Imre
Imre Geruchten 24 augustus 2017

‘Video kwaliteitscontrole iPhone 8 met Touch ID gelekt’

Onlangs kwamen we nog een foto tegen van een aantal onderdelen van de iPhone 8. Op die foto’s was vreemd genoeg geen vingerafdrukscanner te vinden. Nu lijkt daar een verklaring voor: de scanner zit aan de achterkant.

In een video van Slashleaks zien we een medewerker van een Chinese fabriek een toestel dat op de iPhone 8 lijkt testen. Hij legt zijn vinger op het Applelogo, waarna de telefoon de afdruk ogenschijnlijk herkent.

Toch een iPhone 8 met Touch ID

Zo lijken we toch een iPhone 8 met Touch ID te krijgen. Eerder ging het gerucht dat Apple in zijn geheel afscheid wil nemen van de Touch ID op zijn nieuwste iPhone. In plaats van een vingerafdruk zou je je smartphone bij de nieuwste iPhone met een irisscanner kunnen ontgrendelen.

Overigens zijn er ook al jaren geruchten over een andere soort vingerafdrukscanner. Apple werkt naar verluidt al een hele tijdaan een scanner die je onder het beeldscherm kan plaatsen. Daardoor hoef je je vinger alleen op het display te leggen om je iPhone te ontgrendelen. Vanuit Gorilla Glass is de technologie er inmiddels, maar Apple heeft de laatste stap nog niet gezet.

Het is niet de eerste keer dat er video’s lekken van productieprocessen van de iPhone 8. Eerder lekte ook al via Weibo twee video’s uit van mensen die met iPhone 8-toestellen aan de gang waren. Ook dat was, net als in de bovenstaande video, in een Chinese fabriek. Of het hier om dezelfde fabriek gaat, is niet duidelijk.

Reageer op artikel:
‘Video kwaliteitscontrole iPhone 8 met Touch ID gelekt’
Sluiten