Door watchOS 4 kan Overcast geen podcasts via je Apple Watch sturen

9 reacties

De Podcastapp Overwatch heeft zijn functie om via je Apple Watch podcasts te luisteren moeten verwijderen. De reden daarvoor is watchOS 4, dat een slimme truc die Overcast gebruikte blokkeert.

Om audio op de Apple Watch af te spelen, biedt Apple aan ontwikkelaars bepaalde tools aan. Deze waren echter niet goed genoeg, zo vond Podcast. Daarom gebruikte de app een slim trucje.

Overcast gebruikt Send to Watch

In plaats van de standaard tools, maakte Overcast gebruik van de Send to Watch-functie. Daardoor dacht de Apple Watch dat Overcast een fitness-trackingapp was, in plaats van een podcast-app. Dat gaf een aantal voordelen.

Ten eerste kon Overcast zijn geluid in de achtergrond laten afspelen. Bij de standaard tools die Apple biedt is dit niet mogelijk: zodra de app afgesloten wordt, stop het geluid. Via de Send to Watch-functie kon het geluid ook in de achtergrond door blijven draaien. Ook had je op deze manier niet per se een iPhone nodig om het geluid te draaien op de smartwatch van Apple en kon je podcasts offline beluisteren.

watchos 4 algemeen 16x9

Met ingang van watchOS 4 wordt deze simpele, maar slimme omweg geblokkeerd. De ontwikkelaars zeggen dat het minstens een maand duurt om de functie ook in het nieuwe besturingssysteem van de Apple Watch te laten werken. En aangezien maar 0,1 procent van de actieve gebruikers de functie gebruikt, is besloten de stekker uit de Send to Watch-functie te trekken. Met de Apple Watch-app kun je nog wel altijd je horloge blijven gebruiken als afstandsbediening voor de podcasts op je iPhone.

Via iCulture

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  en apple haalde hun app niet uit de store voor oneigenlijk gebruik van systeem api’s?

 • Profielfoto
  iFredo

  Overwatch?

 • Profielfoto
  iFredo

  “zo vond Podcast” – wie schrijft dit?

 • Profielfoto
  Rickje

  En waarom zou je in goooodsnaam podcasts via je horloge willen afspelen??

 • Profielfoto
  Speedooo

  Tijdens een halve marathon heb ik twee uur te vullen. Dan is het wel makkelijk;-) Fijn om te horen dat ik bij de 1% hoor. xD

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Je kunt dus eigenlijk niet zonder iphone sporten, als je naar podcasts wilt luisteren. Handig zeg…:(

 • Profielfoto
  Rivanov

  Ik vind het echt enorm jammer dat Marco Arment het niet voor elkaar kan krijgen in watchOS 4. Geluidskwaliteit was sowieso erg slecht als je offline luisterde via de Watch app.

  Overcast is mijn go-to Podcast app die ik echt iedere dag gebruik. De Watch functionaliteit is voor mij erg belangrijk voor sporten.

  Bijzonder dat zowel Watch Player als WatchCast het wel voor elkaar krijgen. Maja, wil niet verschillende Podcast Apps gebruiken. Kracht van Overcast is de playback syncing zodat je makkelijk op ieder apparaat verder kunt luisteren waar je was gebleven.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En waarom zou je in goooodsnaam podcasts via je horloge willen afspelen??

  2017 correctie doorgevoerd voor de dinosaurussen op OMT.