Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 september 2017
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in iOS 11: iCloud-opslag delen met gezin

Apple laat je steeds meer zaken met gezinsleden delen. In iOS 11 kun je niet alleen aangeschafte apps, een abonnement op Apple Music en je locatie delen, maar ook extra iCloud-opslag. Zo heeft iedereen de beschikking over voldoende opslagruimte.

Je hoeft als gezinshoofd maar één keer extra ruimte aan te schaffen en kunt dit onder gezinsleden verdelen. Zij hoeven dan niet meer zelfstandig extra iCloud-ruimte te kopen. Zo gaat het in zijn werk.

iOS 11 en 200GB of meer opslag verplicht

Je kunt alleen iCloud-opslag delen met je gezin als je een abonnement met 200GB of meer opslag hebt. Het abonnement van 50GB komt niet in aanmerking. Alle apparaten die de gedeelde iCloud-opslag willen gebruiken, moeten bovendien iOS 11 of macOS 10.13 High Sierra draaien.

De optie is op iOS 11 via InstellingenApple ID (je naam bovenaan) → Delen met gezin in te schakelen. Je kunt daar ook alle gezinsleden een iMessage-bericht sturen met een uitnodiging om de gezamenlijke opslagruimte te gebruiken. Je ziet vervolgens hoeveel ruimte ieder gezinslid gebruikt.

Klik/tap voor groter.

Gezinsleden kunnen kiezen

Een gezinslid kan kiezen om aan de gezamenlijke iCloud-opslag te gebruiken, maar dat is niet verplicht. Stel dat een gezinslid een grootgebruiker is en zelf 2TB iCloud-opslag heeft aangeschaft, dan kan hij dat gewoon blijven gebruiken. Als een gezinslid wel de gezamenlijke pot opslagruimte wil gebruiken, kan dat via InstellingenApple ID (je naam bovenaan) → Delen met gezin iCloud-opslag → Gebruik gezinsopslag.

Klik/tap voor groter.

Eens gezinslid kan op ieder moment kiezen om terug te gaan naar zijn eigen opslag en de pot met gezinsopslag niet meer te gebruiken. Hoewel de opslagruimte gedeeld wordt, hebben gezinsleden geen toegang tot elkaars iCloud-gegevens. Deze functie deelt alleen de opslagruimte, niet de inhoud.

Meer iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar voor iPhone en iPad. Wij hebben al veel over grote en kleine nieuwigheden geschreven. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

→ Dit bericht verscheen oorspronkelijk in juli en is aangepast na de release van iOS 11

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: iCloud-opslag delen met gezin
Sluiten