Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 september 2017

Nieuw in iOS 11: meer mogelijkheden voor bedienen AirPods

Apple heeft in iOS 11 een van de belangrijkste kritiekpunten op de AirPods aangepakt, namelijk het gebrek aan bedienings­mogelijkheden. Naar een volgend of vorig nummer gaan moest in iOS 10 nog met Siri. In iOS 11 is het een stuk simpeler.

De nieuwe iOS-versie laat je een actie aan een dubbeltik op de AirPods koppelen. Zo stel je bijvoorbeeld in dat dubbel tikken op links het vorige nummer is en dubbel tikken op rechts het volgende nummer.

Acties dubbeltik instellen

Voorheen riep op een AirPod tikken altijd Siri op. Nu kun je naast Siri ook speel af/pauzeer, volgend nummer, vorig nummer of helemaal geen actie instellen. Opmerkelijk is dat een optie voor het aanpassen van het volume ontbreekt. Dit moet je nog steeds via je iPhone of Apple Watch doen. Snel tussen nummers skippen is echter al een hele verbetering. Ja stelt het in via Instellingen > Bluetooth > AirPods.

Klik/tap voor groter.

Werkt ook in externe apps

Bediening met de AirPods werkt niet alleen in de muziek-app van Apple zelf, maar ook in externe apps zoals Spotify. Ook in podcast-apps zoals Overcast werkt het tikken op de AirPods. In plaats van het vorige of volgende nummer, spoel je terug of door in de podcast. Handig om commercials te skippen.

Meer iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar voor iPhone en iPad. Wij hebben al veel over grote en kleine nieuwigheden geschreven. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

→ Dit bericht verscheen oorspronkelijk in juli en is aangepast na de release van iOS 11

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: meer mogelijkheden voor bedienen AirPods
Sluiten