Philips Hue nu met timers en slimme routines

6 reacties

De Woning-app van iOS wordt steeds beter en als iPhone-gebruiker heb je steeds minder reden om apps van fabrikanten zelf te gebruiken. Toch is het de moeite om de Philips Hue-app weer eens te openen en nieuwe functies te ontdekken.

In de laatste update zijn onder andere timers en slimme routines toegevoegd. Zo kunnen Hue-lampen gebruikt worden als eierwekker tijdens het koken. Daarnaast voegt Philips aanwezigheidssimulatie toe.

Aanwezigheidssimulatie met Philips Hue

Ga je op vakantie? Om gespuis buiten de deur te houden, is het raadzaam te doen alsof je thuis bent. Philips maakt dit met een nieuwe routine in de Hue-app erg makkelijk. Je kunt lampen op willekeurige tijdstippen aan en uit laten gaan. Bij het toevoegen van een routine kies je voor Andere Routines en zet daarna Willekeurige tijden aan. Daarna kun je lampen tussen bijvoorbeeld 09:00 en 23:00 uur willekeurig in en uit laten schakelen.

Lampen als timer

Een geinige, maar misschien niet hele nuttige toevoeging is de mogelijkheid om je lampen als timer te gebruiken. Als de timer is afgelopen, gaan de lampen in één of meerdere kamers knipperen. Leuk als kookwekker of om kinderen en huisgenoten iets duidelijk te maken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Vroegah

  Iets in de eerste zin klopt niet, cq er onbreekt een woord ?:-)

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Ik zie mijzelf nog niet de Hue-app gebruiken om een timer te zetten. Wel fijn dat mijn Hue systeem nu ook voorzien is van aanwezigheidssimulatie. Jammer dat concurrent LIFX dat al jaren doet. Goed, beter laat dan nooit.(y):cool:

 • Profielfoto
  MrJvG

  Hue systeem nu ook voorzien is van aanwezigheidssimulatie. Jammer dat concurrent LIFX dat al jaren doet. Goed, beter laat dan nooit.

  Een aanwezigheidssimulatie dat kan met de Hue lampen al langer. Alleen is het nu makkelijker gemaakt.
  Zie hier.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Wanneer gaan ze nu eindelijk eens groepen van lampen ondersteunen (net als HomeKit)? Als je een armatuur hebt met een paar lampen, is dit niet te bedienen. Of per lamp, of alles in de hele kamer gaat aan. En accessoires en routines werken alleen maar per hele kamer.

  Ik vraagt me echt af met wat voor test/demo opstelling ze daar bij Philips werken.

  Naast het kamer niveau wil je lampen ook per groep (binnen een kamer) of individueel kunnen bedienen, niet alleen het hele kamer niveau. Dit kan ad-hoc wel via HomeKit maar niet met de Hue app. En de Hue app is nodig om Philips zijn eigen accessoires, zoals de dimmers (die niet via HomeKit werken), te configureren.

  Dus graag dit eerst eens goed implementeren.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  de Hue app werkt toch beter dan de homekit app?

 • Profielfoto
  marchi

  Het scherm andere routines bevriest op de iPhone. Hierdoor kan ik mijn ingestelde routines niet meer aanpassen en/of uitbreiden. Heel onhandig aangezien alles wordt bediend via deze app. Ook de website https://account.meethue.com/account bied geen oplossing, hier kan je alleen lampen aan en uitzetten. Heel slecht voor zo’n duur systeem. Hopelijk wordt dit snel opgelost. Ik raad aan deze versie niet te downloaden, uit de recensies in de app store blijkt dat meer mensen hier last van hebben.