Imre
Imre Nieuws 3 september 2017
Leestijd: 1 minuut

Deutsche Bank gaat volledig over op iOS

Deutsche Bank was een van de zeer weinige bedrijven die nog officieel met BlackBerry werkten. Daar heeft de bank nu een einde aan gemaakt. Tegenover Bloomberg heeft Deutsche Bank namelijk bevestigd dat het volledig gaat overstappen op Apples iOS.

Volgens bronnen van het persbureau verloren de BlackBerry’s terrein ten opzichte van de eigen iPhones van de werknemers. Een andere bron vertelt dat klanten vaak grapten over het feit dat de bank nog BlackBerry’s gebruikte.

BlackBerry en Deutsche Bank

Deutsche Bank is een van de weinige bedrijven die nog officieel gebruikmaakt van BlackBerry-smartphones. Maar zelfs de directeur van het bedrijf, John Cryan, begon zijn zaken meer en meer op een iPad te doen. De BlackBerry’s waren ooit een belangrijk onderdeel van de bankwereld, maar de telefoon werd snel irrelevant met de lancering van de iPhone in 2007.

Meldingen in iOS 11. Klik/tap voor groter.

BlackBerry maakt al een tijdje zelf geen smartphones meer. Het telecombedrijf heeft het recht om de naam op smartphones te gebruiken verkocht aan het Chinese TCL. BlackBerry wil zich nu volledig richten op de ontwikkeling van software. De nieuwe BlackBerry KeyOne is bijvoorbeeld gemaakt onder leiding van TCL.

BlackBerry verzekert dan ook dat de overstap van Deutsche Bank naar iOS geen gevolgen heeft voor de relatie tussen de twee bedrijven. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gebruikt de bank bijvoorbeeld altijd nog de software van BlackBerry om het apparaat te beheren.

Bron: Bloomberg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Deutsche Bank gaat volledig over op iOS
Sluiten