Imre
Imre Nieuws 23 augustus 2017

Luna Display maakt van je iPad een tweede scherm

Luna Display kan van je iPad een tweede scherm maken. Het product heeft er een zeer succesvolle Kickstartercampagne op zitten: het behaalde binnen één dag zijn doel van 30.000 dollar. Nu staat de teller op meer dan 150.000 dollar. De campagne loopt tot 19 oktober.

Er zijn al veel softwarematige tools waarmee je je iPad als tweede beelscherm kan laten functioneren, maar met Luna Display komt daar ook een hardwareoplossing bij. Het werkt met een dongle.

Hoe werkt Luna Display

De dongle stop je in je Mac. Vervolgens maak je met je Mac via Wi-Fi verbinding met je iPad door de gratis app die bij de Luna Display hoort. De dongle is in twee varianten te verkrijgen. Voor de nieuwere Macbooks kun je gebruikmaken van de USB-C-dongle en voor de oudere Macs is er Mini DisplayPort. Overigens is Luna Display ook te gebruiken als je  geen Wi-Fi hebt, alleen zul je dan je beeldscherm met USB moeten koppelen.

Bovendien haalt Luna Display ook meer kracht uit je grafische kaart, zo zegt de fabrikant zelf. “Softwareapps hacken letterlijk je grafische kaart, waardoor het beeld dat je ziet onbetrouwbaar is. Software doet je Mac denken dat er nog een display is, terwijl hij geen extra rekenkracht krijgt. Daarom gebruikt Luna de kracht van jouw grafische kaart helemaal, zodat jij het volle voordeel uit de rekenkracht haalt. Je krijgt een mooie tweede monitor die compleet kabelloos is”, aldus de makers.

De dongle kost terwijl de Kickstarter nog loopt 59 dollar. Nadat deze afloopt gaat de prijs waarschijnlijk omhoog naar 79 dollar. Het is nog niet bekend of dit product ook naar Nederlandse winkels zal komen.

Bron: Kickstarter

Reageer op artikel:
Luna Display maakt van je iPad een tweede scherm
Sluiten