Apple Sim: Truphone start met Nederlandse iPad-databundels

Raymon op 29 september 2017 16 reacties Laatste door Arjan E.

Er is een nieuwe aanbieder op de virtuele Apple Sim die in iedere iPad Pro geïntegreerd is. De virtuele provider Truphone komt met 4G-bundels die in Nederland en 44 andere landen geldig zijn. De abonnementen zijn direct vanaf de iPad te activeren.

Truphone gebruikt het KPN-netwerk en heeft bundels van 500MB, 1GB en 3GB die een maand geldig zijn. Als introductieaanbod krijgen nieuwe klanten 100 MB data om te proberen, zonder verdere verplichtingen. 

Virtuele simkaart

De Apple Sim in iPad Pro stelt je in staat om direct abonnementen bij providers af te sluiten. Omdat het een virtuele simkaart is, is van aanbieder wisselen een fluitje van een cent. De Apple Sim is ingebouwd in iPad Pro 10,5-inch, iPad Pro 12,9-inch (tweede generatie) en iPad Pro 9,7-inch. Voor de iPad 5e generatie, iPad Pro 12,9-inch (eerste generatie), iPad mini 4 en iPad Air 2 zijn ook losse Apple Simkaarten te verkrijgen.

Apple Sim in iPad

De Apple Sim is op iPads met 4G te vinden onder InstellingenMobiele data – Klik/tap voor groter.

Truphone 4G alleen voor iPad

De virtuele simkaart zit alleen in de iPad en niet in de iPhone. De providerkeuze is ook nog erg beperkt, want tot vandaag konden Nederlands maar voor één aanbieder kiezen: GigSky. Die richt zich vooral op reizigers die bundels voor een bepaald werelddeel af willen sluiten. De bundels van Truphone werken in Europa, de VS, Hongkong en Australië. Het gaat om prepaid bundels die een maand geldig zijn en niet automatisch verlengd worden.

 500MB1GB3GB
Eenmalige aanschaf€ 6,00€ 12,00€ 29,00

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

16 reacties

Profielfoto

Q-collective op 29 september 2017

Dit zijn nog prijzen van een aantal jaar geleden… Buiten de sporadische toerist zie ik hier nou totaal geen markt voor.

Profielfoto

Roy Hendriks op 29 september 2017

Dan moet de Applewatch 4g geen probleem meer zijn dus.

Profielfoto

xaddict op 29 september 2017

Voor de iPad 5e generatie, iPad Pro 12,9-inch (eerste generatie), iPad mini 4 en iPad Air 2 zijn ook losse Apple Simkaarten te verkrijgen.

Kunnen jullie hier meer informatie over geven? Hoe stel je zoiets in bijvoorbeeld? Geldt dit ook voor iPads die zónder Sim gekocht zijn (aangezien het virtueel is zou je denken van wel) dit zou een uitkomst zijn voor mijn ouders die de hele wereld over reizen en vaak moeten switchen van telefoonnummers en in het ene land wel een goede deal krijgen en in een ander land €40 voor 1GB data moeten betalen

Profielfoto

Q-collective op 29 september 2017

Voor de iPad 5e generatie, iPad Pro 12,9-inch (eerste generatie), iPad mini 4 en iPad Air 2 zijn ook losse Apple Simkaarten te verkrijgen.

Kunnen jullie hier meer informatie over geven? Hoe stel je zoiets in bijvoorbeeld? Geldt dit ook voor iPads die zónder Sim gekocht zijn (aangezien het virtueel is zou je denken van wel) dit zou een uitkomst zijn voor mijn ouders die de hele wereld over reizen en vaak moeten switchen van telefoonnummers en in het ene land wel een goede deal krijgen en in een ander land €40 voor 1GB data moeten betalen

Meer info: https://support.apple.com/nl-nl/HT203099

Profielfoto

DBLCreations op 29 september 2017

Man wat een belachelijke prijzen voor die mobiele date. De reden waarom ik maar heel af en toe mijn 4G op mijn iPhone aanzet en over het algemeen gewoon wat sporadisch via de wifi op internet ga. Dit is meteen ook de grootste reden waarom ik niet 24/24 zoals vele zombie’s achter dat scherm zit ook waarschijnlijk. Al zit ik wel als een zombie thuis achter mijn computerschermen haha:-D

Profielfoto

Arjan E. op 29 september 2017

Leuk initiatief, echter zullen ze voor MIJ nog wel iets aan de prijs moeten doen, tot die tijd zal ik mijn iPhone gewoon inzetten als hotspot, en daarmee verbinding maken, daar heb ik onbeperkt data mee in heel Europa, voor nagenoeg dezelfde prijs als 3GB bij Truphone.

Oke, nadeel is dan wel dat je OOK je iPhone bij je moet hebben, maar dat neem ik dan gewoon voor lief;-)

Wel goed dat ze hier mee bezig zijn, dit legt de weg wel open voor eventuele 4g abbo’s voor de Apple watch 3.

Kwestie van tijd denk ik

Profielfoto

Spinozo op 29 september 2017

Voor de Apple Watch zou dit inderdaad perfect zijn. 12 euro voor 1 GB lijkt me prima, zo snel zal dat toch niet gaan met wat notificaties en sync. Ok, Muziek streamen wordt dan wat duur maar wie doet dat tegenwoordig nog?

Profielfoto

Frans op 29 september 2017

Voor de Apple Watch zou dit inderdaad perfect zijn. 12 euro voor 1 GB lijkt me prima, zo snel zal dat toch niet gaan met wat notificaties en sync. Ok, Muziek streamen wordt dan wat duur maar wie doet dat tegenwoordig nog?

:lol:

Profielfoto

lordoftheflatbush op 29 september 2017

Dat wordt dus gewoon de hotspot aan van m’n iPhone met Unlimited T-Mobile abo. he, he, he.

Profielfoto

Shmoo op 30 september 2017

Opvallers, showpikkies met hun iPads buiten de deur.

Profielfoto

Arjan E. op 30 september 2017

Opvallers, showpikkies met hun iPads buiten de deur.

Nah, voor mij meer een vakantie dingetje (en slechte ogen:lol: )

Profielfoto

zepkleiker op 30 september 2017

De providerkeuze is ook nog erg beperkt, want tot vandaag konden Nederlands maar voor één aanbieder kiezen: GigSky.

Al sinds ik m’n iPad Pro kocht vorig jaar heb ik de keuze gehad uit twéé providers hier in Nederland: AlwaysOnline en GigSky. Allebei met belachelijke prijzen overigens. 🙂 Ik zie nu dat Truphone er inderdaad bij is gekomen.

Ik vind de prijzen vrij absurd trouwens, voor alledrie de providers.

Profielfoto

zepkleiker op 30 september 2017

Opvallers, showpikkies met hun iPads buiten de deur.

Meestal zijn het niet-Apple-gebruikers die Apple-gebruikers betichten van dat soort gedrag. Maar zelfs bínnen de groep Apple-gebruikers heb je dus mensen die andere Apple-gebruikers ervan betichten om ‘showpikkies’ te zijn? Okee dan.

Profielfoto

Ruwepit op 30 september 2017

Opvallers, showpikkies met hun iPads buiten de deur.

Meestal zijn het niet-Apple-gebruikers die Apple-gebruikers betichten van dat soort gedrag. Maar zelfs bínnen de groep Apple-gebruikers heb je dus mensen die andere Apple-gebruikers ervan betichten om ‘showpikkies’ te zijn? Okee dan.

Limburgers tonen al sinds jaar en dag Calimero-gedrag.

Profielfoto

Shmoo op 30 september 2017

Opvallers, showpikkies met hun iPads buiten de deur.

Nah, voor mij meer een vakantie dingetje (en slechte ogen:lol: )

Als je op vakantie gaat naar plaatsen waar geen WiFi op je vakantieadres is dan zou ik vooral uitkijken dat je geen diarree krijgt.;-)

Profielfoto

Arjan E. op 30 september 2017

Opvallers, showpikkies met hun iPads buiten de deur.

Nah, voor mij meer een vakantie dingetje (en slechte ogen:lol: )

Als je op vakantie gaat naar plaatsen waar geen WiFi op je vakantieadres is dan zou ik vooral uitkijken dat je geen diarree krijgt.;-)

Tja das een utopie met de ziekte van Crohn;-) , maar goed daar heb ik gelukkig alleen last van en niet heel Nederland/België.

Op mijn vakantieadres is wel WiFi aanwezig, en zelfs nog gratis ook, echter is het niet een hele stabiele verbinding, en valt regelmatig weg.

Dan is zo’n hotspot als backup toch best handig.

Had dit jaar mijn iPad niet mee, maar gaat volgend jaar wel gewoon mee, een groter scherm geeft bij mij wat meer rust aan de ogen;-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?