Imre
Imre Nieuws 25 augustus 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apples nieuwe iPhone 8 gaat minstens 999 dollar kosten’ (en waarom)

Apple vraagt vaak flinke prijzen voor zijn producten. Met de iPhone 8 zet de fabrikant volgens de New York Times een nieuw persoonlijk record. Volgens de krant gaat de goedkoopste iPhone 8 namelijk ‘ongeveer 999 dollar’ kosten, meer dan de eerdere iPhones.

De krant voorspelt dat Apple bij zijn iPhone 7s en 7s Plus wel eerdere prijzen zal aanhouden. De iPhone 8 maakt echter gebruik van veel nieuwe technologie en dat heeft zijn prijs.

Prijs iPhone 8 verklaard

Want als we kijken naar de technologie die Apple in zijn nieuwste telefoon gaat gebruiken, is de prijs niet onlogisch. Ten eerste gaat de iPhone 8 gebruikmaken van zeer geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie, die volgens Ming-Chi Kuo jaren voorloopt op de concurrentie. Ze schijnt zo goed en accuraat te zijn dat ook betalen door middel van een camerascan tot de mogelijkheden behoort.

Prijs iPhone 8

Ook het randloze scherm kost natuurlijk wat extra’s. Het scherm is altijd een van de duurste onderdelen van een iPhone. Aangezien dat van de iPhone 8 groter en extra geavanceerd is door het gebrek aan bezels, kost dat wat meer. Die kosten berekent Apple door aan de consument.

Bovendien heeft Apple de opslagruimte ook weer wat groter gemaakt. Het instapmodel van de iPhone 7 had, voor het eerst in iPhonehistorie, 32GB. Om de concurrentie een stapje voor te blijven daar nu al een schepje bovenop te gaan doen. Volgens Kuo krijgt het goedkoopste model van de iPhone 8 namelijk 64GB opslagruimte.

Prijs iPhone 8 van New York Times nog optimistisch

Overigens heeft de New York Times nog een van de meest optimistische voorspellingen gedaan. Andere analyses schatten de prijs veel hoger in. Onderzoeksbureau BlueFin houdt het nog ‘beschaafd’ op 1100 dollar, maar sommige analisten denken dat Apple 1500 dollar gaat vragen voor zijn vlaggenschip.

Bron: New York Times

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apples nieuwe iPhone 8 gaat minstens 999 dollar kosten’ (en waarom)
Sluiten