Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 augustus 2017
Leestijd: 2 minuten

Bekijk en maak prachtige reisverslagen met Lonely Planet Trips

Wie ooit een vakantie naar het buitenland heeft gepland, is vast bekend met Lonely Planet. Het is een van de grootste uitgevers van reisgidsen en heeft een prima Guides-app die tjokvol zit met nuttige gidsen en tips voor 119 steden wereldwijd.

De nieuwste app van Lonely Planet pakt het anders aan. In Lonely Planet Trips draait het om reisverslagen en reisgidsen die door andere reizigers zijn gemaakt. Zie het als een soort Instagram voor reislustige types.

Meer dan foto’s van je reis

Ondanks de vergelijking met Instagram, gaat de Trips-app van Lonely Planet om veel meer dan een paar foto’s. Je kunt omschrijvingen en kaarten aan een reisverslag toevoegen en zelfs een verslag van bijvoorbeeld city trip waarin je verschillende steden bezoekt maken. Verslagen worden altijd voorzien van een mooie coverfoto en de datum en duur van de reis wordt ook vermeld. Video’s zijn optioneel.

Maak en ontdek reisgidsen

Je kunt niet alleen zelf een reisverslag maken, maar ook andere reizigers volgen. Een aantal gebruikers giet een verslag in de vorm van een reisgids en zo ontdek je eens wat anders dan de dingen die in iedere reisgids staan. Je eigen reisgids maken en anderen inspireren kan ook, maar dan dien je wel een account aan te maken. De app kent verschillende categorieën zoals avontuurlijke reizen, trips met de nadruk op natuur, stedentrips en gezinsvriendelijke reizen.

Klik/tap voor groter.

Wij hebben Lonely Planet Trips kort geprobeerd en waren binnen no-time bezig met het maken van een reisgids. De tools zijn eenvoudig te gebruiken, maar er zijn ook enkele verbeterpuntjes. Zo is het niet mogelijk om naar een bepaalde stad of land te zoeken en worden alle foto’s op je iOS-apparaat onder elkaar getoond. De albumstructuur van iOS zou welkom zijn, want foto’s van een reis staan vaak niet bovenaan je fotorol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bekijk en maak prachtige reisverslagen met Lonely Planet Trips
Sluiten