Imre
Imre Nieuws 11 augustus 2017

Door watchOS 4 kan Overcast geen podcasts via je Apple Watch sturen

De Podcastapp Overwatch heeft zijn functie om via je Apple Watch podcasts te luisteren moeten verwijderen. De reden daarvoor is watchOS 4, dat een slimme truc die Overcast gebruikte blokkeert.

Om audio op de Apple Watch af te spelen, biedt Apple aan ontwikkelaars bepaalde tools aan. Deze waren echter niet goed genoeg, zo vond Podcast. Daarom gebruikte de app een slim trucje.

Overcast gebruikt Send to Watch

In plaats van de standaard tools, maakte Overcast gebruik van de Send to Watch-functie. Daardoor dacht de Apple Watch dat Overcast een fitness-trackingapp was, in plaats van een podcast-app. Dat gaf een aantal voordelen.

Ten eerste kon Overcast zijn geluid in de achtergrond laten afspelen. Bij de standaard tools die Apple biedt is dit niet mogelijk: zodra de app afgesloten wordt, stop het geluid. Via de Send to Watch-functie kon het geluid ook in de achtergrond door blijven draaien. Ook had je op deze manier niet per se een iPhone nodig om het geluid te draaien op de smartwatch van Apple en kon je podcasts offline beluisteren.

Apple Watch 3

Met ingang van watchOS 4 wordt deze simpele, maar slimme omweg geblokkeerd. De ontwikkelaars zeggen dat het minstens een maand duurt om de functie ook in het nieuwe besturingssysteem van de Apple Watch te laten werken. En aangezien maar 0,1 procent van de actieve gebruikers de functie gebruikt, is besloten de stekker uit de Send to Watch-functie te trekken. Met de Apple Watch-app kun je nog wel altijd je horloge blijven gebruiken als afstandsbediening voor de podcasts op je iPhone.

Via iCulture

Reageer op artikel:
Door watchOS 4 kan Overcast geen podcasts via je Apple Watch sturen
Sluiten