Cook: “We zijn ook verantwoordelijk voor een goede economie”

Imre op 29 augustus 2017 20 reacties Laatste door MEEUW

Tim Cook bezocht afgelopen vrijdag Austin in Texas, om aan te kondigen dat Apple in meer dan 30 onderwijsinstellingen in de VS Swift-colleges gaat aanbieden. In gesprek met de New York Times vertelt hij meer over waarom het bedrijf dit doet.

Cook vindt vooral dat de gemeenschap ook een plicht hebben om voor een goede economie te zorgen. De directeur van Apple zegt dat onder meer bedrijven in moeten grijpen als de regering faalt.

Swift-colleges

“De realiteit is dat de regering lange tijd, om welke reden dan ook, minder functioneel is geworden. Ze werkt niet meer op de snelheid die ze vroeger wel had.  Daarom valt de verantwoordelijk om in te grijpen mijns inziens niet alleen op bedrijven, maar op elk ander gebied van de gemeenschap”, zo vertelt de CEO tegenover de New York Times.

Swift-colleges

Met de Swift-colleges leert Apple uiteraard de eigen programmertaal. Androidapps komen niet aan bod. Cook denkt echter dat de talen veel overeenkomsten hebben. Hij lacht: “We weten dat mensen die een mobiele app maken, dat doen voor iOS of Android. Ik zou willen dat ze dat laatste niet doen, maar dat gaan ze waarschijnlijk toch doen. Ik probeer er geen geld aan te verdienen. Het is een cadeautje.”

Het is niet de eerste keer dat Cook flinke kritiek op de regering levert. Eerder sprak de directeur zich ook al uit over Trumps behandeling van blanke supremacisten. Volgens Cook sprak de president zich niet duidelijk genoeg tegen discriminatie uit.

Bron: New York Times

En nu?

20 reacties

Profielfoto

iMachia op 29 augustus 2017

“Verantwoordelijkheid voor een goede economie”.
Vandaar dat de iPhone onbetaalbaar wordt….

Profielfoto

Q-collective op 29 augustus 2017

Leuke geste maar volledig inhoudsloos natuurlijk. Sterker: het toont waarom bedrijven niet kunnen voorzien in een onderwijs curriculum dat een volledige vorm van van ontwikkeling biedt. Je kunt natuurlijk schamper doen over 70% van de markt, maar het geeft aan waar de beperkingen liggen. Daarbij, 30 scholen? Dit is niet serieus.

Maar als statement is het een aardige. De boodschap is: “kom op overheid, neem je verantwoordelijkheid”. Ik krijg steeds meer het idee dat we in 2020 of 2024 een Cook ticket gaan zien voor het presidentschap.

Profielfoto

Bman op 29 augustus 2017

Doe mij maar Cook of Gore als volgende president!

Profielfoto

MEEUW op 29 augustus 2017

“We hebben ook verantwoordelijkheid voor een goede economie”

Ja dus dit is dik reclame voor eigen product.
De reclame hierboven van omt is net zo irritant en niemand doet er wat aan.

En ondertussen heeft apple de grootste geldwitwas machine die alles op alles doet om belasting te ontwijken (legaal via allerlij regels en constructies.)
Dat is de enige economie die ze echt ondersteunden. de advocaten en boekhoudertjes.

Profielfoto

Hydræ op 29 augustus 2017

“De realiteit is dat de regering lange tijd, om welke reden dan ook, minder functioneel is geworden. Ze werkt niet meer op de snelheid die ze vroeger wel had.

Het liefst wil Cook de regering afschaffen, zo lijkt het.

Eerder sprak de directeur zich ook al uit over Trumps behandeling van blanke supremacisten. Volgens Cook sprak de president zich niet duidelijk genoeg tegen discriminatie uit.

Dus wel uitspreken tegen rechts geweld, maar links geweld is onaantastbaar. Apple moet zich richten op goede producten, geen politieke spelletjes.

Profielfoto

STEVEJ0BS op 29 augustus 2017

Trump heeft zich toch heel duidelijk gedistancieerd van racisme?
Hij heeft ook gezegd dat hij het geweld van zowel links als rechts afkeurt.
Dus Trump is tegen geweld en rascisme.
Wat is daar in vredesnaam verkeerd aan?

Cook is gewoon boos over detransgenders die geen gender-verbouwing krijgen op kosten van de staat. Hij zal dus moeten blijven rukken met twee handen tegelijk.
Wat een pussy!

Profielfoto

Buzz op 29 augustus 2017

In het Trump tijdperk kan men zonder enige consequentie de gekste dingen zeggen. Dat is blijkbaar ook tot op dit forum doorgedrongen.

Profielfoto

Barika Cala Saidah op 29 augustus 2017

@STEVEJ0BS, afgezien van het feit dat ik geen idee heb waar je met je reactie naartoe wilt, bracht je me wel op gedachten over zo’n terugbetaalde geslachtsoperatie, zelf zie ik niet direct wat er verkeerd is met die terugbetaling.

Profielfoto

joram op 29 augustus 2017

Nou, dat vind ik dus totaal geen goed idee. Bedrijven zitten, meer dan de overheid althans, voornamelijk zaken te doen om geld te verdienen. Wat ze ook roepen, hun bedrijf gezond houden (en de aandeelhouders) betekent gewoon winst maken. En dat is niet altijd even goed te combineren met politiek voeren om de méns beter te maken.

Bedrijven en politiek zouden ook waar mogelijk gescheiden moeten blijven vind ik.

Profielfoto

iMac Lover op 29 augustus 2017

Zullen we het nu hebben over foute Nederlandse bedrijven, zoals de Koninklijke Shell ! Of Royal Dutch Shell

Wij Nederlanders mogen graag met ons vingertje wijzen naar anderen, zoals landen religies en sexsuele voorkeuren

Foei

Profielfoto

maconly op 29 augustus 2017

Belasting betalen Cook dan mag je meepraten.

Nu ben je ongeloofwaardig.

Profielfoto

Cenobyte op 29 augustus 2017

@STEVEJ0BS, afgezien van het feit dat ik geen idee heb waar je met je reactie naartoe wilt, bracht je me wel op gedachten over zo’n terugbetaalde geslachtsoperatie, zelf zie ik niet direct wat er verkeerd is met die terugbetaling.

Ja en ik wil al een tijdje een Ferrari, zo graag dat ik er ziek van ben. Subsidieer je mij ook?

Profielfoto

joram op 30 augustus 2017

@STEVEJ0BS, afgezien van het feit dat ik geen idee heb waar je met je reactie naartoe wilt, bracht je me wel op gedachten over zo’n terugbetaalde geslachtsoperatie, zelf zie ik niet direct wat er verkeerd is met die terugbetaling.

Als iemand zélf een dergelijke operatie wil omdat ze zelf van mening zijn dat ze in een verkeerd lichaam zitten, en dan ook zelf een weloverwogen stap neemt… waarom moet een ander daar dan voor betalen? We moeten eens af van al die talloze subsidies die we hier hebben. Dan betaal je uiteindelijk ook minder belasting en hou je wat meer geld over voor dit soort dingen.

(de subsidies voor hulpbehoevenden zoals o.a. zieken en verstandelijk gehandicapten vind ik natuurlijk hartstikke goed. Maar die talloze subsidies voor bijvoorbeeld dit soort dingen vind ik totaal belachelijk)

Profielfoto

maconly op 30 augustus 2017

Trump is een lul, zonder enige twijfel maar het bashen van die man gaat helemaal nergens meer over.

Als Cook het over een trage overheid heeft dan is de vorige regering daar net zo verantwoordelijk voor.

Als de multinationals gewoon eens net als de gewone man belasting af gaat dragen dan is er meer geld voor goed onderwijs en ga je heel veel problemen op lossen.

Helaas is het getal van miljarden op de Kaaimaneilanden veel belangrijker voor Cook, Jobs deed hetzelfde maar die hing de “wereldverbeteraar” niet uit.

Cook kan beter bij Philips of zoiets gaan werken Apple heeft visionairs nodig.

Profielfoto

ozzie X op 30 augustus 2017

Je kunt zeggen over Trump wat je wil, maar duidelijk is wel dat er nog nooit zoveel verdeeldheid en woede is geweest over een president en zijn beleid. Op bijna ieder onderwerp dat met de US of met iets anders in de wereld te maken heeft ontstaat er wel een Trump discussie. Dat heb ik met eerdere presidenten nooit eerder meegemaakt in ieder geval. Of dat nou zo positief is in deze tijd vraag ik me af.

Heel fijn hoor dat Apple zijn Swift-taal zo promoot, maar inderdaad ik wil/moet ook voor Android ontwikkelen. Wat dat betreft zou ik liever zien dat Apple ervoor zou zorgen dat ook die kant van markt ermee bediend kan worden in plaats van het in te zetten als een zogenaamd cadeautje om het eigen platform te promoten.

Profielfoto

Androidgirl op 31 augustus 2017

Het selectieproces voor transgenders in Nederland is niet mals. Je wordt pas geholpen, na een grondige screening op geestesziekten. Als de medische wetenschap, en (op het onderwerp) zeer ervaren teams de medische noodzaak voor een gender-corrigerende operatie hebben vastgesteld, volgt een jarenlang pijnlijk en mentaal zeer zwaar traject. De hormoonmedicatie is niet mals, vooral de chemicaliën die de eigen productie onderdrukken voor de operatie, maar daar ben je nog lang niet dan. Tweede puberteit… ga er maar aanstaan. Ontharing is ook een langdurige kwelling, bijvoorbeeld voor man naar vrouw transgenders. Na de operatie moeten die ook elke dag, of je nou zin hebt of niet, minstens een jaar je nieuwe geslachtsdeel oprekken 2x per dag.

Dat neemt dan nog niet eens weg dat je als transgender de rest van je leven als een paria behandeld gaat worden, in de samenleving als geheel, vooral door mensen met een ziekelijke hokjesgeest en een gebrekkig inlevingsvermogen, vaak ook je familie, ouders, je ex-vrienden, je geloofsgenoten en natuurlijk op OMT.

Dit even off-topic, omdat hier enkele mensen weer fijn zijn gaan TG-bashen. Ik mag toch hopen dat deze mensen een keer door krijgen dat ze kwetsend bezig zijn met hun ondoordachte bla-bla. Wellicht kan OMT beter opletten wat mensen hier in de reacties kwakken, en de boel eens uitharken.

On-topic: Ik vind het een druppel op een gloeiende plaat, voor de bravoure waarmee het gebracht wordt door Cook. Beter iedereen verplicht C++ leren op het hogere voortgezet onderwijs?

Profielfoto

maconly op 31 augustus 2017

Het selectieproces voor transgenders in Nederland is niet mals. Je wordt pas geholpen, na een grondige screening op geestesziekten. Als de medische wetenschap, en (op het onderwerp) zeer ervaren teams de medische noodzaak voor een gender-corrigerende operatie hebben vastgesteld, volgt een jarenlang pijnlijk en mentaal zeer zwaar traject. De hormoonmedicatie is niet mals, vooral de chemicaliën die de eigen productie onderdrukken voor de operatie, maar daar ben je nog lang niet dan. Tweede puberteit… ga er maar aanstaan. Ontharing is ook een langdurige kwelling, bijvoorbeeld voor man naar vrouw transgenders. Na de operatie moeten die ook elke dag, of je nou zin hebt of niet, minstens een jaar je nieuwe geslachtsdeel oprekken 2x per dag.

Dat neemt dan nog niet eens weg dat je als transgender de rest van je leven als een paria behandeld gaat worden, in de samenleving als geheel, vooral door mensen met een ziekelijke hokjesgeest en een gebrekkig inlevingsvermogen, vaak ook je familie, ouders, je ex-vrienden, je geloofsgenoten en natuurlijk op OMT.

Dit even off-topic, omdat hier enkele mensen weer fijn zijn gaan TG-bashen. Ik mag toch hopen dat deze mensen een keer door krijgen dat ze kwetsend bezig zijn met hun ondoordachte bla-bla. Wellicht kan OMT beter opletten wat mensen hier in de reacties kwakken, en de boel eens uitharken.

On-topic: Ik vind het een druppel op een gloeiende plaat, voor de bravoure waarmee het gebracht wordt door Cook. Beter iedereen verplicht C++ leren op het hogere voortgezet onderwijs?

Kap eens met dat gejank, als je transgender bent dan kun je daar blij mee zijn of ongelukkig.

Maar dat verhaal over de gemene boze samenleving daar word ik moe van, die gemene en boze samenleving daar heeft iedereen mee te maken, maar als je gaat lopen zeuren om transgender toiletten transgender paspoort en dat je niet als mevrouw of meneer mag worden aangesproken dan creeer je weerstand.

Verkeerd lichaam, doe er wat mee of aan en leef verder mijn zegen heb je, maar ga niet eisen dat iedereen begrip voor je moet hebben want dat gaat nooit gebeuren en maakt het leven een stuk moeilijker.

Profielfoto

Robert de Groot op 31 augustus 2017

Marketingstunt..

Een CEO neem je volgens mij ook niet aan zodat hij zijn politieke mening kan verkondigen, maar dat hij het bedrijf nog succesvoller maakt.

Profielfoto

Androidgirl op 31 augustus 2017

@maconly

Wie begint hier totaal off-topic TG’s te bashen? Zonder gegronde reden. Zonder onderbouwing:

“Cook is gewoon boos over detransgenders die geen gender-verbouwing krijgen op kosten van de staat. Hij zal dus moeten blijven rukken met twee handen tegelijk.
Wat een pussy!”

Lees en begrijp.

Profielfoto

MEEUW op 31 augustus 2017

En zo weet omt van apple nieuws/ fan site zich om te vormen naar een nu.nl.
Want de advertentie inkomsten zijn het belangrijkste. Dus moet er artikelen geschreven worden waar veel reacties op komen. Elke view tel.
nieuws of geen nieuws.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?