Apple verlengt huurperiode iTunes-films

3 reacties

Op streamingdiensten zoals Netflix is een boel te zien, maar om recente films op een legale manier te bekijken ben je vaak aangewezen op de iTunes Store. Naast een upgrade naar 4K, heeft Apple de huurperiode voor iTunes-films verlengd van 24 naar 48 uur.

De overige voorwaarden zijn ongewijzigd. Dat wil zeggen dat je een film na het huren binnen 30 dagen moet starten. Eenmaal gestart heb je nu 48 uur om een film af te kijken. Huurfilms zijn ook in 4K beschikbaar.

iTunes-films op Apple TV, Mac of iOS

Dit is perfect voor ouders met jonge kinderen die een film vaak meermaals willen zien, of voor mensen met een drukke agenda, die een film nu rustig verdeeld over twee dagen kunnen bekijken. De termijn van 48 uur gaat meteen bij het starten van een film in, zelfs als je offline kijkt. Huurfilms verdwijnen na de huurperiode automatisch uit je bibliotheek.

iTunes films huren 001
Klik/tap voor groter.

Apple versoepelde de voorwaarden voor huurfilms begin dit jaar ook al. Voorheen moesten huurfilms ook op het apparaat waar de huur gestart was bekeken worden. Sinds kort werkt het op alle apparaten. Je kunt een film die op een Apple TV is gehuurd probleemloos bekijken op een Mac, iPhone of iPad. Recente films zijn voor € 4,99 op iTunes te huur.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Ziegler

  Is deze voetnoot nu werkelijk een nieuwsbericht waard?

 • Profielfoto
  Nilkes

  Dit was al langer 48 uur voor, i.i.g., Nederland. Het is onlangs veranderd voor de VS.

  Alhoewel dat nog niet overal goed staat:

  Vanaf het moment dat u begint met streamen hebt u 48 uur de tijd om de huurfilm te bekijken (24 uur in de VS).
  https://support.apple.com/nl-nl/HT201611

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Woehoew, ik zie dat jullie ook HP fans zijn:P