Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 september 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple TV 4K vanaf 15 september te koop

Apple heeft zojuist een nieuwe Apple TV onthuld. De vijfde generatie van de settopbox maakt de stap naar 4K en kan High Dynamic Range (HDR) beeld tonen. Dat zorgt op compatibele schermen dat zeer donkere en zeer heldere delen goed worden getoond.

Het kloppende hart van de nieuwe Apple TV is een snelle A10X-chip. Die wordt ook in de iPad Pro gebruikt. De iTunes Store is ook klaar voor 4K en Apple geeft al je HD-films een gratis upgrade.

Apple TV met 4K en HDR

De Apple TV toonde sinds 2012 Full HD-beeld (1920 x 1080 pixels) en maakt nu eindelijk de stap naar 4K. Via de iTunes Store kunnen films en series in 4K aangeschaft worden, maar ook content van bijvoorbeeld Netflix kan in Ultra HD (3840 × 2160 pixels) bekeken worden. High Dynamic Range (HDR) zorgt voor rijkere kleuren en een hoger contrast. Je hebt hiervoor wel een TV die HDR ondersteunt nodig.

Het effect van HDR – Klik/tap voor groter.

Gratis upgrade naar 4K in iTunes

Alle films die je in HD op iTunes hebt gekocht, worden door Apple automatisch naar 4K geüpgraded. Hiervoor betaal je niets extra. Apple werkt met alle bekende studio’s samen om nieuwe releases meteen in 4K HDR aan te bieden. 4K-films worden voor dezelfde prijs als de HD-films verkocht.

Klik/tap voor groter.

Snellere chip

De Apple TV moest het tot vandaag doen met een A8-chip, die ook in de iPhone 6 zit. Het kloppende hart van de nieuwe settopbox is echter een stuk sneller. Apple voorziet de nieuwe Apple TV van een A10x-chip met zes cores en een krachtige grafische chip. Zo kunnen ontwikkelaars zonder problemen games in 4K-resolutie maken.

Klik/tap voor groter.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Apple TV 4K is verkrijgbaar in twee varianten. Een met 32GB voor € 199 en een model met 64GB opslag voor € 219. De settopbox is vanaf 15 september te bestellen. De vierde generatie Apple TV met HD-beeld blijft voor € 159 (32GB) te koop.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV 4K vanaf 15 september te koop
Sluiten