Imre
Imre Nieuws 15 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp gaat concurrentie met Apple Pay Cash aan

Met Apple Pay Cash wil Apple gebruikers vanaf de herfst de mogelijkheid bieden om kleine bedragen via iMessage over te maken. Nu blijkt dat ook WhatsApp met een dergelijke functie bezig is, die WhatsApp Payments heet.

Naar verluidt blijkt dat in de bèta-versie van WhatsApp al aanwijzingen zijn gevonden voor het zogenoemde WhatsApp Payments. De eerste tests voert het bedrijf waarschijnlijk uit in India, Groot-Brittannië, de VS en Polen.

WhatsApp Payments

In de nieuwe functie staat onder meer dat je overschrijvingen kan doen via UPI, een systeem dat vooral in India vaak gebruikt wordt. In Azië is het betalen via Messenger-apps al extreem populair. Het is daarom niet gek dat ontwikkelaars denken dat dergelijke systemen ook in het Westen aan kunnen slaan.

De marktleider is in Azië WeChat Pay. Deze app is vooral in China bijzonder populair, vergelijkbaar met WhatsApp voor de westerse wereld. Het concern achter de app heeft al aangekondigd de dienst ook voor Europeanen beschikbaar te willen maken. Zo zouden Europese zakenmannen hun transacties met Aziaten via WeChat af kunnen handelen, is de gedachte. WeChat heeft ongeveer 600 miljoen actieve gebruikers en heeft in China in de branche mobiele betaling een marktaandeel van bijna 40 procent. Het potentieel van zulk soort diensten is dus enorm.

Zou jij deze functie met open armen verwelkomen? En is het wel een fijne gedachte dat het bedrijf achter Facebook jouw betalingsgegevens in handen heeft? Laat het in de comments weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp gaat concurrentie met Apple Pay Cash aan
Sluiten