WhatsApp voegt nieuwe functies toe op iOS

14 reacties

Facebook heeft een nieuwe versie van WhatsApp voor iOS uitgebracht, versie 2.17.50. Deze voegt verschillende nieuwe functies toe aan de populaire chatapp, zoals gericht zoeken, stickers plakken en tekst makkelijker opmaken.

De nieuwe versie van de app is ‘gewoon’ te downloaden in de App Store van Apple. Als je wilt dat hij werkt, moet je wel iOS 7.0 of hoger hebben. Dat betekent dat alles voor de iPhone 4 en iPad 2 afvalt.

WhatsApp nieuwe functies

Uiteraard heeft WhatsApp nieuwe functies gekregen met de update. In de officiële changelog staat dat er vooral bugs uit het systeem zijn gehaald, maar er is meer met de app gebeurd.

Zo is het vanaf nu mogelijk om met WhatsApp emoji te zoeken. Voorheen moest je voor die ene emoji altijd flink zoeken, vooral als je hem niet zo vaak gebruikte. Nu kun je met een handige zoekbalk gewoon naar de gewenste smiley zoeken. Deze functie werkt echter alleen als je iOS 9 of hoger hebt: dat betekent dat alle telefoons voor de iPhone 5s geen gebruik kunnen maken van deze feature.

WhatsApp nieuwe functies
Stickers voor WhatsApp. Klik/tap voor groter.

Instagramachtige stickers

Ook het bewerken van foto’s en video’s is weer een stukje uitgebreider geworden in WhatsApp. Met de nieuwe update kun je, à la Instagram, stickers in zowel je foto’s als je video’s plakken. Voorheen was het alleen mogelijk om emoji op je media te plakken.

Ook is het makkelijker geworden om je tekst van een speciale opmaak te voorzien. Waar je voorheen je letters tussen *asteriksen* moest zetten om hem bijvoorbeeld vet te drukken, gaat dat nu een stuk simpeler. Je selecteert de tekst die wilt opmaken en klikt op BIU. Vervolgens kies je welke opmaak je je tekst wilt geven en je iPhone doet de rest.

whatsapp-blowup-16x8

Gerichter zoeken

De laatste grote verbetering komt in de vorm van gericht zoeken. Daarmee wordt het makkelijker om met je iPhone berichten in bepaalde chats te vinden. Deze functie is voorlopig nog standaard uitgeschakeld, maar in latere versies staat deze standaard aan.

Bron: WABetaInfo

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Macnido

  Dat betekent dat alles voor de iPhone 4 en iPad 2 afvalt.

  Vóór

 • Profielfoto
  iberno

  WhatsApp op iPad?

 • Profielfoto
  pim939

  Hoe kan ik naar een emoji zoeken? Ik zie nergens een zoekbalk voor emoji’s.

 • Profielfoto
  Minoe

  Op mijn iPad 2 staat al IOS 9.3.5 hoe kan die dan afvallen ?
  @iberno : ja natuurlijk WhatApp op de iPad en zelfs op de iMac ?

 • Profielfoto
  koen

  Lijkt me ook wel eens wat als ze eens aan de UI gaan werken, het blijft een gedrocht.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Zijn er nog mensen op iOS 6 of lager?

 • Profielfoto
  sciletto

  Af en toe moet ik terug denken hoe stom microsoft is geweest door msn te laten vallen. Vroeger gebruikte iedereen MSN en dit had naar mijn idee de WhatsApp van nu kunnen zijn.

  Ik gebruik iMessage denk ik het meest. Het is alleen zo jammer dat de meeste iPhone gebruikers van nu denken dat het sms berichten kost omdat het in de berichten app staat.

 • Profielfoto
  Ree

  Op mijn iPad 2 staat al IOS 9.3.5 hoe kan die dan afvallen ?

  Lezen aub; alles VOOR iPad 2 en iPhone 4.

  @iberno : ja natuurlijk WhatApp op de iPad en zelfs op de iMac ?

  WhatsApp op iPad is alles behalve vanzelfsprekend; zelfs op iPad met Mobile Data is het niet zonder meer te installeren. Het is dus niet raar dat niet iedereen weet dat het wel kan.
  WhatsApp op iMac is een heel ander ding; dat is een Web-App in een Single Purpose Browser App ding. Hoe je het ook wilt noemen, het is niet de WhatsApp app waar het hier over gaat. (maar dat wist je zelf eigenlijk ook al;) )

 • Profielfoto
  BelegenBelg

  Dat betekent dat alles voor de iPhone 4 en iPad 2 afvalt.

  Vóór

  Tot en met…

  :angel:

 • Profielfoto
  Winnetou

  Sinds de laatste update (23 aug 2017?) is ineens mijn layout van whatsapp veranderd. Er is nu een grote regelafstand tussen de zinnen, waardoor grotere berichten zonder scrollen niet meer te lezen zijn. Hoe komt dit? En hoe kan ik dit weer veranderen? Het gaat dus niet om LETTERGROOTTE, maar om de regelafstand. Ik heb een iPhone met iOs 8

 • Profielfoto
  Wimonni

  Ook hier problemen met de regelafstand: opeens dubbel. Heb al bij Whatsapp opheldering gevraagd maar nog niet gekregen.

 • Profielfoto
  zwattuh

  klopt 2.17.50 wel? Bij mij staat 2.17.51

 • Profielfoto
  Macnido

  Dat betekent dat alles voor de iPhone 4 en iPad 2 afvalt.

  Vóór

  Tot en met…

  :angel:

  De iPhone 4 kan iOS 7.0 draaien.

 • Profielfoto
  Wimonni

  ##- WhatsApp Support -##

  Hoi,

  Ontving van Whataspp deze reactie nav mijn opmerking over de dubbele regelafstand. Maar even een tijdje mee leven….

  Wim

  —————————————-

  Bedankt dat je ons hierover informeert. Dit probleem zal opgelost zijn in een toekomstige versie van WhatsApp. Helaas kunnen wij niet ingaan op toekomstige tijdslijnen. Bedankt voor je geduld en support voor WhatsApp.

  Mit freundlichen Grüßen/Regards,
  Konstantin
  Het WhatsApp Support Team

  Neem een kijkje in onze FAQ!

  Sinds 2 dagen dubbele regelafstand in alle berichten.

  request #350213026648380