Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 9 september 2017
Leestijd: 2 minuten

iOS 11 verklapt specs en functies iPhone 8

Vrijdagavond plaatste Apple per abuis een nieuwe iOS 11-beta online. Het gaat om de ‘Golden Master’ die pas na het Apple-event van aanstaande dinsdag uitgebracht moest worden. De beta bevat nieuwe informatie over de iPhone 8 (of: iPhone X).

Het toestel krijgt een nieuwe flitsmodus, genaamd Portrait Lighting. Daarnaast kan de camera in 4K met 60 frames per seconde opnemen en Touch ID lijkt volledig vervangen door Face ID. Maar er is meer…

Camera: Portrait Lighting en 4K met 60 fps

De camera krijgt een nieuwe functie genaamd Portrait Lighting. Dit is een speciale flitsmodus die bij de portretmodus -die je van de iPhone 7 Plus kent- hoort. Er zijn een aantal presets: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono, and Studio Light.

Daarnaast kan het toestel beelden in 4K met 60 fps opnemen. De iPhone 7 kan dat momenteel met 30 fps. De slow-mo-modus wordt ook verbeterd. In 1080p wordt video met maximaal 240 fps opgenomen. De iPhone 7 doet dit momenteel met maximaal 120 fps.

Face ID en Animoji

In taalbestanden in de iOS 11-beta wordt veelvuldig verwezen naar ‘Face ID’. Dit lijkt de officiële benaming voor de gezichtsscanner van de nieuwe iPhone te zijn. Van Touch ID is geen spoor meer te bekennen. Apple heeft ook ‘Animoji’ bedacht, dit zijn emoji die je gezichts­uitdrukking reflecteren. Ze kunnen bijvoorbeeld in iMessage gebruikt worden.

Vier Animoji – Klik/tap voor groter.

OLED-scherm met True Tone

Dat de nieuwe iPhone een OLED-scherm krijgt, wisten we al uit eerdere geruchten. Nu wordt duidelijk dat ook True Tone naar de iPhone komt. De iPad Pro heeft deze functie, die de kleurtinten van het scherm op het omgevingslicht aanpast, al langer. Afbeeldingen in de iOS 11-beta wijzen op een resolutie van 1125×2436 pixels.

Klik/tap voor groter.

Vervanging Home-knop

Tot slot is op screenshots een horizontale balk onderaan het scherm te zien. Dit is waarschijnlijk de vervanger van de Home-knop. Door de balk omhoog te vegen, ga je naar het home-scherm. De knop aan de zijkant heet niet langer ‘lock-knop’ maar ‘zij-knop’ en wordt waarschijnlijk een virtuele knop, net als de Home-knop van de iPhone 7.

De iPhone 8 (of: iPhone X) wordt aanstaande dinsdag, 12 september, tijdens een Apple-event onthuld. Waarschijnlijk samen met een 4K Apple TV en nieuwe Apple Watch met 4G-connectie. (Via: 9to5Mac)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 verklapt specs en functies iPhone 8
Sluiten