Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 september 2017

Apple Watch Series 3 is minder afhankelijk van iPhone

De Apple Watch wordt een stuk minder afhankelijk van de iPhone. Apple heeft de Apple Watch Series 3 met 4G onthuld. Hierdoor kun je ook zonder iPhone gebeld worden en blijven zaken als iMessage en e-mail gewoon synchroniseren.

De Apple Watch gebruikt de 4G-verbinding alleen als er geen iPhone in de buurt is. Prima tijdens bijvoorbeeld een rondje joggen. De Apple Watch Series 3 is op nog een aantal andere punten verbeterd.

iPhone en Watch delen telefoonnummer

De nieuwe Apple Watch heeft geen simkaart nodig, er is een virtuele simkaart die een telefoonnummer met de verbonden iPhone deelt. Dit zorgt ervoor dat je zowel op je iPhone als Apple Watch bereikbaar bent. Het scherm van de wearable dient als antenne.

Klik/tap voor groter.
De Phone-app op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.
Belen vanaf je pols – Klik/tap voor groter.

4G-abonnement nog niet in Nederland

Om mobiele data op de Apple Watch te gebruiken, is een extra abonnement nodig. Een aantal providers bieden dit voor een klein bedrag per maand als aanvulling op bestaande abonnementen aan. Helaas heeft Apple nog geen deals met Nederlandse of Belgische providers. De Apple Watch met 4G is daarom alleen in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Puerto Rico, Zwitserland, Groot-Brittannië en de VS beschikbaar. Nederland en België volgen in 2018.

Klik/tap voor groter.

Vernieuwde Dual Core-chip

Nederlanders kunnen wél profiteren van de nieuwe Dual Core S3-chip in de Apple Watch Series 3. Deze is 70 procent krachtiger dan zijn voorganger en zorgt voor een snellere Apple Watch. Ook de Bluetooth- en Wi-Fi-chip zijn vernieuwd. Wi-Fi is nu 85 procent sneller en de draadloze verbindingen verbruiken 50 procent minder accu.

Klik/tap voor groter.

Hoogtemeter, Siri en Apple Music

De nieuwe Apple Watch beschikt naast een GPS nu ook over een hoogtemeter. Die komt goed van pas bij bijvoorbeeld skieën en snowboarden. Door de nieuwe, snelle chip is Siri in staat om vanaf je pols terug te praten. Later dit jaar brengt Apple de volledige Apple Music-app naar de Apple Watch, zodat je alle muziek direct vanaf je horloge kunt streamen. Handmatig synchroniseren van muziek is niet meer nodig.

Klik/tap voor groter.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Apple Watch Series 3 is vanaf 15 september te bestellen en vanaf 22 september in de winkel te bewonderen. Het aluminum model is verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs. Een 38mm Apple Watch Series 3 kost € 369 en de grotere 42mm-variant € 399. Het gaat om de versie zonder 4G. De Apple Watch met 4G is nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Apple blijft de Apple Watch Series 1 zonder GPS verkopen voor € 269 (38 mm) en € 299 (42mm) verkrijgbaar.

Apple Watch Series 3 001
De Apple Watch Series 3 in zilver, goud en spacegrijs – Klik/tap voor groter.

 

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 3 is minder afhankelijk van iPhone
Sluiten