Microsoft maakt Touch Cover voor iPad

Raymon op 02 augustus 2017 11 reacties Laatste door Gijs Raggers

Microsoft maakt al lange tijd software voor iOS, zoals Office en Outlook. Nu gaat het bedrijf uit Redmond ook accessoires voor apparaten van Apple maken. Het eerste iPad-accessoire van Microsoft wordt een Touch Cover met toetsenbord.

De Surface Pro wordt al langer met een Touch Cover geleverd en die valt bij veel gebruikers in de smaak. Het toetsenbord typt comfortabel en er is ook een trackpad. Dat laatste is echter niet nuttig bij een iPad.

Verbinding via Bluetooth

De Touch Cover is nog niet te koop, maar wel in productie. De site Winfuture wist een document te onderscheppen waarop het bestaan van de cover bevestigd wordt. Het gaat om een toetsenbord voor de iPad dat voorzien is van een kleine accu. Een indicatie dat Microsoft een Bluetooth-verbinding gebruikt en niet voor Apple’s Smart Connector gaat. Als die gebruikt zou worden, voorziet de iPad het toetsenbord namelijk van stroom. Nadeel is dat deze connector alleen op de iPad Pro zit.

surface met keyboard 001

Klik/tap voor groter.

Het is nog niet bekend wanner de cover te koop is. De documenten waarop het iPad-toetsenbord genoemd wordt, zijn gedateerd van 17 april 2017. Het accessoire is dus al enige tijd in de maak. De vraag is nu de case gemaakt wordt van alcantara. Dit is een zachte, maar toch slijtvaste stof die Microsoft steeds vaker gebruikt. Slijtvast is overigens relatief, na intensief gebruik wordt het ook een beetje … 🤢

Alcantara buhh

Slijtvast, maar is het ook zweetvast? Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

11 reacties

Profielfoto

wensink op 02 augustus 2017

Die zijn goed de weg kwijt

Profielfoto

SusanUSA op 02 augustus 2017

Die zijn goed bezig!

Profielfoto

Edwin op 02 augustus 2017

Hahaha! Volgens mij staan jullie meningen recht tegenover elkaar! 😊
Ik houd het zelf liever bij de originele Apple accessoires. Prima dat anderen ook wat produceren bijvoorbeeld Belkin. Maar het voelt meestal toch een stuk minder fijn.

Profielfoto

steveb op 02 augustus 2017

Het Apple keyboard aan mijn iMac is ook niet echt stijl vast
De knoppen zijn alles behalve wit.

Profielfoto

Soulshaker op 02 augustus 2017

Dan heb je nog niet het surface keyboard in je handen gehad , Edwin. Het typt zeer lekker. (tenminste die van de gen4 en gen 5)

Trouwens het originele keyboard van Apple is ook niet zonder zorgen.

http://appleinsider.com/articles/17/05/08/apple-offers-free-ipad-pro-smart-keyboard-repairs-in-wake-of-functional-issues

Profielfoto

leovanh op 02 augustus 2017

Ik gebruik bij mijn iPad air een Belkin ultimate pro toetsenbord. Die is echt super. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Profielfoto

Barika Cala Saidah op 02 augustus 2017

@steveb, ik vind persoonlijk dat hun toetsenborden redelijk stijlvast zijn, mogelijk vallen ze nu wat minder op dan 10 jaar geleden, maar ik vind niet dat ze uit de mode zijn hoor! Stijlvol zilver aluminium met prachtig matte toetsen en tekens die hierop in contrast zijn bevestigd. Prima voor mij!

@Edwin, simpele, kwalitatieve accessoires die je gewend bent van Apple zijn blijkbaar echt wel moeilijk om te maken als je zo eens kijkt. Het is zelfs moeilijk om op third-party’s te rekenen. Zo heeft mijn man van zijn werkgever een 10,5” iPad Pro gekregen in combinatie met een Smart Cover. Helaas biedt Apple geen case aan die de achterkant beschermt, enkel een lederen sleeve. Ik stuitte via 9to5mac op een case die min of meer de oplossing bood. Namelijk de Khomo Companion: https://youtu.be/QdfcbUotIF8 .
Op zich geen slechte case maar een veel te grote uitsparing op de plaats waar de Smart Cover aan de iPad hangt, geen microfiber interieur en opgeplooide randen waar de hoeken van de iPad zitten zijn zaken die ik nooit van een Apple-product zou verwachten. Aangezien deze zowat de enige case is die doet wat mijn man dus nodig had raad ik hem zeker aan. Hij is te koop via Amazon voor ongeveer 2 tientjes (inclusief verzending!), enorm goedkoop voor wat ie doet vind ik, afgezien van wat zaken die je enkel bij first-party-accessoires gaat hebben is het een echte aanrader!

Profielfoto

Joostglas op 02 augustus 2017

Als er een trackpad op zit of iets dergelijks, ben ik direct verkocht.

Profielfoto

Ome Kor op 02 augustus 2017

Heeft de iPad dan trackpad ondersteuning? Ik dacht het niet, aangezien een muis ook niet werkt.

Profielfoto

Maikelw op 03 augustus 2017

De typecover kan ik ook van harte aanbevelen. Wellicht als dit een succes wordt dat ze die ook beschikbaar maken. Ben wel benieuwd hoe hij aan de iPad gekoppeld gaat worden, fysiek dan. Er is geen magneetstrip beschikbaar, zal het dan een soort flipcase worden?

Profielfoto

Gijs Raggers [moderator] op 04 augustus 2017

Denk met veel liefde terug aan mijn Lancia Kappa station, maar niet dankzij het lichte alcantara interieur. Fraai maar extreem kwetsbaar.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?