Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 12 september 2017

Apple Watch: Apple en Stanford werken aan detectie hartproblemen

Apple heeft grootse plannen op het gebied van health. Eerder bleek al dat aan een prikloze bloedsuikermeter gewerkt wordt en nu kopt CNBC dat de Apple Watch ook hartproblemen moet gaan detecteren. De eerste tests zouden al uitgevoerd worden.

Apple werkt volgens de Amerikaanse zender samen met Stanford University en het bedrijf American Well. De hartslagmeter van de Apple Watch moet een abnormaal hartritme gaan detecteren en hiervoor waarschuwen.

Eerdere test al succesvol

Deze functie is vooral belangrijk voor mensen die kampen met boezemfibrilleren, een veel voorkomende hartaandoening bij ouderen. Meer dan 18% van de 85-plussers heeft er last van. Ook komt het vaker voor bij ernstig overgewicht en bij mensen met apneu (stilstaan ademhaling tijdens slaap). Door op tijd voor afwijkingen te waarschuwen, kan de Apple Watch mensen met hartproblemen aanmoedigen naar een specialist te gaan. In een eerdere, kleine studie bleek de smartwatch hartproblemen al met 97 procent nauwkeurigheid te kunnen detecteren.

Apple-CEO Tim Cook met de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Waarschuwingslampje voor je lichaam

De ambitie van Apple is om de de Apple Watch het waarschuwingslampje voor je lichaam te maken. CEO Tim Cook legde het tijdens een eerder interview als volgt uit: “Iedereen die een auto heeft, ziet wel eens een waarschuwingslampje voor oververhitting of het vervangen van de olie. Wat is het equivalent in je lichaam? Je hersenen. Toch overtuigen we onszelf er vaak van om geen actie te ondernemen.”

Volgens de Apple-CEO is de markt voor gezondheidsproducten momenteel erg ingewikkeld en klaar voor versimpeling. Die verandering zal niet in één keer te bereiken zijn, maar met meer health-functies wil Cook de Apple Watch uiteindelijk onmisbaar maken.

De Activiteit-app van watchOS 3 – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Watch: Apple en Stanford werken aan detectie hartproblemen
Sluiten