Deutsche Bank gaat volledig over op iOS

Door: Imre - 7 reacties

Deutsche Bank was een van de zeer weinige bedrijven die nog officieel met BlackBerry werkten. Daar heeft de bank nu een einde aan gemaakt. Tegenover Bloomberg heeft Deutsche Bank namelijk bevestigd dat het volledig gaat overstappen op Apples iOS.

Volgens bronnen van het persbureau verloren de BlackBerry’s terrein ten opzichte van de eigen iPhones van de werknemers. Een andere bron vertelt dat klanten vaak grapten over het feit dat de bank nog BlackBerry’s gebruikte.

BlackBerry en Deutsche Bank

Deutsche Bank is een van de weinige bedrijven die nog officieel gebruikmaakt van BlackBerry-smartphones. Maar zelfs de directeur van het bedrijf, John Cryan, begon zijn zaken meer en meer op een iPad te doen. De BlackBerry’s waren ooit een belangrijk onderdeel van de bankwereld, maar de telefoon werd snel irrelevant met de lancering van de iPhone in 2007.

Meldingen in iOS 11. Klik/tap voor groter.
Meldingen in iOS 11. Klik/tap voor groter.

BlackBerry maakt al een tijdje zelf geen smartphones meer. Het telecombedrijf heeft het recht om de naam op smartphones te gebruiken verkocht aan het Chinese TCL. BlackBerry wil zich nu volledig richten op de ontwikkeling van software. De nieuwe BlackBerry KeyOne is bijvoorbeeld gemaakt onder leiding van TCL.

BlackBerry verzekert dan ook dat de overstap van Deutsche Bank naar iOS geen gevolgen heeft voor de relatie tussen de twee bedrijven. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gebruikt de bank bijvoorbeeld altijd nog de software van BlackBerry om het apparaat te beheren.

Bron: Bloomberg

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Volgens een woordvoerder van het bedrijf gebruikt de bank bijvoorbeeld altijd nog de software van BlackBerry om het apparaat te beheren.
  Is de overstap dan wel zo volledig?

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Over welk “apparaat” gaat het hier feitelijk?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die Enigma Schlüsselmaschine E glaub inch.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Wat heeft die foto er in hemelsnaam mee te maken?!

 • Profielfoto
  solitario

  Profielfoto
  Pappapaul 7 uur geleden
  Volgens een woordvoerder van het bedrijf gebruikt de bank bijvoorbeeld altijd nog de software van BlackBerry om het apparaat te beheren.
  Is de overstap dan wel zo volledig?

  Waarschijnlijk gebruikt Deutsche Bank de Mobile Device Management (MDM) software van Blackberry. MDM is voor groter bedrijven een belangrijk element van het plaatje, want daarmee beheren ze de telefoons en kunnen ze een telefoon op afstand wissen indien nodig. De standaard Fiend my Phone van Apple is hiervoor minder geschikt, omdat dat meer gericht is op particulier gebruik. Waarschijnlijk was het merendeel van wat Deutsche Bank aan Blackberry betaalde de laatste jaren al voor de licentie op BlackBerry’s MDM software.

 • Profielfoto
  html-junky

  iOS heeft ook MDM mogelijkheden voor zakelijke gebruikers. Hiervoor is een MDM server voor vereist, veel bedrijven gebruiken dit al.

  Je kan er best wel veel over vinden op de website van Apple

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dus er waren nog steeds mensen die met zo’n Blackberry rondlopen?
  Niet te geloven.