Imre
Imre Nieuws 29 augustus 2017

T-Mobile verhoogt mobiele internetsnelheid met TD-LTE-technologie

T-Mobile heeft zijn mobiele internetsnelheid verhoogd. Met de introductie van de nieuwe 2600MHz-band krijgt de mobiele provider meer capaciteit en verhoogt het de snelheid tot 30 procent. Klanten hebben de beschikking over 120Mbps extra, zo zegt T-Mobile zelf.

T-Mobile voorziet de band van nieuwe TD-LTE-technologie en heeft ook zijn bestaande 900, 1800 en 2100MHz-banden een boost gegeven met 256 QAM-techniek. Elke antenne kan nu een doorvoersnelheid van 450Mbps aan.

T-Mobile: “Als eerste in Europa TD-LTE”

T-Mobile zegt zelf dat het de eerste provider in Europa is die TD-LTE grootschalig aan consumenten aanbiedt. Het netwerk wordt er sneller en stabieler door, onder meer omdat de focus op downloaden komt te liggen. “TD-LTE-techniek ligt de nadruk meer op downloaden dan op uploaden van data, in tegenstelling tot FDD-LTE waarbij de download- en upload-frequentiebandbreedtes gelijk zijn”, zo legt Richard Marijs, Technology Strategist van T-Mobile Nederland, uit op de website van T-Mobile. “Met de nieuwe TD-LTE-techniek, die veel in Azië wordt toegepast, gebruiken we hetzelfde kanaal voor zowel zenden als ontvangen, zoals ook het geval is met wifi. Dit resulteert in meer downloadcapaciteit in verhouding tot uploadcapaciteit.”

Klik/tap voor groter.

T-Mobile zegt zich met deze nieuwe stap ook te willen voorbereiden op een toekomst met 5G-netwerken. Dat gaat waarschijnlijk echter nog wel een tijdje duren. Apple doet sinds een paar maanden tests met 5G. Amsterdam wil zijn eerste 5G-netwerk in 2020 in de lucht hebben.

En mijn iPhone?

Als je een iPhone hebt, is de kans vrij groot dat je gebruik kunt maken van de nieuwe technologie van T-Mobile. Vanaf de iPhone 6 worden zowel de nieuwe als de oude technologie ondersteunt, zo verzekert de telecomaanbieder.

Bron: T-Mobile

Reageer op artikel:
T-Mobile verhoogt mobiele internetsnelheid met TD-LTE-technologie
Sluiten