‘Extreme groei iPhoneverkopen in 2018 verwacht’

14 reacties

Analisten verwachten dat de iPhoneverkopen in 2018 extreem hard omhoog zullen gaan. Over precieze getallen kunnen de voorspellers het niet eens worden, maar alle voorspellingen zijn extreem optimistisch over het jaar 2018.

IDC voorspelt bijvoorbeeld dat de iPhoneverkoop 9,1 procent groeit ten opzichte van dit jaar. Morgan Stanley’s Apple-analist Katy Huberty denkt zelfs aan een groei van 23 procent. De consensus op Wall Street ligt op ongeveer 13 procent.

IDC over verkoop iPhone 8 in 2018

IDC is met zijn 9,1 procent een stuk optimistischer ten opzichte van dit jaar. In 2017 wordt ten opzichte van 2016 een groei van 1,5 procent verwacht. IDC legt uit: “IDC verwacht dat de uitrol van de iPhone 8 een enorme boost aan de upgradecyclus zal geven. Hoewel het apparaat dit jaar uitkomt, verwacht IDC dat de verzendingen in 2018 echt gaan lopen.” De voorspelling van IDC gaat over het kalenderjaar 2018, terwijl de ander voorspellingen van Wall Street rekening houden met het fiscale jaar van 2018. Omdat bij het fiscale jaar ook het vierde kwartaal van 2017 inbegrepen zit, zijn de andere voorspellingen positiever.

Verkoop iPhone 8
De iPhone 7. Klik/tap voor groter.

Dat verklaart echter niet het verschil tussen de consensus van 13 procent en de voorspelling van Huberty van liefst 23 procent. Tegenover Business Insider vertelt dat het onderscheid veroorzaakt wordt door een andere visie over Apples afnemende populariteit in China.

‘High-endgebruikers gaan impuls geven aan verkoop iPhone 8’

“Als je kijkt naar Apples cijfers over het laatste jaar, is China een teleurstellende regio. De investeringsgemeenschap vertelt dat Apple terrein verliest aan lokale Chinese smartphonemakers zoals Vivo en Lenovo. Wij denken dat dat absoluut niet het geval is. High-endgebruikers in China willen Appleproducten kopen, maar het design van de iPhone is in drie jaar niet echt veranderd. Wij denken dat Chinese consumenten gewoon wachten op die verandering.” De iPhone 8 zou in die behoefte kunnen voorzien door zijn randloze scherm.

Volgens Mac4Ever kunnen we verwachten dat de verkoop van de iPhone 8 op 22 september van start gaat. De aankondiging lijkt zo goed als zeker op 12 september in het Steve Jobs Theater plaats te vinden.

Via Macrumors

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Gaat het bij deze percentages om de omzet of de verkoop in aantallen? Het lijkt me niet meer dan logisch moest de gemiddelde prijs per iPhone een pak hoger komt te liggen. Het zou ook logisch zijn moesten de percentages om de verkochte aantallen gaan, maar de omzet die daar gepaard mee zou gaan, neigt naar het surreële.

 • Profielfoto
  knekkie

  Volgens mij is dit de enige reden waarom Apple alles voor de aankondiging al gelekt heeft.

  “Alles” als in: “genoeg om de reactie van het publiek te pijlen en daarmee de keuze welk prototype het moet worden vast te stellen. En de aandeelhouders zijn ook blij want die zien met wat Apple bezig is en hoe de doelgroep reageert.”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Extreme groei iPhoneverkopen in 2018 verwacht’

  .
  Plassertjes van bepaalde OMT’ers ook.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik wil een super batterij, super telefoon ontvangst en een super camera dan mag Apple me overvragen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wil een lichtgevend appeltje op de achterkant van mijn iPhone. Daar betaal ik 100 euro meer voor.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Over precieze getallen kunnen de voorspellers het niet eens worden…

  Mijn kristallen bol werkt beter dan die van jou!:roll:

  Het enige wat ik aan nieuwswaarde lees, is dat Apple marktaandeel is verloren in China.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik wil een lichtgevend appeltje op de achterkant van mijn iPhone. Daar betaal ik 100 euro meer voor.

  Sarcasme zeker.;-)

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Extreme groei? In elk geval ben ik niet geïnteresseerd.(n) Veel te duur, geen home-knop en draadloos opladen is niets voor mij. Ik denk dat ik vlug nog een iPhone 6s aanschaf om mij goeie oude maar trager wordende 4s te vervangen.:cool:

 • Profielfoto
  Joid

  Een lichtgevende appel zou ik ook willen, maar als hij zelfs op MacBooks geen licht meer geeft…

  Ik ben begin 2018 ook in de markt voor een nieuwe iPhone. Dus 1 verkochte iPhone gaan ze zeker halen.

 • Profielfoto
  html-junky

  @knekkie de nieuwe iPhones liggen allemaal al lang klaar om verstuurd te worden naar de winkels. Van prototype wisselen dat is onmogelijk zo kort van te voren

 • Profielfoto
  Sannetju

  @Shmoo
  Als jij hem niet kan kopen dan blijft de jouwe op zeker hangen of doet hij dat sowieso *proest#

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Een lichtgevende appel zou ik ook willen, maar als hij zelfs op MacBooks geen licht meer geeft…

  Jep, ook ik zou dat wel willen. Ik heb het al gezien op Youtube doormiddel van een kleine iPhone “hack”, het is echt wel mooi. En vooral op de zwarte iPhone omdat het daar uiteraard nog beter zichtbaar is.

  Ook ik ben van plan de iPhone 8 (of hoe die ook zal noemen) te kopen:-)

 • Profielfoto
  mmww

  Zal allemaal wel. Ik doe er niet meer aan mee. Nieuwe iPhone’s komen en gaan. Totaal niet meer interessant.

  Ik koop er pas weer een nieuwe zodra mijn iPhone ooit kapot gaat of te traag wordt.

  Jammer voor Apple! ??

 • Profielfoto
  puccini

  Zal allemaal wel. Ik doe er niet meer aan mee. Nieuwe iPhone’s komen en gaan. Totaal niet meer interessant.

  Ik koop er pas weer een nieuwe zodra mijn iPhone ooit kapot gaat of te traag wordt.

  Jammer voor Apple! ??

  Inderdaad, en zeker met zo’n prijs welke wordt gesuggereerd.