SoundSport Free: sportieve AirPods-concurrent van Bose

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Steeds meer audiomerken komen met een antwoord op de AirPods, zo ook Bose. De Amerikaanse fabrikant heeft de SoundSport Free onthuld. Het zijn kleine oortjes zonder draad en ze komen net als de AirPods met een doosje om te laden.

Bose richt zich op sportieve gebruikers. De SoundSport Free is bestand tegen zweet en biedt verwisselbare oordopjes, waaronder de siliconen StayHear+ dopjes. Die hoeven niet helemaal in het oor gedrukt te worden.

Vijf uur accuduur

De accu gaat net als die van de AirPods 5 uur mee en de bijgeleverde case kan de oortjes twee keer opladen. Hoewel Bose geen W1-chip gebruikt, zegt de fabrikant goed op het ontwerp van de antenne gelet te hebben. Het bereik van de SoundSport Free zou dan ook ruim 10 meter zijn. Bij andere draadloze oortjes is dit nog wel eens een probleem.

bose-soundsport-free
Klik/tap voor groter.

De oortjes zijn verkrijgbaar in zwart en blauw met gele accenten. In de VS begint de verkoop in oktober, maar Nederlanders moeten wachten tot begin 2018. De Amerikaanse adviesprijs is $249 en de europese prijs wordt waarschijnlijk € 279. Dat is honderd Euro duurder dan de AirPods.

Ook nieuwe Bluetooth-speaker en hoofdtelefoon

Naast de draadloze oortjes, heeft Bose ook een nieuwe Bluetooth-speaker en hoofdtelefoon die voor Google Assistant is geoptimaliseerd uitgebracht. De kleine SoundLink Micro is een waterdichte speaker die door een scheurbestendige band makkelijk aan een fiets, rugzak of koelbox gehangen kan worden. De speaker heeft zes uur accuduur, speakerphone en een adviesprijs van € 119,95.

bose 001
Klik/tap voor groter.

Tot slot is er de QuietComfort 35 II-hoofdtelefoon, die samen met Google ontworpen is. De noise cancelling hoofdtelefoon bevat een speciale Action-knop die de Google Assistant oproept. De assistant kan vervolgens ontvangen berichten voorlezen, muziek bedienen, contacten bellen en oproepen beantwoorden. De de adviesprijs € 379,95 en volgens Google zijn er meer hoofdtelefoons met zijn virtuele assistent op komst.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Antaeus

  Hoezo Airpods duur?

 • Profielfoto
  xaddict

  @Antaeus: dat was toch al duidelijk?
  Apple had op het moment van uitbrengen de goedkoopste oordo

 • Profielfoto
  xaddict

  Verdomme. Kut verstuur knop

  Op het moment van uitbrengen hadden zij de goedkoopste oordopjes voor wat die dingen allemaal deden:
  – daadwerkelijk draadloos ipv zo’n lelijke plastic ketting om je nek
  – goede accuduur
  – perfecte integratie met het ecosysteem

 • Profielfoto
  Shmoo

  Intressant al deze nieuwe dingen maar om eerlijk te zijn vind ik het wel allemaal een beetje friemelen worden. Het is nu echt oortjes maken om het maken, waarschijnlijk is oplaaddoosje het belangrijkste element van al deze oortjes geworden en het feit dat deze dingen ineens allemaal 200,- of meer moeten kosten ontgaat mij ook compleet. Het enige dat zoiets doet is zorgen dat Apple de prijzen nog lang niet hoeft te verlagen.

  Persoonlijk heb ik al sinds ik ben begonnen met hardlopen (dik twee jaar mogelijk bijna 3 jaar geleden) de Plantronics Backbeat Fit gekocht. Die dingen kosten 99,- en zijn mega geweldig. Niet het beste geluid maar hij, ik ben aan het sporten niet met mijn ogen dicht van muziek aan het genieten. De batterijduur gaat voor mijn gevoel veel langer mee dan wat hierboven allemaal opgenoemd wordt. Ik hoef maar eens per 3 weken op te laden (MicroUSB) als je uitgaat van het feit dat ik bijna om de 2 a 3 dagen minimaal 30 tot 40 minuten ga hardlopen dan heb je denk ik echt wel stabiele batterijduur, prima geluid, waterdicht, hufterproof en goede pasvorm voor iedereen.

 • Profielfoto
  error

  Dat uitwendige deel van die Bose oordoppen ziet er niet echt fraai uit. Ben benieuwd of je die ‘Google Assistant’ knop op de QuietComfort 35 II met de Bose iOS app ook een andere functie kunt geven, bijvoorbeeld noise cancelling aan/uit zetten. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die die malle Google assistent dienst nooit zullen gebruiken… en dan zit je met zo’n knop op een van die schelpen.

 • Profielfoto
  Sannetju

  Nou… gelukkig heb ik de Airpods van Apple?

 • Profielfoto
  Betatester
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Als ze klinken zoals de bedrade versie, dan laat het maar want dat geluid was gewoon kut.

  Heel tevreden over mijn AirPods trouwens.

 • Profielfoto
  KR1275
 • Profielfoto
  knekkie

  Allemaal Bragi Dash Rip offs