Imre
Imre Nieuws 23 augustus 2017

WhatsApp voegt nieuwe functies toe op iOS

Facebook heeft een nieuwe versie van WhatsApp voor iOS uitgebracht, versie 2.17.50. Deze voegt verschillende nieuwe functies toe aan de populaire chatapp, zoals gericht zoeken, stickers plakken en tekst makkelijker opmaken.

De nieuwe versie van de app is ‘gewoon’ te downloaden in de App Store van Apple. Als je wilt dat hij werkt, moet je wel iOS 7.0 of hoger hebben. Dat betekent dat alles voor de iPhone 4 en iPad 2 afvalt.

WhatsApp nieuwe functies

Uiteraard heeft WhatsApp nieuwe functies gekregen met de update. In de officiële changelog staat dat er vooral bugs uit het systeem zijn gehaald, maar er is meer met de app gebeurd.

Zo is het vanaf nu mogelijk om met WhatsApp emoji te zoeken. Voorheen moest je voor die ene emoji altijd flink zoeken, vooral als je hem niet zo vaak gebruikte. Nu kun je met een handige zoekbalk gewoon naar de gewenste smiley zoeken. Deze functie werkt echter alleen als je iOS 9 of hoger hebt: dat betekent dat alle telefoons voor de iPhone 5s geen gebruik kunnen maken van deze feature.

WhatsApp nieuwe functies
Stickers voor WhatsApp. Klik/tap voor groter.

Instagramachtige stickers

Ook het bewerken van foto’s en video’s is weer een stukje uitgebreider geworden in WhatsApp. Met de nieuwe update kun je, à la Instagram, stickers in zowel je foto’s als je video’s plakken. Voorheen was het alleen mogelijk om emoji op je media te plakken.

Ook is het makkelijker geworden om je tekst van een speciale opmaak te voorzien. Waar je voorheen je letters tussen *asteriksen* moest zetten om hem bijvoorbeeld vet te drukken, gaat dat nu een stuk simpeler. Je selecteert de tekst die wilt opmaken en klikt op BIU. Vervolgens kies je welke opmaak je je tekst wilt geven en je iPhone doet de rest.

Gerichter zoeken

De laatste grote verbetering komt in de vorm van gericht zoeken. Daarmee wordt het makkelijker om met je iPhone berichten in bepaalde chats te vinden. Deze functie is voorlopig nog standaard uitgeschakeld, maar in latere versies staat deze standaard aan.

Bron: WABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp voegt nieuwe functies toe op iOS
Sluiten