Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 augustus 2017

Skype krijgt ingebouwde betaalfunctie

Skype is de afgelopen maand niet alleen voorzien van een nieuwe interface, de dienst krijgt ook nieuwe functies. Vandaag is aangekondigd dat het mogelijk wordt om via de chatfunctie direct geld over te maken. Op de achtergrond wordt PayPal gebruikt.

Onderling betalen wordt in 22 landen mogelijk, ook in Nederland en België. De functie om geld over te maken zit in het scherm met uitbreidingen. Tijdens een chat activeer je dit door naar rechts te vegen.

PayPal-account verplicht

De verzender en ontvanger hebben een PayPal-account nodig. Eigenlijk is de functie niets meer dan een mooie schil om betalingen via PayPal. Toch is het logisch dat Skype-eigenaar Microsoft wil concurreren met vergelijkbare diensten als Venmo, die steeds populairder worden. Binnenkort maakt Apple ook betalingen tussen gebruikers mogelijk. In iOS 11 kan namelijk via de Berichten-app geld verstuurd worden naar iedereen met een Apple ID en Apple Pay.

Klik/tap voor groter.

De betaalfunctie wordt in de volgende update van de Skype-app geactiveerd. Die is waarschijnlijk woensdagavond of donderdag beschikbaar. Het werkt in de volgende landen: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Canada, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, San Marino, Slowakije, Slovenië en Spanje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Skype krijgt ingebouwde betaalfunctie
Sluiten