‘Video kwaliteitscontrole iPhone 8 met Touch ID gelekt’

11 reacties

Onlangs kwamen we nog een foto tegen van een aantal onderdelen van de iPhone 8. Op die foto’s was vreemd genoeg geen vingerafdrukscanner te vinden. Nu lijkt daar een verklaring voor: de scanner zit aan de achterkant.

In een video van Slashleaks zien we een medewerker van een Chinese fabriek een toestel dat op de iPhone 8 lijkt testen. Hij legt zijn vinger op het Applelogo, waarna de telefoon de afdruk ogenschijnlijk herkent.

Toch een iPhone 8 met Touch ID

Zo lijken we toch een iPhone 8 met Touch ID te krijgen. Eerder ging het gerucht dat Apple in zijn geheel afscheid wil nemen van de Touch ID op zijn nieuwste iPhone. In plaats van een vingerafdruk zou je je smartphone bij de nieuwste iPhone met een irisscanner kunnen ontgrendelen.

Overigens zijn er ook al jaren geruchten over een andere soort vingerafdrukscanner. Apple werkt naar verluidt al een hele tijdaan een scanner die je onder het beeldscherm kan plaatsen. Daardoor hoef je je vinger alleen op het display te leggen om je iPhone te ontgrendelen. Vanuit Gorilla Glass is de technologie er inmiddels, maar Apple heeft de laatste stap nog niet gezet.

Het is niet de eerste keer dat er video’s lekken van productieprocessen van de iPhone 8. Eerder lekte ook al via Weibo twee video’s uit van mensen die met iPhone 8-toestellen aan de gang waren. Ook dat was, net als in de bovenstaande video, in een Chinese fabriek. Of het hier om dezelfde fabriek gaat, is niet duidelijk.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Arjan E.

  He das grappig, exact dit heb ik volgens mij al eens in een eerder topic aangegeven.;-)

  In dit topic: https://www.onemorething.nl/2017/08/apple-pay-face-id-iphone-8/

  En ook hier had ik het er al eens over gehad: https://www.onemorething.nl/2017/08/meer-details-iphone-8-apple-lek/

  Wordt dan misschien toch nog interessant voor mij om hem toch te gaan kopen, alleen denk ik dat ik nog even wacht totdat de eerste reviews daar zijn;-)

 • Profielfoto
  steveb

  7s?

 • Profielfoto
  Geert1976

  heerlijk, dat nieuws uit de zeer ”ouwe doos” laatste tijd hier op OMT haha

  Lees met enige regelmaat nieuws/rumours hier die toch al redelijk lang bekend was/waren bij de diverse tech sites.

 • Profielfoto
  Sannetju

  Graag een Touch ID, maar alsjeblieft niet op de achterkant… dan zou er echt niet iets vernieuwend zijn wat Apple zou brengen… ik kan het mij niet voorstellen dat Apple de Touch ID op de achterkant gaat plaatsen net als bij Samsung met alle kritiek erbij:oops: Volgens mij gaan mensen p[as echt in rijen dik bij de Apple store staan als de Touch ID onder het glad komt aan de voorkant:grin:

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Zo dat is onhandig als je er een hoesje omheen hebt!

 • Profielfoto
  flappah

  Wacht ff, de fingerprint reader in het Apple logo? Dit lijkt me heeel erg stug. Denk dat de test die men hier runt niet bedoelt is om ons te neppen.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Als het weggewerkt is in de Apple achterop is dat een mooi stukje design!

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Nee geen irisscanner maar snelle gezichtsscanner. Mensen die een hoesje willen moeten dus hun vinger in een gat in de hoes steken en alle vuil gaat via dat gat ook nog eens achter je iPhone zitten ik denk het niet.

 • Profielfoto
  knekkie

  niet gek als het in het logo verwerkt zit.

  Clean

 • Profielfoto
  knekkie

  Je zal zo miljoenen telefoons moeten testen…
  Dat moet toch efficiënter kunnen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Je zal zo miljoenen telefoons moeten testen…
  Dat moet toch efficiënter kunnen.

  Vond ik eigenlijk ook:-)