Skype krijgt ingebouwde betaalfunctie

3 reacties

Skype is de afgelopen maand niet alleen voorzien van een nieuwe interface, de dienst krijgt ook nieuwe functies. Vandaag is aangekondigd dat het mogelijk wordt om via de chatfunctie direct geld over te maken. Op de achtergrond wordt PayPal gebruikt.

Onderling betalen wordt in 22 landen mogelijk, ook in Nederland en België. De functie om geld over te maken zit in het scherm met uitbreidingen. Tijdens een chat activeer je dit door naar rechts te vegen.

PayPal-account verplicht

De verzender en ontvanger hebben een PayPal-account nodig. Eigenlijk is de functie niets meer dan een mooie schil om betalingen via PayPal. Toch is het logisch dat Skype-eigenaar Microsoft wil concurreren met vergelijkbare diensten als Venmo, die steeds populairder worden. Binnenkort maakt Apple ook betalingen tussen gebruikers mogelijk. In iOS 11 kan namelijk via de Berichten-app geld verstuurd worden naar iedereen met een Apple ID en Apple Pay.

skype geld 002
Klik/tap voor groter.

De betaalfunctie wordt in de volgende update van de Skype-app geactiveerd. Die is waarschijnlijk woensdagavond of donderdag beschikbaar. Het werkt in de volgende landen: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Canada, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, San Marino, Slowakije, Slovenië en Spanje.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  vuurvreter

  Nu heb ik Skype definitief verwijderd.

 • Profielfoto
  VxP

  Ik had het al verwijderd omdat het alleen maar vast loopt en mijn apparaten laat crashen. (Iphone ipad en mac).
  Bizar hoe slecht dit gemaakt is en met enkel als doel om zoveel mogelijk functionaliteiten aan te kunnen bieden. Of ze werken is volstrekt onbelangrijk voor Microsoft, laat staan of het gebruik simpel of logisch is.

  Dit zelfde is het geval met het hele officepakket.

  TROEP VAN DE BOVENSTE PLANK.

  Maar vooral jammet dat met niet voor kwaliteit gaat ipv kwantiteit.

 • Profielfoto
  whaha

  Betaalfunctie. Juist.