Beats Studio 3: enorme accu en verbeterde ruisonderdrukking

Raymon op 07 september 2017 14 reacties Laatste door wgoettsch

Apple-dochter Beats heeft de Beats Studio 3 Wireless onthuld. Deze nieuwe hoofdtelefoon ziet er aan de buitenkant bekend uit, maar heeft aan de binnenkant een groot aantal vernieuwingen. Zo is er verbeterde ruisonderdrukking en een langere accuduur.

Net als de AirPods beschikt de Beats Studio 3 Wireless over Apple’s eigen W1-chip. Die maakt het koppelen met Apple-apparaten zoals een iPhone, iPad of Mac erg simpel en zorgt voor een stabiele verbinding.

Pure Adaptive Noise Canceling

Een van de nieuwe functies is dynamische ruisonderdrukking. De Studio 3 heeft twee microfoons die omgevingsgeluid registeren en achtergrondgeluid wegfilteren. De hoofdtelefoon valt volledig over het oor, waardoor het omgevingsgeluid sterk beperkt wordt. Beats gebruikt een nieuwe techniek genaamd Pure Adaptive Noise Canceling. Deze vergelijkt de door de ruisonderdrukking aangepaste muziek constant met het originele signaal en past tonen die misvormd worden aan.

Beats Studio 3 16x9

Klik/tap voor groter.

Nieuwe kleuren, enorme accu

Wat verder opvalt is de sterk verbeterde accuduur. De Beats Studio 2 ging 12 uur op accu mee, de Studio 3 maar liefst 22 uur. Wanneer de ruisonderdrukking uitgeschakeld wordt, kan zelfs 40 uur naar muziek geluisterd worden. De snellaadfunctie zorgt dat de hoofdtelefoon na 10 minuten laden weer 3 uur gebruikt kan worden. Opladen gaat via een Micro-USB-aansluiting. Wat ons betreft een vreemde keuze, omdat alle andere Apple-apparaten via Lightning laden.

De Beats-logo’s aan de buitenkant dienen ook als knoppen. Het is mogelijk om muziek te bedienen, het volume aan te passen, gesprekken te beantwoorden en Siri op te roepen.

Beats3Studio

Klik/tap voor groter

Beschikbaar in zes kleuren

De Studio 3 Wireless is vanaf oktober leverbaar in grijs, rose, zwart, wit, blauw en rood. De Amerikaanse prijs is 350 dollar. Dat komt waarschijnlijk neer op € 379 in Nederland en België.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

14 reacties

Profielfoto

stefan1982 op 07 september 2017

Wat ik me dan vooral afvraag als muzikant is, wat de latency is.. helaas is dat nergens te vinden volgens mij.

Profielfoto

MacAanZee op 07 september 2017

Wat ik me dan vooral afvraag als geïnteresseerde muziekliefhebber of je kunt uitleggen wat latency is. Het enige dat ik als vertaling vind, is ‘reactietijd’ en dat zegt me niks.

Die Beats zijn sowieso mijn koptelefoons niet. Van alle koptelefoons in die prijsklasse vind ik Beats absoluut de allerslechtste. Misschien alleen leuk als je van hiphop of rap houdt, met die boem-boem-bassen, maar anders mis je toch écht behoorlijke hoge tonen en een behoorlijke dynamiek. En hoe ze er in slagen om zo’n dure koptelefoon er uit te laten zien als een ding van twee tientjes, vind ik verbazingwekkend …:confused:

Profielfoto

KarelWillem op 07 september 2017

Wat ik me dan vooral afvraag als geïnteresseerde muziekliefhebber of je kunt uitleggen wat latency is…

.
Die vertragingstijd slaat dan uiteraard op dit:

Deze vergelijkt de door de ruisonderdrukking aangepaste muziek constant met het originele signaal en past tonen die misvormd worden aan.

.
Eerst luisteren, en dan aanpassen kost ‘tijd’. Hoor je dat?

Opladen gaat via een Micro-USB-aansluiting.

.
Terwijl de hele wereld – inclusief Apple – overstapt op USB-C.

Profielfoto

Shmoo op 07 september 2017

Apple in 2017.
.

Profielfoto

Shmoo op 07 september 2017

350,- is de onderwijsstore prijs.

Profielfoto

alvani op 07 september 2017

Ze zijn al te bestellen in de online Apple Store voor €349,95 en niet voor €379,00 zoals Raymon in het artikel aangeeft.

Profielfoto

html-junky op 07 september 2017

Er is niks veranderd met de oude prijs, terwijl hij wel volledig geupdate is, best netjes

Profielfoto

Pixelman op 07 september 2017

Geef mij maar bose… ze waren effe hun weg kwijt qua design. Maar geluidskwaliteit en innovatie blijven hun prioriteit. Alleen al de geschiedenis van Bose…

Profielfoto

NapO op 07 september 2017

Bose is echt veel beter! Beats is marketing maar de rest is prut. Als je gaat googlen kok je artikelen tegen van de hardware die is gebruikt in de beats en dat is om te huilen, om de koptelefoon zwaarder te maken zijn er metalen ringen gebruikt niet een zwaardere driver (speaker), je wordt gefopt waar je bij staat.

Profielfoto

KR1275 op 07 september 2017

Voor dat geld koop je ook een goede. Sony heeft altijd goede gemaakt en ik blijf daarbij. Vaker Beats op mijn hoofd gehad, maar kwaliteit/prijs t.o.v. Sony is ongeveer factor 3… m.a.w een Beats met de klankkwaliteit van een Sony kost ongeveer 3 keer zo veel (als het al niet meer is). Wie doorrekent komt tot de conclusie dat als geluidskwaliteit echt belangrijk is, je met een grote boog om deze mode-koptelefoons heen moet lopen.

Profielfoto

KR1275 op 07 september 2017

Geef mij maar bose… ze waren effe hun weg kwijt qua design. Maar geluidskwaliteit en innovatie blijven hun prioriteit. Alleen al de geschiedenis van Bose…

Bose maakte tot de jaren 70 best goede versterkers, maar toen gingen ze ook op de markteting-toer, met Amar Bose als beroepsoplichter (bekijk eens oude youtube filmpjes). Direct/Reflecting… Bose heeft jarenlang rommel gemaakt voor de prijs van high end. Nu maken ze weer wat leuk spul, maar ze zitten zeker niet aan de top. De merken als vanouds maken beter spul, zoals Sennheiser, AKG, Sony etc. Bose lijkt een beetje op Apple, want ze weigeren losse onderdelen te leveren aan reparateurs. Voor de onnozelste gebreken, willen ze dat je de spullen toezendt, zodat ze het tegen Bose-prijzen kunnen repareren.
Ik heb veel Bose verkocht in de jaren 90. Voor de bonussen en het verkocht toch wel.

Profielfoto

Facundo op 07 september 2017

Bose Quiet Comfort 35 is de beste headphone met de beste noise cancelling die ik ooit heb gehoord.

Profielfoto

whaha op 07 september 2017

Ik denk dat ik in oktober de nuraphone aan het gebruiken ben. Ik ben benieuwd of je die überhaupt kunt vergelijken met bestaande hoofdtelefoons.
Ik hoor ook al jaren dat Beats geen goede kwaliteit leveren voor de prijs die ze er voor vragen.

Profielfoto

wgoettsch op 09 september 2017

Ik zou wel weten hoe deze nieuwe Beats klinkt mbt geluidsonderdrukking en kwaliteit ten opzichte van de Böse en Sony. Ik vind die Apple W1 chip tof (heb AirPods), met name de kwaliteit van de Bluetooth verbinding en het gemak waarmee je wisselt tussen iPhone, iPad en MacBook.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?