Facebook werkt aan snooze-knop in feed

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Even genoeg van die ene vriend die maar kattenplaatjes blijft posten, of je tante die ieder detail van haar vakantie op Facebook zet? Het sociale netwerk werkt aan een snooze-knop. Daarmee kun je posts van een bepaalde gebruiker of pagina tijdelijk verbergen.

Snoozen kan 24 uur, zeven dagen of dertig dagen. Facebook zegt tegenover TechCrunch dat de functie momenteel bij een aantal gebruikers getest wordt. Wanneer de Snooze-knop bij iedereen verschijnt is nog niet duidelijk.

Alternatief voor ontvrienden

De knop is te vinden onder het uitklapmenu naast een post in de Facebook-app of op de website. Door de functie krijgen gebruikers meer controle geven over wat in de feed verschijnt en is het ontvolgen van pagina’s of ontvrienden van mensen minder vaak nodig. Dit is ook gunstig voor Facebook, want het sociale netwerk van Mark Zuckerberg is gebaat bij zo gedetailleerd mogelijke profielen en connecties.

facebook snooze 001
De Snooze-functie in actie – Klik/tap voor groter.

Er was vandaag nog meer nieuws van Zuckerberg en co. Facebook Messenger heeft nu 1,3 miljard maandelijks actieve gebruikers. In april van dit jaar waren dat er nog 1,2 miljard en in juli 2016 passeerde de chat-app de grens van een miljard gebruikers. Daarmee heeft Messenger nu evenveel gebruikers als WhatsApp, dat ook eigendom van Facebook is.

Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg bezit ook Instagram en heeft daarmee een enorm deel van de sociale communicatie wereldwijd in handen. Snapchat, Twitter en iMessage zijn nog onafhankelijk.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Antaeus

  Of je stopt gewoon met Facebook! Heerlijk rustig…

 • Profielfoto
  RuudMac

  Precies Antaeus. Heb ik ook gedaan. Nog geen moment spijt van gehad. Gaat sowieso nergens over. Die like button is volkomen inhoudsloos.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Misschien moet je je dan eens wat meer concentreren op de content dat ?boven? de Like button staat ipv alleen maar op die Like buttons concentreren want klaarblijkelijk heeft het ding wel veel indruk op je gemaakt. ^

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  +1 Shmoo! De inhoud van de post bepaald altijd mijn keuze van de emoji, ja toch?