Apple trekt de stekker uit iTunes Festival

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Na meer dan tien jaar stopt Apple met het iTunes Festival, tegenwoordig ook bekend als het Apple Music Festival. Het jaarlijkse muziekfeestje werd in 2007 voor het eerst georganiseerd. Kaarten waren nooit te koop, maar alleen te winnen.

Tegenover vakblad Music Business Worldwide bevestigt Apple de stopzetting van het evenement. Het bedrijf uit Cupertino blijft zich wel richten op muziek en live-optredens, maar niet meer in de vorm van een festival.

Focus op kleinere evenementen en optredens

Apple’s nieuwe koers richt zich op kleine evenementen en optredens. Zo financierde het bedrijf de tour van rapper Drake in 2016, het concert van Arcade Fire in Brooklyn en meerdere concerten op SXSW, waaronder die van Adele. Zo slaat Apple twee vliegen in een klap. Allereerst kan het Apple Music op veel gerichtere plaatsen promoten. Daarnaast is het makkelijker om concerten en kleine evenementen als exclusieve video-content beschikbaar te stellen.

applemusicfestival2015-16x9
Het iTunes Festival veranderde in 2015 in het Apple Music Festival – Klik/tap voor groter.

De eerste editie van het iTunes Festival vond in 2007 plaats in Londen. Apple heeft de Britse hoofdstad daarna nooit meer verlaten en hield het festival sinds 2009 in The Roundhouse in Londen. In 2014 leek het er met een spin-off op SXSW even op dat het festival alleen maar groter zou worden. In 2015 werd de naam veranderd in Apple Music Festival en de duur ingekort van 31 naar 10 dagen.

Alle optredens van de afgelopen tien jaar zijn nog steeds via Apple Music terug te kijken.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  qbdbd

  opzich jammer, sommige optredens keken altijd wel lekker weg wanneer er geen bal op tv was

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daar is onze ninja weer..(y)

 • Profielfoto
  Rolf

  mooi

 • Profielfoto
  html-junky

  Jammer, keek er altijd wel naar uit, de kwaliteit van de concerten waren altijd goed en er kwamen leuke artiesten.

  Maar ik begrijp dat Apple nog meer wilt gaan doen met optredens dan alleen een Ă©Ă©nmalig evenement elk jaar. Dus ben benieuwd wat er gaat komen

 • Profielfoto
  UtregCity

  Jammer hoor, ben d’r in 2012 nog geweest toen wij vaste land bewoners ook nog konden meedingen voor kaartjes (was vlgs mij het enige jaar). Kaartjes gewonnen en naar Londen gegaan. Perfect geregeld daar, je werd behandeld als een VIP en super top sfeertje.