normaal Nederlands doen of zo. Engels is prima hoor, maar niet zoals jij het gebruikt. En het weglatingsteken (“triple dots” begrijp je wellicht beter) : overdaad schaadt. Je pent nu zo’n poepverhaal neer dat ik er na 4 zinnen al klaar mee was.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Hey, maar even on topic: hoe kan het gebeuren dat Apple dit lekt? Ik bedoel, dit is toch wel erg incompetent. Of hebben ze straks nóg een verrassing voor ons?

 • Profielfoto
  hatolex

  Dat lekken gebeurd bewust. Een beetje opgeilen van de Apple fans, en om een hype te kweken.

  Je zou kunnen zeggen, gelukt (zoals altijd.) ?

 • Profielfoto
  polansky

  FaceID en fel zonlicht of een zeer heldere achtergrond, als dat maar goed gaat…

 • Profielfoto
  Ree

  [ Doubt 100 ]

  “Van Touch ID is geen spoor meer te bekennen”

  Dus ofwel iOS 11 is alléén voor iPhone 8, ofwel Touch ID op 5, 5S, 6, 6S, en 7 wordt uitgeschakeld en doet nooit meer wat.

  Lijkt me hoogst onwaarschijnlijk.

  De nieuwe iOS gaat natuurlijk gewoon zowel Face ID als Touch ID ondersteunen op de toestellen die het ondersteunen.

 • Profielfoto
  maconly

  H√© sletsmurf, ga eens even lekker normaal Nederlands doen of zo. Engels is prima hoor, maar niet zoals jij het gebruikt. En het weglatingsteken (“triple dots” begrijp je wellicht beter) : overdaad schaadt. Je pent nu zo’n poepverhaal neer dat ik er na 4 zinnen al klaar mee was.

  Die sletsmurf die maakt er textueel en qua opmaak een zooitje van maar zijn verhaal snijdt op veel vlakken hout.

 • Profielfoto
  pruus

  Sletslurf moet gewoon overstappen naar een ander merk. Klaag je ook zo over Ferrari? Schijnt erg weinig kofferruimte te hebben voor een bak van een paar ton. Dus alles binnen een kader. Apple is nooit voordelig geweest, en zal het nooit worden. Ik heb niet het laatste model, hoeft ook niet, omdat de oudere modellen het nog ERG goed doen. Ook dat is een keuze, een persoonlijke keuze.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  “sletsmurf” heeft een paar zeer terechte punten. En jongens en meisjes, zullen we niet iedereen bij de kop afhakken die de taal wat minder machtig zijn? Er zijn ook mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben maar wel erg hun best doen. Bovendien hebben sommige mensen ook nog eens flinke dyslexie. Beide zaken waar je niet zoveel aan kunt doen.

  Ontopic:
  Ik vraag me ook al een tijd af waar Apple mee bezig is. De hardware upgrades voor Mac’s zijn inderdaad belachelijk geprijsd (SSD upgrades idd) en zo zijn er meer voorbeelden. Ik vind sowieso 1000 euro voor een telefoon ronduit bezopen. Ik ben een half jaar geleden voor 300 euro overgestapt op een Xiaomi Mi5s en dat is echt een prima toestel met een prima camera.

  Apple moet een beetje op gaan passen dat ze zelfs hun trouwste fans, en daar reken ik mezelf onder, niet gaan afschrikken. Alleen maar blijven gokken op de jonge hipsters met geld is een strategie die nog een tijdje kan werken… maar ook dat houdt een keertje op.

  Ik gebruik al sinds 2001 Apple, heb zo ongeveer alle iPhone modellen gehad t/m de 6 plus… Typ dit op een 2017 Macbook. Maar ik mis toch wel echt de “WOW” factor de laatste jaren. Wanneer verbaast Apple me weer eens met een product dat EN onwijs gaaf is EN heel vernieuwend EN redelijk geprijsd?

  Over de nieuwe iPhone X: ik vind een OLED scherm prachtig. Vernieuwend is het niet, dit had natuurlijk al in de 7 moeten zitten… Of in de 6. Van FaceID vraag ik me af of het veilig is, maar Apple kennende introduceren ze dit niet als ze dit probleem opgelost hebben (zie de recente ophef over gezichtsherkenning bij andere merken).
  Ik ben ook erg benieuwd of het ontbreken van een Home-knop gaat werken en hoe ze dit hebben opgelost.
  Al met al zijn het allemaal kleine innovaties, maar ik begin me af te vragen of vorm hier niet voor functie gaat zo langzamerhand. Wat ik nou altijd zo gaaf vond bij Apple was dat functie vooropstond, maar dat de vorm daarbij top in orde was. Ondertussen lijkt het erop dat ‘gimmicks’ en dus vorm de voorkeur hebben gekregen om maar vooral iets innovatiefs te kunnen bedenken…

  Maar misschien heb ik het mis. Ik ben benieuwd wat er dinsdag komt. Wellicht denk ik dan toch: WOW!
  :)

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Over die WOW-factor:
  De macbook vind ik WOW. Onwijs gaaf design in een prachtig compact jasje. Snelle machine die prima is voor kantoorwerk.
  Maar de prijs… achterlijk. Had paar honderd euro goedkoper moeten zijn ter vervanging van de hopeloos verouderde Macbook Air. Eigenlijk had dit gewoon de nieuwe Air moeten zijn. Voor max 1100 euro.
  Dan ga je direct de concurrentie aan met de PC-makers maar ben je superieur qua design, software en batterij.

  Dat ik ‘m toch gekocht heb is omdat m’n 2011 Macbook Air echt op was en ik zakelijk nu eenmaal een machine nodig heb voor m’n dagelijkse werk. Een Windows-laptop? No way…

 • Profielfoto
  Huppekees

  Het toestel is nog niet eens op de markt en er is al kritiek op… zielig…

  Haha wat een betwetertjes zijn dat… meer typetjes die waarschijnlijk het toestel niet kunnen betalen… maar wel er over mee willen oordelen..

  Eerst maar eens zien wat er komt, in ieder geval strijkt apple mij nooit tegen de haren in, je neemt zoals het komt, en niet zoals je zelf wilt dat het moet zijn.

  Het feit dat kritieken beter te verzinnen zijn dan technische oplossingen is voor velen niet te bevatten en spuien hun gal. ofwel gaan al huilen voordat er geslagen is.

  Apple komt met wat nieuws, iets moois en beetje anders, take it or leave it… ga lekker naar een ander, want met kritiek ben je apple niet waardt.

 • Profielfoto
  Huppekees

  Persoonlijk heb ik ook voorkeuren die verbeterd mogen worden, alleen ik ben niet capabel om het toe te passen…
  Niets is feilloos, eerst maar eens afwachten en dan BEoordelen…

 • Profielfoto
  steveb

  ik ben en blijf ook fan van apple maar ik ben blij dat ik niet alleen kritisch kan zijn

  geen IOS maar… ik kan emulating games spelen, veel meer vrijheid….ik ben persoonlijk het ecosysteem van apple stilaan beu.
  times they are a changing!

  https://www.onemorething.nl/community/topic/apple-apps-stellen-teleur-graag-uw-mening/

  en dan vergeet ik nog de vele toestellen die TOTAAL onbruikbaar worden na 4 jaar(al. Was het maar een heel beperkte IOS enkel voor IPOD functies(nu ook die geskipt worden uit de catalogus….)
  times they are a changing!

  hierin volg ik u echter niet.
  niet omdat een oud toestel geen nieuwe updates meer krijgt dat die onbruikbaar wordt.

  als je kijkt naar sommige andere merken. Samsung is er in 2015 nog in geslaagd om toestellen op de markt de gooien met de android os van 3 jaar er voor. en geen mogelijkheid hebben om een recenter os te draaien

  hoeveel merken hebben smartphones die na 4 jaar nog niet gesneuveld zijn?

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Hee, zei de geruchtenmachine niet ook dat er naast de iPhone 8/X/Pro “gewoon” een 7s uitkwam als (relatief) budgetmodel? Weten we daar al iets van?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Hee, zei de geruchtenmachine niet ook dat er naast de iPhone 8/X/Pro “gewoon” een 7s uitkwam als (relatief) budgetmodel? Weten we daar al iets van?

  Nog twee nachtjes slapen;)

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @sletsmurf, yeah boy you speakin’ English boi yeah ya very cool mate yeah

 • Profielfoto
  icegodd

  Alleen Face id (geen touch id)
  handig voor mensen met: tijdens sport, helm, carnaval, rare brillen of met een beperking.

  sry apple NOGO

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Dat kun je nog niet zeggen volgens mij, dat moet in de praktijk blijken. Het lijkt me dat Face ID minstens zo goed zal werken als Touch ID. In tegenstelling van Samsung (Note 8) kan Apple het zich niet permitteren dat Face ID te misleiden is, dan wel slecht werkt.

  Toen Touch ID werd ge√Įntroduceerd, toen waren er ook flink wat mensen negatief. Dit was waarschijnlijk doordat de toen bestaande implementaties ervan niet al te best werkten. Die van Apple was echter prima en nu willen zo te zien mensen niet meer zonder.;-)

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik ben niet echt benieuwd naar de nieuwe iPhone
  Ik kan hem toch niet permitteren, reden te duur
  Wel ben ik benieuwd of de iPhone 6S of iPhone 7 honderd euro in prijs daalt in oktober of november
  Want mijn iPhone 4 is nu echt aan vervanging toe

  Gr

 • Profielfoto
  Motu

  @ iMac lover, deze zullen direct 100‚ā¨ zakken inderdaad, het ik op een meeting in telecomlandschap van een grote speler mee gekregen.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  FaceID en fel zonlicht of een zeer heldere achtergrond, als dat maar goed gaat…

  Infrarood. Zo kan je ook de iPhone unlocken als het pikke-donker is!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Hier ook een grote Apple fan die in ieder geval qua telefoon al.is afgehaakt. Die prijzen zijn absoluut absurd en bieden geen waar voor het geld…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ok, ok, mijn beurt:

  Ik ben het met sommigen absoluut eens, Upgrades die erg duur zijn en van die dingen, ja, absoluut.

  Maar er zijn ook dingen waar ik het niet mee eens ben. Zoals: iPhones en iPods die na 4j onbruikbaar zouden zijn. SAY WHAT? :/ Nee jongen, als er iets onbruikbaar is na 4j is het wel dat Android prul… Hey, wist je al dat je hier op een Apple forum zat?

  En verder, ja, ‚ā¨1000 voor een telefoon is duur. Maar is die telefoon nog wel steeds een telefoon? Wat doe je zoal met je “telefoon”? Mailen? Internetten? Foto-editing? Gaming? (En uiteraard moet het kunnen bellen en sms’en)…

  Dus een telefoon is niet meer een telefoon maar eerder een computer in zakformaat. Draai en keer het hoe je wil, maar die dingen in zo een kleine behuizing krijgen wordt nu éénmaal duur als je het zo klein wilt.

  Trouwens, hoeveel kost the Samsung Note 8 ook alweer? Juist…

  Maakt Apple fouten? Tuurlijk, Grote fouten zelf. En op Apple is sowieso al kritiek dus als ze een fout maken (hoe klein ook), dan zijn ze daar met hunne zever. Maar één ding heeft Apple niet: Een ontploffende telefoon:-)

  Nog even over die prijs doorboren: Want ja, Apple is duur, belachelijk duur op sommige vlakken. Maar ik probeer het anders te bekijken.

  Als je Apple koopt, koop je:

  Design, Duurzaam, mooie hardware, goed eco-systeem, goede batterijduur, hardware en software geoptimaliseerd. En dat zijn voor mij serieuze punten.

  Ja, Apple implementeert technologie een stukje later, zoals OLED. Waarom? Tot nog toe is het geweten dat OLED na een tijd in gebruik te hebben verzadigde kleuren weergeven. Ik kan dat persoonlijk niet bevestigen, want ik heb zelf geen OLED. Maar aangezien ik zelf veel met technologie bezig ben, lees ik veel op internet en kijk ik veel op youtube. Van verschillende partijen, (dus niet alleen APPLE gericht).

  Wireless charging, ook iets dat al een tijdje op de markt is, maar Apple gaat het nu pas implementeren, ik kan alleen maar blij zijn hiermee. Ja, ze zijn later, maar het zijn geen dingen waar ik noodzakelijk behoefte aan had. Nu mijn nieuwe auto een module heeft om draadloos op te laden, komt het gewoon goed van pas. Was het er niet, wel, meh, mijn iPhone 6S+ heeft ook geen draadloos laden, dus missen doe ik het niet. Is het makkelijk en komt het goed uit? Ja, tuurlijk.

  En zo kan je met veel dingen op Apple zijn kop zitten. Want ze waren op zich ook niet de eerste met een touchscreen, maar wel degene met het beste touchscreen en de iPhone is altijd als zoete broodjes de toonbank overgegaan.

  Hoe dan ook, opbouwende kritiek mag en moet altijd gegeven kunnen worden. Maar ik denk dat sommige hier niet thuishoren. I’m an Apple sheep…Meeeh, SO WHAT….

 • Profielfoto
  botoo

  Ook al staat het wel vast dat de 8 of X mijn volgende toestel gaat worden kan ik me heel goed vinden in een aantal van sletsmurf’s opmerkingen. Apple was altijd al duur maar de laatste jaren is dat duur verworden tot een ‘musthave or loser’ hype die teert op de ‘kijk mij eens’ en de ‘ik kan dat betalen’ figuren in plaats van de Apple omdat beter/innovatiever/betrouwbaarder kopers.

  Apple spul is nog steeds goed maar de concurrentie vaak ook en doorgaans goedkoper, het Apple eco system is wel heel sterk en daarom zal Apple minder snel kopers verliezen maar het houd een keer op.

  Ik zou graag zien dat de winsten van Apple zich vertaalden naar waar voor je geld en niet naar popie/jopie dingen.

  Ik gebruik Apple sinds OS 7,9, G3, towers, MBP’s, ipod, iphone, ipad en ik zit behoorlijk vast in het eco systeem, maar bij elke release vraag ik me af of ik niet eens over moet stappen.

 • Profielfoto
  mekkeronly

  Het ik-woon-nog-op-zolder-bij-mama gehalte is echt om te janken hier tegenwoordig. Ga lekker ergens anders azijn zeiken als Apple je te duur is. Veel plezier met je Xiaomi of OnePlus de komende jaren. Kom hier vooral niet meer terug.

 • Profielfoto
  Minoe

  @penseel : er zijn al verschillende Ferrari ’s en Meserati ’s in brand gevlogen ook

 • Profielfoto
  gijzzz

  Waar ik benieuwd naar ben is of er ook al een goede dubbele camera op zit voor het filmen in 3d want dit zal de komende jaren de nieuwe trend gaan worden in mobieltjes land. Verder zullen alle merken uiteindelijk afstappen van mechanische buttons, oplaadpoorten en koptelefoon aansluitingen. Dit is simpelweg om de boel “waterdicht” te krijgen. Uiteindelijk eindigen alle merken dus met gladde waterdichte kastjes van metaal en glas die zich uiteindelijk ook door middel van zonlicht ook zullen kunnen opladen(patenten hiervoor liggen al klaar). Enne voor wat betreft de prijs van het huidige mobieltje, vergeet niet dat je dagelijks met een draagbare computer op zak loopt die vergelijkbaar is met een goede computer thuis. Wanneer je die in je kontzak steekt en er vervolgens zelf op gaat zitten of hem in de plee kieperd of uit je nonchalante handjes laat vallen moet je niet gaan piepen dat hij zo duur is. Verder is gezichtsherkenning van de eigenaar denk ik een hele goede zet aangezien van veel mensen tegenwoordig hun hele priv√©leven in hun mobieltje zit. Wordt het ding in de toekomst gestolen dan is hij voor de dief gewoon waardeloos, per direct gebricked, ook geen nieuwsgierige partners meer die in mobieltjes gluren een mobiel is een priv√©apparaat en alleen de eigenaar kan er nog mee aan de slag. En dan nog waarom de keuze voor Apple? Omdat die doorhebben dat bij een dergelijk persoonlijk mobieltje ook een goede basis beveiliging hoort van alle priv√© gegevens en dat alle thirdparty software vooraf gecontroleerd moet worden en ook dat mocht het mobieltje toch via de plee zijn doorgespoeld de hele backup van jou priveleven en van het hele mobieltje bij hen altijd via een backup in de cloud simpelweg op een vervangend exemplaar kan worden teruggezet. Dat is precies het punt waar alle andere merken het laten afweten bij hen is het: mobieltje kwijt , is hij stuk of je wilt een nieuwe ? Dan ook de helft van jouw digitale leven zoek, foto’s weg, contacten pleite, chatgeschiedenis weg, geinstalleerde software zoek etc. Koop je dus weer een mobieltje voor de komende twee jaar of voor continuiteit Deze keuze ligt dus bij jou zelf, wat is het jou waard?

 • Profielfoto
  Koezel

  Per abuis?:lol:

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel een ontploffende iPhone, http://www.gsmhelpdesk.nl/nieuws/13331/eerste-incident-met-ontploffende-apple-iphone-7-gemeld

  Er is natuurlijk nog altijd een verschil tussen √©√©n foutief exemplaar (wat altijd kan) en een hele productielijn…

  Maar eerlijk is eerlijk, het mag niet gebeuren…

 • Profielfoto
  PowerMac

  Wat mij opvalt is de enorme hoeveelheid gemekker over te duur, en te laat en te…
  Als je bijvoorbeeld de reacties op http://www.macrumors.com vergelijkt met Onemorething, is het blijkbaar een Nederlandse gewoonte om te klagen over de prijs, en te klagen in het algemeen.
  Weinig wordt er ingegaan op de technische kanten van de toestellen, de eventuele mogelijkheden, de verwachtingen, en wat dies meer zij.

  Ik ben het volledig eens met DBLCreations en gijzzz.

  https://cn.bing.com/images/search?q=bugatti+veyron+crash+images&go=Search&qs=n&form=QBIR&sp=-1&pq=bugatti+veyron+crash+images&sc=0-27&sk=&cvid=2E3E6C2466D74E3CBB54E506C67B36F0 laat je zien dat je in één klap 2 miljoen euro naar de kloten kan helpen, lijkt me sterk dat je dan gaat zeuren dat het een te dure auto is: koop dan een Fiat Panda als je dom wil doen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wat mij opvalt is de enorme hoeveelheid gemekker over te duur, en te laat en te…
  Als je bijvoorbeeld de reacties op http://www.macrumors.com vergelijkt met Onemorething, is het blijkbaar een Nederlandse gewoonte om te klagen over de prijs, en te klagen in het algemeen.
  Weinig wordt er ingegaan op de technische kanten van de toestellen, de eventuele mogelijkheden, de verwachtingen, en wat dies meer zij.

  Ik ben het volledig eens met DBLCreations en gijzzz.

  https://cn.bing.com/images/search?q=bugatti+veyron+crash+images&go=Search&qs=n&form=QBIR&sp=-1&pq=bugatti+veyron+crash+images&sc=0-27&sk=&cvid=2E3E6C2466D74E3CBB54E506C67B36F0 laat je zien dat je in één klap 2 miljoen euro naar de kloten kan helpen, lijkt me sterk dat je dan gaat zeuren dat het een te dure auto is: koop dan een Fiat Panda als je dom wil doen.

  Oh, iemand die het begrijpt! Ongelooflijk:-D En inderdaad, uiteraard volledig met je eens:-)

 • Profielfoto
  HJR

  Ik ben sinds 2003 een Apple gebruiker. De PowerBook 15″ alu was m’n eerste Apple en man man man wat een verademing! Zo heb ik in de periode tot nu erg veel Apple producten gehad. Verschillende 3x MacBook (wit, zwart en alu), 2x MacBook Air. 3x iMac, 3x Mac mini, 1x xserve en 1x Apple tv 4. De volgende iPhones: 2g, 3g, 4, 4s, 5 en 6. Ipads: 1, 3, mini en mini 2. iPods:: 3g, mini, touch 2nd gen. En nu ben ik klaar met Apple.
  In het begin was Apple een bedrijf die ver voorliep op de concurrentie. OSX was een verademing. De kwaliteit van MacBooks was zoveel mooier dan de pc variant en de iPhones waren zoveel beter dan android. Maar het tij keert!
  De zenbooks zijn mooie alternatieven op de MacBooks. Android doet het sinds versie 6 erg goed. iOS staat sinds versie 7 stil en iedereen die zegt dat een iPhone van 4 jaar oud het nog prima doet met de laatste iOS praat niet uit ervaring maar papegaaitijd iedereen na. Een iPhone 5 met iOS 10 is onwerkbaar traag. En je kunt de vraag van upgraden niet negeren. Hij blijft maar vragen om te updaten.
  Na de iPhone 6 waar ik bijna 800‚ā¨ voor moest betalen had ik wel zoiets van heit moet allemaal niet veel duurder gaan worden. En ja hoor het stijgt maar door.
  Apple is van een innovator afgezakt naar een wannahave product. iPhones kopen mensen om erbij te horen en alle rijken der aarde lopen met zo’n ding.
  Apple is een statussymbool geworden en dat past niet meer bij het beeld wat ik als IT-er had.
  Ik typ dit nu op een oneplus 5. Prima toestel! De Apple tv 4 vind ik het slechtste Apple product wat ik heb gehad. Deze is vervangen voor een nvidia shield TV. Eindelijk Plex en Netflix op een apparaat! (Fatsoenlijk, dus 24p geen transcoding).
  Realiteit is dat Apple zijn technologische en design voorsprong kwijt is en dat Cook alleen maar bezig is met winst maximalisatie.
  Ik zal mijn Apple ecosysteem thuis telkens meer gaan vervangen voor andere producten. Gewoon omdat de prijs kwaliteit verhouding van Apple het in mijn ogen niet meer waard is.