Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11.0.1 met bugfixes beschikbaar

Dat is snel! Precies een week na de release van iOS 11, staat de eerste update voor het nieuwe besturingssysteem klaar. Apple heeft iOS 11.0.1 voor iPhone en iPad uitgebracht. De eerste update voor iOS 11 richt zich op het fixen van de eerste bugs.

In deze nieuwe versie worden e-mailproblemen aangepakt. Door een bug was het verzenden van berichten via Outlook en Exchange soms niet mogelijk. De melding “Het bericht is geweigerd door de server” verscheen.

Niet alle problemen opgelost

Apple bevestigt op een supportpagina dat de e-mailproblemen zijn opgelost, maar uit een rondvraag onder OMT-lezers blijkt dat er meer op de eerste iOS 11-versie aan te merken is. Zo laat de snelheid op oudere apparaten soms te wensen over. Ook wordt geklaagd over Bluetooth-problemen en crashes in Safari. Die problemen lijken niet opgelost in iOS 11.0.1. De update is zoals altijd te installeren via InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Klik/tap voor groter.

? Zie je de update niet verschijnen?

Dan is de kans groot dat het iOS 11-betaprofiel nog op je iOS-apparaat staat. Hierdoor ontvang je alleen betaversies van iOS 11, maar van 11.0.1 is nooit een betaversie verschenen. Ga naar InstellingenAlgemeenProfieliOS Beta Software ProfileVerwijder profiel. En start je apparaat vervolgens opnieuw op. Als je in de toekomst weer (publieke) beta’s wil installeren, kun je bij Apple een nieuw profiel downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11.0.1 met bugfixes beschikbaar
Sluiten