Imre
Imre Nieuws 30 augustus 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Extreme groei iPhoneverkopen in 2018 verwacht’

Analisten verwachten dat de iPhoneverkopen in 2018 extreem hard omhoog zullen gaan. Over precieze getallen kunnen de voorspellers het niet eens worden, maar alle voorspellingen zijn extreem optimistisch over het jaar 2018.

IDC voorspelt bijvoorbeeld dat de iPhoneverkoop 9,1 procent groeit ten opzichte van dit jaar. Morgan Stanley’s Apple-analist Katy Huberty denkt zelfs aan een groei van 23 procent. De consensus op Wall Street ligt op ongeveer 13 procent.

IDC over verkoop iPhone 8 in 2018

IDC is met zijn 9,1 procent een stuk optimistischer ten opzichte van dit jaar. In 2017 wordt ten opzichte van 2016 een groei van 1,5 procent verwacht. IDC legt uit: “IDC verwacht dat de uitrol van de iPhone 8 een enorme boost aan de upgradecyclus zal geven. Hoewel het apparaat dit jaar uitkomt, verwacht IDC dat de verzendingen in 2018 echt gaan lopen.” De voorspelling van IDC gaat over het kalenderjaar 2018, terwijl de ander voorspellingen van Wall Street rekening houden met het fiscale jaar van 2018. Omdat bij het fiscale jaar ook het vierde kwartaal van 2017 inbegrepen zit, zijn de andere voorspellingen positiever.

Verkoop iPhone 8
De iPhone 7. Klik/tap voor groter.

Dat verklaart echter niet het verschil tussen de consensus van 13 procent en de voorspelling van Huberty van liefst 23 procent. Tegenover Business Insider vertelt dat het onderscheid veroorzaakt wordt door een andere visie over Apples afnemende populariteit in China.

‘High-endgebruikers gaan impuls geven aan verkoop iPhone 8’

“Als je kijkt naar Apples cijfers over het laatste jaar, is China een teleurstellende regio. De investeringsgemeenschap vertelt dat Apple terrein verliest aan lokale Chinese smartphonemakers zoals Vivo en Lenovo. Wij denken dat dat absoluut niet het geval is. High-endgebruikers in China willen Appleproducten kopen, maar het design van de iPhone is in drie jaar niet echt veranderd. Wij denken dat Chinese consumenten gewoon wachten op die verandering.” De iPhone 8 zou in die behoefte kunnen voorzien door zijn randloze scherm.

Volgens Mac4Ever kunnen we verwachten dat de verkoop van de iPhone 8 op 22 september van start gaat. De aankondiging lijkt zo goed als zeker op 12 september in het Steve Jobs Theater plaats te vinden.

Via Macrumors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Extreme groei iPhoneverkopen in 2018 verwacht’
Sluiten