Imre
Imre Nieuws 6 september 2017

‘Apple wil rechten James Bond kopen’

Onlangs startte nog de eerste aflevering van Apple Music’s Carpool Karaoke. Nu lijkt Apple opnieuw een grote naam in de tv-wereld te willen kopen. Volgens onder meer de Hollywood Reporter zou het bedrijf namelijk de rechten op James Bond willen hebben.

Volgens de geruchten heeft Warner Bros. het meeste kans op de rechten van de Britse spion. Apple en ook Amazon zouden echter in de nek van de filmgigant hijgen. Ook Universal en FOX hebben naar verluidt interesse.

My name is Apple…

Sinds de film Spectre in 2015 is Sony niet meer officieel eigenaar van de rechten van Bond, waardoor verschillende studio’s en bedrijven geïnteresseerd zijn in de rechten. Apple en Amazon zouden daarbij bereid zijn om ongeveer evenveel, als niet veel meer uit te geven dan Warner Bros.

Kilk/tap voor groter.

Beide bedrijven lijken op deze manier hun streamingdiensten een nodige boost te willen geven. Met een eventuele koop zou Apple James Bond-films alleen op zijn platformen kunnen aanbieden, waardoor klanten van andere aanbieders een reden hebben om over te stappen. Volgens het eerdergenoemde medium zou zelfs de “toekomst van de serie” op het spel staan.

Wie ervoor zorgt dat Apple James Bond-rechten wil overnemen

De nieuwe Apple-bestuurders Zack Van Amburg en Jamie Erlicht zouden de drijfveren achter de poging van Apple zijn. Waarschijnlijk zien zij dat James Bond een van de laatste ‘vrije’ populaire series is. De rechten van bijvoorbeeld Marvel of Pixar krijgt Apple bijvoorbeeld niet zomaar in handen. Volgens bronnen die dichtbij de deal staan, zijn de rechten van de Bond-serie tussen de 2 en 5 miljard dollar waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil rechten James Bond kopen’
Sluiten