Imre
Imre Nieuws 23 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple werkt voorlopig niet aan zelfrijdende auto

We lijken voorlopig nog een flinke tijd te moeten wachten voordat we een zelfrijdende auto van Apple krijgen. Het bedrijf heeft naar verluidt elk idee voor een autonome auto van Apple uitgesteld. In plaats van de auto gaat Apple werken aan een zelfrijdende shuttle.

Die shuttle kan Apple-werknemers van het ene naar het andere gebouw rijden en moet Apples eerste grote test worden met zelfrijdende technologie. Apple bouwt de shuttle waarschijnlijk niet zelf.

Project Titan ambitieus, maar moeilijk

Dat is een flink andere toon dan Apple een paar jaar geleden aansloeg. Toen huurde het bedrijf nog nieuwe werknemers in. Aan hen werd verteld dat ze aan het volgende grote project werkten dat de hele automarkt op zijn kop zou zetten. Een paar maanden geleden matigde Tim Cook die toon al, toen hij erkende dat het een moeilijk project was.

Nu hebben dus vijf insiders van het project, dat de codenaam Project Titan heeft, verteld dat de technologieproducent door een aantal misstappen zijn ambities voor het maken van een auto voorlopig helemaal in de koelkast zet. In plaats daarvan wil men bij Apple de eigen technologie gebruiken in een auto die een andere fabrikant bouwt.

Apple is niet het eerste bedrijf dat deze aanpak omarmt. Ook Waymo, de dochteronderneming van Google die zich bezighoudt met zelfrijdende auto’s, heeft verklaard niet zijn eigen auto’s te bouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple werkt voorlopig niet aan zelfrijdende auto
Sluiten