Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 september 2017

Eerste details Apple Watch 4G gelekt

Het is nu zo goed als zeker. Tijdens het Apple-event aanstaande dinsdag zien we een nieuwe Apple Watch met 4G-verbinding. In een gelekte ‘Golden Master’ versie van iOS 11 zitten de eerste details over de smartwatch met mobiele verbinding.

De Apple Watch met 4G-verbinding is te herkennen aan een rode stip op de digital crown aan de zijkant. De wijzerplaat toont de sterkte van het mobiele signaal. Telefoongesprekken voeren is ook mogelijk.

Zelfde ontwerp, rode digital crown

De details werden door het Amerikaanse blog 9to5Mac gevonden in een gelekte ‘Golden Master’ versie van iOS 11. De Apple Watch-app in deze versie toont het slimme horloge met 4G al kort. Op de wijzerplaat is een telefoon-icoon te zien en middenin tonen bolletjes het mobiele bereik. Het ontwerp lijkt gelijkt gebleven, dus alle bandjes blijven gewoon passen. Het enige verschil is de rode stip op de digital crown.

Klik/tap voor groter.

Apple Watch 4G en iPhone delen telefoonnummer

Verder blijkt dat de smartwatch en iPhone één telefoonnummer gaan delen en dat het mogelijk is om te bellen en gebeld te worden op het slimme horloge. Daarnaast synchroniseren iMessage, je agenda en e-mail over 4G. Het is nog niet duidelijk of externe Apple Watch-apps ook gebruik kunnen maken van de 4G-verbinding.

Tot slot is in taalbestanden terug te vinden dat mobiele providers een apart abonnement voor de Apple Watch gaan verkopen. Wat dat gaat kosten is nog niet bekend, maar uit de code blijkt dat een aantal providers een gratis proefperiode aanbieden.

Klik/tap voor groter.

De Apple Watch 4G wordt naar verwachting tijdens het Apple-event van dinsdag 12 september onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste details Apple Watch 4G gelekt
Sluiten