Imre
Imre Accessoires 10 augustus 2017

Update: ondersteuning IKEA-lampen komt in de herfst

Goed nieuws voor alle liefhebbers van slimme verlichting. De Tradfri-verlichting van IKEA werkt nu namelijk ook met Homekit. Daardoor kun je de lampen besturen met Siri en de Woning-app van Apple.

Ook kun je je verlichting verbinden met andere Homekit-apparaten. Dat betekent dat je een stuk meer mogelijkheden hebt, zoals het licht aan laten gaan als er beweging gedetecteerd wordt door je sensoren.

Tradfri werkt samen

Ook het verbinden met slimme thermostaten behoort tot de mogelijkheden. En met een update van de Hue-bridge zouden ook de Hue-lampen van Philips moeten kunnen samenwerken met de slimme verlichting van IKEA. Vroeger was je voor het besturen van de Tradfri-verlichting veel meer aangewezen op de app van IKEA zelf.

Tradfri

Een klein nadeel

Een klein nadeel van de Tradfri-lampen is dat ze voorlopig alleen nog wit licht geven. Waar je de Hue-lampen van Philips alle kleur- én wittinten kan laten stralen, moet je het bij de IKEA-verlichting voorlopig doen met wit. Daar komt echter snel verandering in, want de Zweedse fabrikant belooft dat er in oktober ook Tradfri-lampen op de markt komen die gekleurde verlichting kunnen geven.

Daarmee hebben de Tradfri de lampen van Philips echter nog niet bijgebeend. De Hue-verlichting heeft namelijk ook last van minder bugs en blijft makkelijker te installeren dan IKEA’s alternatief. Daar betaal je ook voor: de starterkit van Philips, bestaande uit drie lampen en een bridge, kost je 174,95 euro. Voor de starterset van de concurrent ben je minder dan de helft kwijt: per 14 augustus nog maar 80 euro.

Update: IKEA lijkt zich teruggetrokken te hebben. De ondersteuning lijkt nu pas in de herfst te komen.

 

Reageer op artikel:
Update: ondersteuning IKEA-lampen komt in de herfst
Sluiten