Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2017
Leestijd: 3 minuten

iOS 11 met verbeteringen voor iPhone en iPad nu te downloaden

Na een zomer vol betaversies, heeft Apple zojuist de definitieve versie van iOS 11 voor iPhone, iPad en iPod beschikbaar gesteld. De nieuwste iOS-versie brengt grote en kleine verbeteringen naar de iPhone en maakt van de iPad een nog productievere tablet.

iOS 11 installeren

Doorloop voor het installeren van iOS 11 eerste onze checklist met 5 punten voor een optimale voorbereiding. Daarna kun je iOS 11 op twee manieren installeren: over the air en via een Mac of PC met iTunes. De laatste optie is aan te raden als je weinig ruimte op je iPhone of iPad vrij hebt.

  • Draadloos: Ga naar InstellingenAlgemeenSoftware-update en doorloop de stappen om iOS 11 te installeren.
  • Mac of PC: Sluit je iOS-apparaat via USB aan en open iTunes. Kies voor het iPhone-icoon linksboven en kies voor Zoek naar update.

5 nieuwe functies om zeker te checken

Wij hebben de afgelopen tijd veelvuldig over nieuwe functies in iOS 11 geschreven. Hier zijn vijf functies die je zeker niet mag missen.

  1. Nieuw bedieningspaneel: Een van de grooste veranderingen in iOS 11 is het nieuwe bedieningspaneel. Dit vult nu het hele scherm en is volledig aanpasbaar met uitklapbare widgets. → Lees meer over het nieuwe bedieningspaneel.
  2. Multitasken op iPad: De iPad wordt nog productiever met nieuwe mogelijkheden voor multitasking, waaronder zwevende vensters en drag and drop van tekst en afbeeldingen tussen verschillende apps. → Lees meer over Multitasken op de iPad.
  3. Nieuwe Siri-stem: In iOS 11 klinkt Siri een stuk natuurlijker. Apple heeft nieuwe Nederlandse en Vlaamse stemmen die beter articuleren en meer als een echt persoon klinken → Beluister de nieuwe stem van Siri.
  4. Nieuwe formaten voor foto’s en video’s: Je kunt straks meer foto’s en video’s op je iPhone of iPad kwijt. Apple vervangt JPG en h.264 door nieuwe en efficiënte formaten genaamd HEIF en HEIC. → Lees hier hoe de overgang precies werkt.
  5. Betere beveiliging: Misschien niet het meest sexy onderwerp, maar wel belangrijk. iOS 11 beveiligt je foto’s en locatie beter tegen apps die alles van je willen weten. → Lees hoe iOS 11 meer doet om je privacy te beschermen.
Klik/tap voor groter.

Compatibiliteit

iOS 11 is het eerste besturingssysteem dat volledig 64-bits is. Dat wil zeggen dat een aantal oude apparaten zoals de iPhone 5 en 5c niet meer ondersteund worden. Deze apparaten zijn compatibel:

  • iPhone: 5s, 6 (Plus), 6s (Plus), SE, 7 (Plus), 8 (Plus), X.
  • iPad: mini 2, mini 3, mini 4, Air, Air 2, Pro 9,7, 10,5 en 12,9-inch, 5e generatie (2017).
  • iPod: Alleen 6e generatie.

Ook beschikbaar: tvOS 11 en watchOS 4

Naast iOS 11 heeft Apple ook tvOS 11 en watchOS 4 beschikbaar gesteld. Je kunt je Apple TV updaten door naar het menu InstellingenSysteemSoftware-updates te gaan. Om je Apple Watch te updaten naar watchOS 4, installeer je eerst iOS 11 en werkt je Apple Watch daarna via de Apple Watch-app bij. (Zie ook: Zes vernieuwingen in tvOS 11 uitgelicht)

Klik/tap voor groter.

Betatesters hoeven niets te doen

Heb je de publieke of developer beta van iOS 11 geïnstalleerd? Dan hoef je niets te doen. De definitieve versie van iOS 11 die nu voor iedereen klaarstaat, is identiek aan de Golden Master die vorig week naar testers werd gepusht. Je kunt checken of je de meest actuele versie hebt door naar InstellingenAlgemeenInfo te gaan. Staat er versie 11.0 (15A372)? Dan ben je helemaal bij.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 11 met verbeteringen voor iPhone en iPad nu te downloaden
Sluiten