Imre
Imre Nieuws 2 september 2017

‘Gelekt document toont reparatieregels Apple iPhone’

Business Insider heeft een document gelekt waaruit blijkt welke reparatieregels Apple hanteert bij zijn iPhones. Het laat onder meer zien wanneer iets wel en niet onder de garantie valt.

Het document dateert van 3 maart 2017 en behandelt de iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 en alle Plus-modellen. De Apple-technici noemen het de Visual/Mechanical Inspection Guide.

Reparatieregels Apple iPhone

De richtlijnen tellen naar verluidt 22 pagina’s, maar een van de duidelijkste is een afbeelding die laat zien wat er allemaal onder de garantie valt. Op deze diagram zijn reparaties verdeeld in drie categorieën: geschikt voor garantie, ongeschikt voor garantie en ongeschikt voor reparatie.

De eerste categorie schade valt dus onder de garantie. Vuil onder je scherm, dode pixels, een foute plaatsing van de voorcamera en kleine barsten (zogenaamde haarlijnbarsten) aan de zijkant van het scherm vallen allemaal onder de garantie. Dat laatste is nieuw, want in 2014 moest je voor die reparatie wél het volle pond  betalen.

De tweede categorie zijn reparaties die niet binnen de garantie vallen. Daaronder valt uiteraard schade die meer door de gebruiker is veroorzaakt. Een Lightning-poort met viezigheid bijvoorbeeld, of een scherm dat vol zit met barsten door een val. Uit een ander diagram blijkt dat ook defecten door waterschade vaak niet onder de garantie vallen. Schade aan het uiterlijk, zoals deuken of krassen op de behuizing, vallen eveneens buiten de garantie.

En die laatste categorie?

Categorie drie is het ergste. Als Apple je iPhone onder deze categorie schaart, dan zul je een nieuwe moeten aanschaffen of zelf moeten repareren. Apple doet het in ieder geval niet. Het goede nieuws is dat je telefoon eigenlijk alleen hieronder valt als hij ‘catastrofale schade heeft’ of als je er mee geknoeid hebt. Zit er bijvoorbeeld een batterij in die niet van Apple is, dan kun je het vergeten met de reparatie.

Bron: Business Insider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Gelekt document toont reparatieregels Apple iPhone’
Sluiten