Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 augustus 2017

VSCO krijgt functies voor videobewerking

VSCO is misschien wel een van de bekendste fotografie-apps voor iPhone. De app die een uitgebreide camera en diverse filters heeft, breidt nu uit met de mogelijkheid om video’s te bewerken. De eerste versie staat klaar voor leden van VSCO X.

Het video-deel focust zich vooral op filters en effecten. Zo is het nog niet mogelijk om video’s bij te snijden of meerdere beelden te combineren. Direct video opnemen met de app is ook nog niet mogelijk.

Eerste versie voor betalende leden

De filters van VSCO produceren vaak prachtige plaatjes. Als het resultaat bij video net zo goed is, kan de functie rekenen op een groot aantal fans. Natuurlijk gaat het om een eerste versie die alleen beschikbaar is voor betalende leden van VSCO X (€ 21,49 per jaar) en de mogelijkheden worden nog uitgebreid. Video kan via de camerarol geïmporteerd worden en de app ondersteunt 4K-video met maximaal 30fps en Full HD met 60fps.

Naast de filters zijn ook bewerkingen als de helderheid, het contrast, de highlights en schaduwen aan te passen. Een video kan ook worden voorzien van vignettering. Na het bewerken wordt de video weer in de camerarol opgeslagen. Het is nog niet mogelijk om video’s op het sociale netwerk in de VSCO-app te posten. De video-tools zijn vooralsnog alleen op iOS beschikbaar. Android volgt later, terwijl er geen plannen zijn om video naar de desktop te brengen.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VSCO krijgt functies voor videobewerking
Sluiten