Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 2 augustus 2017

Microsoft maakt Touch Cover voor iPad

Microsoft maakt al lange tijd software voor iOS, zoals Office en Outlook. Nu gaat het bedrijf uit Redmond ook accessoires voor apparaten van Apple maken. Het iPad-accessoire van Microsoft wordt een Touch Cover met toetsenbord.

De Surface Pro wordt al langer met een Touch Cover geleverd en die valt bij veel gebruikers in de smaak. Het toetsenbord typt comfortabel en er is ook een trackpad. Dat laatste is echter niet nuttig bij een iPad.

Verbinding via Bluetooth

De Touch Cover is nog niet te koop, maar wel in productie. De site Winfuture wist een te onderscheppen waarop het bestaan van de cover bevestigd wordt. Het gaat om een toetsenbord voor de iPad dat voorzien is van een kleine accu. Een indicatie dat Microsoft een Bluetooth-verbinding gebruikt en niet voor Apple’s Smart Connector gaat. Als die gebruikt zou worden, voorziet de iPad het toetsenbord namelijk van stroom. Nadeel is dat deze connector alleen op de iPad Pro zit.

Klik/tap voor groter.

Het is nog niet bekend wanner de cover te koop is. De documenten waarop het iPad-toetsenbord genoemd wordt, zijn gedateerd van 17 april 2017. Het accessoire is dus al enige tijd in de maak. De vraag is nu de case gemaakt wordt van alcantara. Dit is een zachte, maar toch slijtvaste stof die Microsoft steeds vaker gebruikt. Slijtvast is overigens relatief, na intensief gebruik wordt het ook een beetje … ?

Slijtvast, maar is het ook zweetvast? Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Microsoft maakt Touch Cover voor iPad
Sluiten