Imre
Imre Geruchten 25 augustus 2017

Patenten wijzen op Apple Pencil op iPhone

Apple heeft opnieuw de geruchtenmolen over functionaliteit van de Apple Pencil op iPhone aangewakkerd. De Amerikaanse technologiefabrikant heeft een aantal patenten ingediend die erop wijzen dat de Pencil in de toekomst met de iPhone gaat werken.

De patenten zijn ontdekt door de website Patently Apple. Apple heeft al eerder patentaanvragen ingediend die op functionaliteit met de iPhone wezen, maar voor het eerst wordt de iPhone nu genoemd.

Apple Pencil op iPhone

In patentaanvraag 20170242499, die de titel “Ruiscorrectie voor een stylusaanrakingsapparaat” draagt, staat dat in een van de tekeningen een touch screen van een apparaat zoals een tablet of smartphone bedoeld wordt. Later maakt het patent duidelijk dat Apple de iPhone en iPad bedoelt.

Apple Pencil op iPhone

Een iPhonescherm is uiteraard wat klein om op te tekenen, maar iOS 11 zorgt dat je ook je Pencil kunt gebruiken op onder meer webpagina’s, e-mails en screenshots – naast de gewone notities, uiteraard. En omdat de iPhone 8 naar verluidt een 5,8 inch groot scherm krijgt, lijkt een Pencil daar beter bij te passen. Hiermee zou Apple een geduchte concurrent kunnen worden van Samsung met zijn Galaxy Note-lijn.

Cook deed al eerder stof opwaaien

Al in 2015 deed Apple-directeur Tim Cook flink wat stof opwaaien. Toen zei hij dat hij een geweldige ervaring met een Apple Pencil op iPhone had gehad. Cook zei ook dat er met een Apple Pencil heel veel mooie dingen op de iPad en iPhone mogelijk waren. Een kleine verspreking, zo leek het, want ook destijds had het Pencil nog helemaal geen ondersteuning voor de iPhone.

Bron: Patently Apple

Reageer op artikel:
Patenten wijzen op Apple Pencil op iPhone
Sluiten