Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 2 augustus 2017

Mophie Powerstation XXL verlengt accuduur MacBook met 14 uur

Je kent Mophie wellicht van zijn batterijhoesjes voor de iPhone, maar het bedrijf maakt ook powerbanks voor wie meer op te laden heeft. Het Powerstation USB C XXL is de nieuwste en grootste powerbank met USB-C, die direct met de MacBook werkt.

De reservebatterij heeft een capaciteit van 19,500mAh en stroomsterkte van 30 watt. Dat is genoeg om de accuduur van een MacBook met 14 uur te verlengen. Een iPhone 7 Plus gaat zelfs 66 uur langer mee.

30 watt via USB-C

Omdat de powerbank 30 watt energie levert, kan deze een 12-inch MacBook op volledige snelheid laden. Een MacBook Pro van stroom voorzien moet ook lukken, maar bij hoge belasting zal de accu sneller leeglopen dan de Mophie kan laden. Een iPad Pro gaat volgens de fabrikant 19 uur langer mee dankzij het Powerstation USB C XXL. Tot slot kan een iPhone 7 maar liefst 100 uur van stroom voorzien worden.

Klik/tap voor groter.

Twee poorten

De powerbank is voorzien van een USB-C- en USB-A-aansluiting om twee apparaten tegelijk op te laden. De USB-C-poort levert door middel van USB Power Delivery precies de stroomsterkte die een apparaat nodig heeft. De USB-A-poort levert maximaal 2,6 ampère. De powerbank zelf is binnen drie uur opgeladen met de stroomadapter van een MacBook. Vier leds geven aan hoe vol de powerbank is en de bovenkant is afgewerkt met een stevige stof die krassen voorkomt.

Het Powerstation USB C XXL is binnenkort exclusief bij de Apple Store verkrijgbaar. De adviesprijs is 149 euro. De Apple Store verkoopt momenteel al een Mophie Powerstation XXL, maar dit is een oudere variant zonder USB-C. Die is dus niet geschikt voor de MacBook. Wil je nog meer ‘juice’? Bekijk dan de Anker PowerCore+ 20100. Deze heeft een capaciteit van 20,100mAh en ook USB-C. Deze powerbank ziet er minder premium uit, maar heeft een iets hogere capaciteit en een lagere prijs.

Reageer op artikel:
Mophie Powerstation XXL verlengt accuduur MacBook met 14 uur
Sluiten