Apple werkt voorlopig niet aan zelfrijdende auto

9 reacties

We lijken voorlopig nog een flinke tijd te moeten wachten voordat we een zelfrijdende auto van Apple krijgen. Het bedrijf heeft naar verluidt elk idee voor een autonome auto van Apple uitgesteld. In plaats van de auto gaat Apple werken aan een zelfrijdende shuttle.

Die shuttle kan Apple-werknemers van het ene naar het andere gebouw rijden en moet Apples eerste grote test worden met zelfrijdende technologie. Apple bouwt de shuttle waarschijnlijk niet zelf.

Project Titan ambitieus, maar moeilijk

Dat is een flink andere toon dan Apple een paar jaar geleden aansloeg. Toen huurde het bedrijf nog nieuwe werknemers in. Aan hen werd verteld dat ze aan het volgende grote project werkten dat de hele automarkt op zijn kop zou zetten. Een paar maanden geleden matigde Tim Cook die toon al, toen hij erkende dat het een moeilijk project was.

Nu hebben dus vijf insiders van het project, dat de codenaam Project Titan heeft, verteld dat de technologieproducent door een aantal misstappen zijn ambities voor het maken van een auto voorlopig helemaal in de koelkast zet. In plaats daarvan wil men bij Apple de eigen technologie gebruiken in een auto die een andere fabrikant bouwt.

Project Titan

Apple is niet het eerste bedrijf dat deze aanpak omarmt. Ook Waymo, de dochteronderneming van Google die zich bezighoudt met zelfrijdende auto’s, heeft verklaard niet zijn eigen auto’s te bouwen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Wanneer Apple klaar is met dit innovatieve kunstje van ze hebben ze waarschijnlijk zelfrijdende rollators gemaakt voor de doelgroep die nu massaal elke jaar een fancy iPhone koopt.

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Gewoon een goede deal maken met Tesla of anders een werkgroep starten met daarin de grote groep autofabrikanten en een complete standaard op poten zetten om de communicatie tussen meerdere merken goed te standariseren…

 • Profielfoto
  donut

  Het lukt ze niet eens een goede TV te maken… of een laptop waarvan de grafische kaart het 5 jaar blijft doen…
  Laten ze zich concentreren op hun basisproducten… en het geld wat ze nu uitsparen in prijsverlagingen stoppen.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @donut, wat een idioot plan! Precies of die prijsverlaging wat doet aan de prestaties van een grafische kaart…

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Misschien is er nu weer ruimte om de computerdivisie meer body te geven.
  Verras ons weer eens Apple!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Geen enkel groot innovatief project lijkt nog te lukken bij Apple. Een slecht teken. De Apple smart TV is er nog steeds niet gekomen, de Apple Watch is maar een slap aftreksel van wat het zou worden en het groot aangezette Titan auto project lijkt ook down the drain te gaan. De bezem moet een keer door de top van Apple denk ik.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Alleen maar mooi auto’s zijn gevaarlijk laat Apple maar computers maken

 • Profielfoto
  bassbug

  Aansprakelijkheid is met zelfrijzende auto’s een zwaard van Damocles.
  Voordat je weet zit je in een enorme molen van claims.
  Denk dat traditionele autofabrikanten er eigenlijk ook niet op zitten te wachten. Ze experimenteren wel om te zorgen dat ze technologisch niet te ver achterlopen.

  Of stap je ook zonder zorgen in een vliegtuig zonder piloot?…

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Apple is ook geen autofabrikant. Beter houden ze het bij interactieve display’s waar de mediageile samenleving op klaar komt.