Vierde publieke beta iOS 11 en macOS 10.13 beschikbaar

8 reacties

Zojuist heeft Apple de vierde publieke beta van iOS 11 en macOS 10.13 High Sierra uitgebracht. Deze betaversies zijn technisch gelijk aan de nieuwe beta’s voor ontwikkelaars, die maandag uitkwamen. Ze zijn stabiel genoeg voor publiek gebruik bevonden.

In de laatste beta van macOS High Sierra zijn geen veranderingen gespot. In iOS 11 gaat Apple verder met het opnieuw ontwerpen van iconen. Daarnaast werkt AirPlay weer met video die niet full-screen is.

Nieuwe iconen en geluiden

Na installatie van de publieke beta, kan het je opvallen dat de iconen van de Camera- en Instellingen-app gewijzigd zijn. Apple heeft de camera versimpeld en de de ruimte tussen de tandwielen bij instellingen donkerder gemaakt. Ook zijn er nieuwe geluiden voor FaceTime. De piepende toon bij het maken van verbinding is vervangen.

Voor een compleet overzicht van alle functies, check dit artikel over iOS 11 beta 5. De nieuwe publieke beta is identiek aan de laatste beta voor ontwikkelaars.

Publieke beta iOS 11 installeren

Hoewel publieke betaversies doorgaans redelijk stabiel zijn, is het niet aan te raden deze te installeren op een apparaat waar je prive of zakelijk van afhankelijk bent. Het is ook raadzaam apparaten goed te backuppen voor het installeren van publieke betaversies. Maak allereerst van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 11 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

ios-10-001
Klik/tap voor groter.

Ook beta voor tvOS 11

Voor het eerst stelt Apple ook een beta van tvOS beschikbaar. Je kunt het eenvoudig installeren door je via beta.apple.com aan te melden en de voorwaarden voor het betaprogramma te accepteren. Log vervolgens met je Apple ID op je Apple TV in en ga naar InstellingenSysteemSoftware-updates om de publieke beta te installeren. Als je al aangemeld bent voor de beta van macOS High Sierra of iOS 11, verschijnt de optie meteen. In tvOS 11 zitten slechts zes noemenswaardige vernieuwingen.

tvis 11 beta apple tv
Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ben wel heel erg nieuwsgierig naar die Dropbox API integratie in dat folder app gedoe op iOS.

  Wel weer jammer dat het waarschijnlijk dan weer 3 jaar moet gaan duren voordat die integratie ook in macOS beschikbaar wordt.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Waarom wil je dat op MacOS? Als je dropbox installeert op MacOS is het al gewoon geïntegreerd zoals bij elk ander Os.

 • Profielfoto
  pruus

  Bij mij was de beta aan het downloaden 2.1 GB, en toen ook weer niet. Raar. Gewoon wachten dus. De huidige beta draait al lekker.
  UPDATE: Beta kwam nu spontaan als melding binnen om te herstarten. Raar maar waar…..

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  De Bestanden app in ios11 is waardeloos. Je kan alleen bestanden bekijken. Maar geen folders aanmaken of bestanden verplaatsen. Is het weer allemaal net niet. Het is dus een file viewer maar geen file manager.

 • Profielfoto
  Sannetju

  @lordoftheflatbush
  In de de bestanden app op een leeg veld drukken en dan krijg je de optie om een nieuwe map aan te maken. En in de bestanden map kan je dus ook onderling bestanden verplaatsen bv in je nieuw aangemaakte map:idea:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ga sowieso eerst de kat uit de boom kijken.

  Ik heb hier een iPhone 5c die vervangen moet worden en een iPad Air die nog wel voldoet maar ik graag meteen wil meenemen en vervangen voor een iPad Pro – alleen wanneer iOS 11 echt veel meer volwassen is geworden qua platform.

  Echter, als in september 25 nieuwe iPhones beschikbaar komen en daar zit geen 4″ model bij dan stopt natuurlijk alles qua upgraden wat ik hierboven heb uitgedacht. Dan ga ik niet mijn iPhone 5c vervangen en al helemaal niet mijn iPad Air want anders schiet ik mijzelf in de voet qua iCloud integraties en functionaliteit.
  Nu heb ik twee devices, beide nog met een Homeknop en pincode. Als ik upgrade wil ik meteen beide meenemen zodat ik twee devices krijg met beide Touch ID en beide op iOS 11.

 • Profielfoto
  gipsman

  @shmoo
  Een iPhone SE + iPad Pro 12.9 = prima koppel. En 128GB + 512GB om echt uit de bol te gaan. Twelve South bookbook hoezen erbij (nog eens ca €150) of een apple keyboard, hm niet goedkoop…
  De SE gaat blijkbaar ook vernieuwd worden. Afwachten dus.

 • Profielfoto
  Shmoo

  1250,- voor een iPad (zonder pen en stand) waar je alleen leuk op kunt tekenen, verder heeft het ding zich tot op heden geen enkel moment geprofileerd in de afgelopen jaren. Nu zijn we afhankelijk van iOS 11 en de volwassenheid van dit os of het ding ooit nog serieus genomen zal worden.

  Ik weet niet op welke wolk jij zit maar maar als ik dat soort bedragen ga uitgeven dan heb ik meer interesse in een volwassen MacBook die in de afgelopen 10 jaar al keer op keer bewezen heeft dat het patsers van machines zijn.