‘4K Apple TV krijgt ook verbeterde remote’

18 reacties

Dat er tijdens het Apple-event vanaf om 19:00 uur een 4K Apple TV onthuld wordt, is vrijwel zeker. De nieuwe settopbox krijgt naar alle waarschijnlijkheid ook een verbeterde afstandsbediening. Dat heeft de Braziliaanse ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekt.

De nieuwe Apple TV Remote heeft naar verluidt een haptische motor, die de gebruikservaring met trilsignalen verrijkt. In een gelekte Golden Master van iOS 11 zitten diverse verwijzingen naar de remote met trilsignalen.

Remote met haptische feedback

Waar de haptische feedback voor gebruikt wordt is nog niet duidelijk, maar we kunnen een aantal nuttige toepassingen bedenken. Net als de Taptic Engine van de iPhone 7, kan de afstandsbediening een signaal geven wanneer het einde van een lijst bereikt wordt. Tijdens het spelen van games -iets waar een groot scherm zich prima voor leent- kan het ook een leuke toevoeging zijn.

Er is al het nodige gelekt over de nieuwe Apple TV. Naast 4K-beeld, toont deze naar verluidt ook HDR-kleuren en wordt voorzien van een snelle A10X-chip. Apple is al bezig om de iTunes Store voor te bereiden op de verkoop van 4K-content. Ook diensten als Netflix en HBO hebben inmiddels aardig wat films en series met de hoogste beeldkwaliteit. Vanavond om 19:00 uur weten we alles over de nieuwe settopbox, dan wordt deze samen met de iPhone 8, iPhone X en Apple Watch 4G onthuld.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Pixelman

  Ik hoop dat ze die remote ook minder breekbaar hebben gemaakt. Na 2 weken was de remote op de grond gevallen op harde vloer op hoogte van 40cm. Resultaat glas gebroken! En dat is dan gemaakt voor kinderen;)

 • Profielfoto
  SvS

  Ik hoop dat ze die remote ook minder breekbaar hebben gemaakt. Na 2 weken was de remote op de grond gevallen op harde vloer op hoogte van 40cm. Resultaat glas gebroken! En dat is dan gemaakt voor kinderen;)

  Ja, inderdaad. Mooi spul is niet altijd even handig. Door een topic hier 1 maand na lancering Apple TV 4 met een klacht over gebroken glas op een gevallen remote, hebben we via zo’n Chinese webwinkel een cheap hoes aangeschaft. En die goedkopere zit er nu nog om. Apple vroeg er €15 voor.

  Maar allee, ik ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Q-collective

  Glas kan breken als het op de grond valt? Wel heb ik ooit.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Denk dat dat haptic spul is voor de game controllers en niet zo zeer voor de remote.

 • Profielfoto
  Switched

  @Q-collective. En daarom moet je dus geen afstandsbediening van glas maken…

 • Profielfoto
  Shmoo

  +1

  Maar die dikke Ive moet ook iets te doen hebben natuurlijk.

 • Profielfoto
  Q-collective

  @Q-collective. En daarom moet je dus geen afstandsbediening van glas maken…

  Dan had er dus geen touch mogelijkheid op gezeten. Je kunt touchpads ook van plastic maken natuurlijk, maar dat is van beduidend mindere kwaliteit natuurlijk. Dus redelijk logisch dat Apple daar niet voor heeft gekozen.

 • Profielfoto
  SvS

  Idd, touch werkt fijn.
  Ze hadden bij Apple gewoon dat hoes inclusief in verpakking moeten doen, kost ‘niks’ extra, dan waren er minder schadeclaims geweest en de keus (verantwoording) aan gebruiker overgelaten van wel of niet rubberen hoes gebruiken.

 • Profielfoto
  Mona

  Ik heb met de huidige generatie altijd het gevoel gehad dat ik een onaf product heb gekocht. Hoop bombarie, maar was geen haar beter dan de vorige. ?

 • Profielfoto
  Pixelman

  ik was vooral teleurgesteld omdat apple ze ook niet wou herstellen. Enkel een nieuwe was mogelijk. En een remote die niet mag vallen, is denk ik al een verkeerde insteek. Hoeveel keer valt een tv afstandsbediening niet?
  Dat bandje mocht er ook wel bijgezeten hebben.

  Grappige is dat ik de remote af en toe nog gebruik weliswaar met een gebroken glas en wat brokjes eruit. Ze werkt dus nog.

  Hebben achteraf zo een gamecontroller gekocht, maar spijtig genoeg werkt dat niet met alle apps (ligt niet aan apple nat). De iphone app gebruik ik maar die geef ik liever niet aan men kinderen (nog meer glas);)

 • Profielfoto
  Arnoud van Houwelingen

  @Raymon … komt er vanavond weer een uitzending van jullie tijdens de keynote .. voorgaande jaren hebben jullie dat vaak wel gedaan en dat was altijd heel tof!

 • Profielfoto
  draugminaion

  Bestaan er eigenlijk goede afstandsbedieningen? Ik ken 2 extremen, aan de ene kant de spartaanse Apple TV remote, aan de andere kant lompe klonten met 88 knoppen waarvan je er misschien 4 dagelijks gebruikt.

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Ben wel benieuwd naar de nieuwe lay-out en feel van de nieuwe AB dan.
  Want die ze nu leveren, tjonge wat een AppleDesignFail is dat…

 • Profielfoto
  koen

  Willem Rambo ???

 • Profielfoto
  App69

  Bestaan er eigenlijk goede afstandsbedieningen?

  Deze dus.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik hoop echt op die 4K Apple TV om eerlijk te zijn. Ik heb de vorige generatie niet gekocht omdat ik mijn 3de generatie prima vindt. Er is voor mij totaal geen toegevoegde waarde aan de huidige omdat die geen 4K ondersteund. Ik begrijp nog steeds niet waarom ze dat niet hebben gedaan. Maar ik weet wel dat ik de nieuwe zal kopen als die dat ondersteund.

  Een afstandsbediening kan inderdaad al wel eens tegen de vlakte gaan. Ik heb het persoonlijk nog nooit meegemaakt, en heb dus ook nog geen brokken gehad. Zelf niet met mijn iPhones. Maar niet iedereen is altijd even voorzichtig met zijn gerief. En een ongelukje is ook al eens snel gebeurd natuurlijk, je kan er niet altijd aan doen.

 • Profielfoto
  IGBA

  Bestaan er eigenlijk goede afstandsbedieningen?

  Deze dus.

  Aha, dat is die met 88 knopjes. Kan ook niet tegen vallen, kan ik je melden. (Althans niet op plavuizen vloer.)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  De huidige remote is door een stagiair ontwikkeld. Ziet er niet uit en onhandig (elke keer verkeerde kant boven). El cheapo ding.