Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 13 september 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple verwijdert App Store uit iTunes 12.7

Is de grote schoonmaak nu dan toch écht begonnen? Voor het eerst sinds lange tijd voegt Apple geen nieuwe functionaliteit aan iTunes toe, maar wordt een onderdeel verwijderd. De App Store is niet langer onderdeel van iTunes 12.7.

Ook iTunes U is grotendeels verdwenen en samengevoegd met podcasts. iTunes richt zich nu op muziek, films, tv-programma’s, podcasts en boeken. iOS-apps downloaden kan alleen nog vanaf iOS-apparaten zelf. 

Back-ups maken blijft mogelijk met iTunes 12.7

Applicaties en ringtones je ooit naar je Mac hebt gedownload, zijn niet verdwenen. Ze worden bewaard in de map MuziekiTunesiTunes MediaMobile Applications. Je kunt met iTunes nog steeds volledige back-ups van je iPhone of iPad maken, die functionaliteit is niet verdwenen. Apps worden buiten back-ups om echter niet meer gesynchroniseerd.

De Windows-versie van iTunes 12.7 is op moment van schrijven niet beschikbaar. In mei kondigde Apple aan dat iTunes naar de ingebouwde App Store van Windows 10 komt. Tot op heden is de mediaspeler daar nog niet verschenen.

In memoriam – Klik/tap voor groter.

Nieuwe App Store in iOS 11

Apple stelt dat het kopen en installeren van apps vanaf iOS makkelijker is. Wat ook meespeelt is dat de App Store met iOS 11 een grote make-over krijgt. Grote afbeeldingen komen centraal te staan en er wordt voortaan onderscheid gemaakt tussen apps en games. De App Store-redactie gaat op de voorpagina dagelijks nieuwe apps uitlichten en zorgt voor tips. Waarschijnlijk was dit niet goed in iTunes te integreren en is de simpelste oplossing gekozen: verwijderen.

De nieuwe App Store van iOS 11 – Klik/tap voor groter.

Er is al langer veel kritiek op iTunes. De applicatie zou teveel functionaliteit bevatten en te onoverzichtelijk zijn. Het verdwijnen van de App Store is een eerste stap in het opschonen van iTunes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verwijdert App Store uit iTunes 12.7
Sluiten