Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 augustus 2017

Vierde publieke beta iOS 11 en macOS 10.13 beschikbaar

Zojuist heeft Apple de vierde publieke beta van iOS 11 en macOS 10.13 High Sierra uitgebracht. Deze betaversies zijn technisch gelijk aan de nieuwe beta’s voor ontwikkelaars, die maandag uitkwamen. Ze zijn stabiel genoeg voor publiek gebruik bevonden.

In de laatste beta van macOS High Sierra zijn geen veranderingen gespot. In iOS 11 gaat Apple verder met het opnieuw ontwerpen van iconen. Daarnaast werkt AirPlay weer met video die niet full-screen is.

Nieuwe iconen en geluiden

Na installatie van de publieke beta, kan het je opvallen dat de iconen van de Camera- en Instellingen-app gewijzigd zijn. Apple heeft de camera versimpeld en de de ruimte tussen de tandwielen bij instellingen donkerder gemaakt. Ook zijn er nieuwe geluiden voor FaceTime. De piepende toon bij het maken van verbinding is vervangen.

Voor een compleet overzicht van alle functies, check dit artikel over iOS 11 beta 5. De nieuwe publieke beta is identiek aan de laatste beta voor ontwikkelaars.

Publieke beta iOS 11 installeren

Hoewel publieke betaversies doorgaans redelijk stabiel zijn, is het niet aan te raden deze te installeren op een apparaat waar je prive of zakelijk van afhankelijk bent. Het is ook raadzaam apparaten goed te backuppen voor het installeren van publieke betaversies. Maak allereerst van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 11 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Klik/tap voor groter.

Ook beta voor tvOS 11

Voor het eerst stelt Apple ook een beta van tvOS beschikbaar. Je kunt het eenvoudig installeren door je via beta.apple.com aan te melden en de voorwaarden voor het betaprogramma te accepteren. Log vervolgens met je Apple ID op je Apple TV in en ga naar InstellingenSysteemSoftware-updates om de publieke beta te installeren. Als je al aangemeld bent voor de beta van macOS High Sierra of iOS 11, verschijnt de optie meteen. In tvOS 11 zitten slechts zes noemenswaardige vernieuwingen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Vierde publieke beta iOS 11 en macOS 10.13 beschikbaar
Sluiten