Imre
Imre Nieuws 21 augustus 2017

Leerlingen krijgen smartphone om mee te kunnen op school

De overheid heeft 1000 brugklassers uit armere families in Den Haag smartphones gegeven om mee te kunnen met andere leerlingen. Deze maatregel zorgt ervoor dat scholieren die het niet zo breed hebben niet in een digitaal isolement terechtkomen.

De actie wordt gefinancierd door onder meer stichting Leergeld Den Haag, de gemeente zelf en het ministerie van Sociale Zaken. Steeds meer communicatie op scholen gaat via de smartphone, waardoor deze onmisbaar is geworden.

Google
Klik/tap voor groter

“Alle kinderen moeten mee kunnen doen. Daarom heeft het kabinet extra geld uitgetrokken, zodat kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben ook kunnen sporten, muziek maken, dansen en mee kunnen doen aan activiteiten op school”, vertelt staatssecretaris Jetta Klijnsma. “Meedoen betekent in deze tijd ook online en mobiel meedoen.”

Leerlingen missen informatie zonder smartphone

Volgens Anita Schwab van Leergeld Den Haag is de smartphone zowel voor school als andere activiteiten belangrijk. “Huiswerk en lesroosters gaan tegenwoordig allemaal via een app. Wanneer jongeren niet over een smartphone beschikken, missen ze cruciale informatie om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en te leren. Daarnaast is de smartphone een middel om in contact te blijven met andere scholieren, vrienden en volop mee te doen aan buitenschoolse activiteiten, zoals sportclubs en andere verenigingen.”

Overigens laat de overheid deze kinderen niet zonder enige ervaring de wereld van de smartphones ingaan. Na de bijeenkomst, waar de eerste 250 brugklassers hun telefoons krijgen, wordt namelijk ook een voorlichting gehouden. Daarin krijgen de kinderen uitleg over verstandig gebruik van de smartphone, gebruik in het verkeer en eventuele financiële risico’s.

Bron: Emerce

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerlingen krijgen smartphone om mee te kunnen op school
Sluiten