Imre
Imre Nieuws 29 augustus 2017

Cook: “We zijn ook verantwoordelijk voor een goede economie”

Tim Cook bezocht afgelopen vrijdag Austin in Texas, om aan te kondigen dat Apple in meer dan 30 onderwijsinstellingen in de VS Swift-colleges gaat aanbieden. In gesprek met de New York Times vertelt hij meer over waarom het bedrijf dit doet.

Cook vindt vooral dat de gemeenschap ook een plicht hebben om voor een goede economie te zorgen. De directeur van Apple zegt dat onder meer bedrijven in moeten grijpen als de regering faalt.

Swift-colleges

“De realiteit is dat de regering lange tijd, om welke reden dan ook, minder functioneel is geworden. Ze werkt niet meer op de snelheid die ze vroeger wel had.  Daarom valt de verantwoordelijk om in te grijpen mijns inziens niet alleen op bedrijven, maar op elk ander gebied van de gemeenschap”, zo vertelt de CEO tegenover de New York Times.

Swift-colleges

Met de Swift-colleges leert Apple uiteraard de eigen programmertaal. Androidapps komen niet aan bod. Cook denkt echter dat de talen veel overeenkomsten hebben. Hij lacht: “We weten dat mensen die een mobiele app maken, dat doen voor iOS of Android. Ik zou willen dat ze dat laatste niet doen, maar dat gaan ze waarschijnlijk toch doen. Ik probeer er geen geld aan te verdienen. Het is een cadeautje.”

Het is niet de eerste keer dat Cook flinke kritiek op de regering levert. Eerder sprak de directeur zich ook al uit over Trumps behandeling van blanke supremacisten. Volgens Cook sprak de president zich niet duidelijk genoeg tegen discriminatie uit.

Bron: New York Times

Reageer op artikel:
Cook: “We zijn ook verantwoordelijk voor een goede economie”
Sluiten