Eerste details Apple Watch 4G gelekt

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Het is nu zo goed als zeker. Tijdens het Apple-event aanstaande dinsdag zien we een nieuwe Apple Watch met 4G-verbinding. In een gelekte ‘Golden Master’ versie van iOS 11 zitten de eerste details over de smartwatch met mobiele verbinding.

De Apple Watch met 4G-verbinding is te herkennen aan een rode stip op de digital crown aan de zijkant. De wijzerplaat toont de sterkte van het mobiele signaal. Telefoongesprekken voeren is ook mogelijk.

Zelfde ontwerp, rode digital crown

De details werden door het Amerikaanse blog 9to5Mac gevonden in een gelekte ‘Golden Master’ versie van iOS 11. De Apple Watch-app in deze versie toont het slimme horloge met 4G al kort. Op de wijzerplaat is een telefoon-icoon te zien en middenin tonen bolletjes het mobiele bereik. Het ontwerp lijkt gelijkt gebleven, dus alle bandjes blijven gewoon passen. Het enige verschil is de rode stip op de digital crown.

Apple Watch 4G 001
Klik/tap voor groter.

Apple Watch 4G en iPhone delen telefoonnummer

Verder blijkt dat de smartwatch en iPhone één telefoonnummer gaan delen en dat het mogelijk is om te bellen en gebeld te worden op het slimme horloge. Daarnaast synchroniseren iMessage, je agenda en e-mail over 4G. Het is nog niet duidelijk of externe Apple Watch-apps ook gebruik kunnen maken van de 4G-verbinding.

Tot slot is in taalbestanden terug te vinden dat mobiele providers een apart abonnement voor de Apple Watch gaan verkopen. Wat dat gaat kosten is nog niet bekend, maar uit de code blijkt dat een aantal providers een gratis proefperiode aanbieden.

4g apple watch code
Klik/tap voor groter.

De Apple Watch 4G wordt naar verwachting tijdens het Apple-event van dinsdag 12 september onthuld.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Het zou cool zijn als dit betekend dat je geen iPhone meer mee hoeft te hebben om te bellen ene gebeld te worden.

  Een stand alone device.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Het zou echt kansloos zijn als providers hier kosten voor gaan rekenen. Maar ja hé. De kosten van roaming moeten ze ergens terug van verdienen. Desondanks.. Dit is ook het geval bij het gebruik van je abonnement icm een 4G tablet.. Nog steeds onzin:)

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Ik ben benieuwd hoe dat gaat werken. Zal het horloge stoppen met het proberen van een verbinding te maken (waardoor je niet bereikbaar bent) als het signaal van de zendmast erg zwak is, of is je batterij dan zo leeg omdat er steeds geprobeerd wordt om een verbinding te maken?

 • Profielfoto
  Geert1976

  https://9to5mac.com/2017/09/08/ios-11-gm-d22-iphone-8-details/

  zo, gisteravond laat is zo’n beetje alles op straat komen te liggen. De GM van iOS 11 was zelfs tot vanochtend te installeren. Apple is vrij snel daarna (vanochtend) gestopt met signen van deze GM

 • Profielfoto
  pippen2

  De providers zullen het ook moeten gaan ondersteunen. Het zal me niets verbazen dat het in Nederland pas over een paar jaar gaat werken.

 • Profielfoto
  ArMac

  Gewoon 4G delen van je mobiel, of kan dat niet?

 • Profielfoto
  Arnoud van Houwelingen

  Gewoon 4G delen van je mobiel, of kan dat niet?

  Zou toch mooi zijn als het stand alone kan? Kan je in de zomervakantie als je in het zwembad ligt je moeder bellen bv:)

 • Profielfoto
  donut

  Zou toch mooi zijn als het stand alone kan? Kan je in de zomervakantie als je in het zwembad ligt je moeder bellen bv:)

  Waarschijnlijk had Apple dit voorbeeld in gedachten toen ze dit nieuwe technologische wonder ontwikkelden…

  je kan er zelfs mee onderwater bellen naar je moeder- na enige oefening…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik begrijp ook niet precies hoe het werkt. Met de huidige Apple Watch kan je telefoongesprekken die op je iPhone binnenkomen aannemen en het gesprek via je Watch voeren, maar ook kan je uit de recente gesprekken of uit de contacten mensen met je Apple Watch bellen – al werkt dat niet makkelijk. Wat is dan straks het verschil. Ja, dat je stand alone kunt bellen? Dus ook als je geen Bluetooth contact hebt met je iPhone. Maar..hoe vaak ben je zónder je iPhone op pad?

  Wel mooi dat jullie een foto hebben van het nieuwe model. Leuk om te zien! Ik vind het wel jammer dat ze geen vernieuwd design hebben. Aan de andere kant is het huidige model wel soort van tijdloos.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Waarom bellen? Wat dacht je van Spotify tijdens het hardlopen zonder een toestel mee te nemen:)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mja, ik weet het zo goed niet. Dus je gaat ook voor je watch een simkaartje nodig hebben? Dat is dus voor de watch,iPad en iPhone… Ik heb enkel en alleen één in mijn iPhone. Providers zijn verdomd duur, zeker als het om mobiel internet gaat!

  Ik vraag me wel af, is het al mogelijk om met de huidige serie (Apple watch series 2) je watch te gebruiken zonder telefoon? Ik bedoel dan niet om te bellen, maar gewoon om bv apps te gebruiken of gelijk wat. Of gaat dat met die nieuwe serie mogelijk zijn? En moet je daar dan ook een simkaart voor hebben? Of is dat enkel voor het bellen zelf ?

 • Profielfoto
  pruus

  Ik ben benieuwd wie straks met nagellak de kroon gaat bijwerken….en dan zwart maken bedoel ik om niet op te vallen.

 • Profielfoto
  SvS

  Providers zijn verdomd duur, zeker als het om mobiel internet gaat!

  .
  Ja. Ik zou willen dat providers 2 à 3 SIM’s bij 1 abonnement konden aanbieden, en ok, vooruit dan maar, met eenmalige extra kostprijs per SIM card bij aanschaf. Ik heb 2 verschillende SIM’s, in iPad met 4G en in iPhone. Dus twee verschillende 06’s, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo hoeft te zijn.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Providers zijn verdomd duur, zeker als het om mobiel internet gaat!

  .
  Ja. Ik zou willen dat providers 2 à 3 SIM’s bij 1 abonnement konden aanbieden, en ok, vooruit dan maar, met eenmalige extra kostprijs per SIM card bij aanschaf. Ik heb 2 verschillende SIM’s, in iPad met 4G en in iPhone. Dus twee verschillende 06’s, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo hoeft te zijn.

  Precies!