Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 12 september 2017

‘4K Apple TV krijgt ook verbeterde remote’

Dat er tijdens het Apple-event vanaf om 19:00 uur een 4K Apple TV onthuld wordt, is vrijwel zeker. De nieuwe settopbox krijgt naar alle waarschijnlijkheid ook een verbeterde afstandsbediening. Dat heeft de Braziliaanse ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekt.

De nieuwe Apple TV Remote heeft naar verluidt een haptische motor, die de gebruikservaring met trilsignalen verrijkt. In een gelekte Golden Master van iOS 11 zitten diverse verwijzingen naar de remote met trilsignalen.

Remote met haptische feedback

Waar de haptische feedback voor gebruikt wordt is nog niet duidelijk, maar we kunnen een aantal nuttige toepassingen bedenken. Net als de Taptic Engine van de iPhone 7, kan de afstandsbediening een signaal geven wanneer het einde van een lijst bereikt wordt. Tijdens het spelen van games -iets waar een groot scherm zich prima voor leent- kan het ook een leuke toevoeging zijn.

Er is al het nodige gelekt over de nieuwe Apple TV. Naast 4K-beeld, toont deze naar verluidt ook HDR-kleuren en wordt voorzien van een snelle A10X-chip. Apple is al bezig om de iTunes Store voor te bereiden op de verkoop van 4K-content. Ook diensten als Netflix en HBO hebben inmiddels aardig wat films en series met de hoogste beeldkwaliteit. Vanavond om 19:00 uur weten we alles over de nieuwe settopbox, dan wordt deze samen met de iPhone 8, iPhone X en Apple Watch 4G onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘4K Apple TV krijgt ook verbeterde remote’
Sluiten